Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Felelőtlen anyósomhoz szerinte...

Felelőtlen anyósomhoz szerintem jogosan nem engedem a lányomat de a férjem nem ért vele egyet?

Figyelt kérdés

Egy hete elvittem a lányomat anyósékhoz hogy vigyázzanak rá.

Hozzátápláljuk már, és adott a gyereknek töltött káposztát, viszont lányomnak körbe sebes lett a kis szája, kiderült hogy megrágta neki az ételt.

Fel vagyok dűhődve és jelenlegi gondolataim alapján soha az életbe nem engedném, de mivel nem tehetem ezt meg egy ideig nem megy, vagy csak velem de félóránál az sem lesz több.

Férjem nem ért velem egyet, főleg hogy úgy volt hogy anyós vigyázz rá egy teljes napot plusz egy éjszakát, de így édesanyámra hagyom, és ezt nem akarják.

Csak szerintem undorító egyrészt megfertőzni, és felelőtlen volt hogy így etesse a kislányomat.

2014. aug. 20. 16:29
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
85%
Hogy le lettek pontozva akiknek nem tetszik h megrágott ételt ad az unokának... úgy látszik itt elég sokan azt teszik és ez a normális...
2014. aug. 22. 08:36
 42/44 anonim ***** válasza:
82%
Tuti, hogy nagymamák pontoznak le mindenkit, mert megrágott étel ide, ajakherpesz oda, azért csak ők tudnak mindent jól, és nem az anyukák.
2014. aug. 22. 09:50
 43/44 anonim válasza:
86%
El kéne fogadni, hogy változik a világ. Rám is ezerszer akarta anyósom erőltetni a több évtizeddel ezelőtti szokásokat, mondván, hogy ő is, meg a fiai is felnőttek így, és lám, semmi bajuk. Végig kéne gondolnia, hogy akkor még ennyi külső, belső ártalom nem volt. Amit meg a védőnők, gyermekgyógyászok javasolnak protokollokat (akár a babák étkeztetéséről, akár arról, mikor milyen foglalatosságot vezessünk be nekik stb.), azokat célszerű betartani, mert nem véletlenül kísérletezték, tapasztaltál ki, a szakemberek. Ezt lehet az anyóssal finoman is közölni, sértegetés nélkül, és jó, ha az sikerül, de nálunk (és feltételezem még sok más családban) pl. ez lehetetlen. Amikor tisztelettel próbáltam győzködni, hogy téved, annál erőszakosabb lett. Nem tudom, hogy a kérdező anyósa mennyire képlékeny ilyen téren, de tényleg a cél, hogy megbeszéljék (mert biztos nem a rossz szándék vezérelte), és legközelebb talán nem fordul elő ilyen. Ha pedig nem sikerül az ő makacssága miatt, akkor a gyereked védelmében, csak ritkán hagyd vele egyedül, rövid időre, vagy a jelenlétedben látogassa csak a kislányt, nehogy az legyen, hogy teljesen eltiltod, mert azt sem szabad a maradék békesség megőrzése végett. Viszont így, ha te is ott vagy, a további hasonló esetek is megelőzhetők.
2014. aug. 22. 15:56
 44/44 anonim ***** válasza:
94%

Én két sokat megélt falusi öregasszonyt megkérdeztem.

Hát mindketten rosszullettek az ötlettől. Pedig nyolcvan felett van mindkettő.

Nálam mondjuk nem kellett arrébb menni a rokonságból, hogy bajos dolgok történjenek a lányommal. Drága nagymamám tömött bele kb négy evőkanál házi tejfölös paprikáscsirkeszaftot az akkor öt hónapos lányomba. Három napos intenzív elgázosítás és hasmenés lett a jutalmunk. Akkor elszégyellte magát a dédi. Főleg mikor meglátta a csajszi popsiját (képtelenség volt a hasmenés ütemében pelusozni).

Szerintem mutasd meg anyósnak a művét, hátha attól észhez tér. A férjeddél szemben is állj a sarkadra, mert TI vagytok azért a piciért a FELELŐSEK és a ti KÖTELESSÉGETEK vigyázni rá. Ha pedig olyasvalakire bízzátok, aki nem fogadja el azt hogy mit engedtek és mit nem a gyereknek, az csak egyszer az anyós hibája. Utána már a tietek.

2014. aug. 22. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!