Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Felelőtlen anyósomhoz szerinte...

Felelőtlen anyósomhoz szerintem jogosan nem engedem a lányomat de a férjem nem ért vele egyet?

Figyelt kérdés

Egy hete elvittem a lányomat anyósékhoz hogy vigyázzanak rá.

Hozzátápláljuk már, és adott a gyereknek töltött káposztát, viszont lányomnak körbe sebes lett a kis szája, kiderült hogy megrágta neki az ételt.

Fel vagyok dűhődve és jelenlegi gondolataim alapján soha az életbe nem engedném, de mivel nem tehetem ezt meg egy ideig nem megy, vagy csak velem de félóránál az sem lesz több.

Férjem nem ért velem egyet, főleg hogy úgy volt hogy anyós vigyázz rá egy teljes napot plusz egy éjszakát, de így édesanyámra hagyom, és ezt nem akarják.

Csak szerintem undorító egyrészt megfertőzni, és felelőtlen volt hogy így etesse a kislányomat.

2014. aug. 20. 16:29
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
66%
Ennyi idősen ha nem muszáj, ne hagyd másra. De előtte megbeszelhetted volna vele,hogy te hogy szoktad etetni. Én még a saját gyerekemnek sem rágnám meg,nehogy valamit elkapjon. Régen tényleg ez volt a szokás. Egyébként én is mérges lennék, de próbáld meg normálisan megmondani anyosodnak. Én ezek után tuti nem hagynám rá.
2014. aug. 20. 21:06
 32/44 anonim ***** válasza:
94%
Az én nagymamám 85 éves, etette a dédunokáját, és mesélte h annak idején az ő gyerekeinek villával törte össze és szitán paszírozta át. Viszont a szomszédasszonya megrágta a gyerekének az ételt, neki már akkor feldordult a gyomra. tehát már ezelőtt 65 éve se mocskolódtak ilyesmivel, aki egy kicsit normális. A férjed hozzáállása nagyon aggasztó...És mi az hogy nem akarják hogy a te édesanyád maradjon a gyerekkel?? Te döntöd el, milyen dillis anyósód van neked is
2014. aug. 20. 22:06
 33/44 anonim ***** válasza:
86%

Nekem 1 éves kislányom van, és egyszer tőlem kapott herpeszvírust :( hozzá kell tennem, soha nem voltam herpeszes... és egy boltban leesett a cumija a babámnak, és meg bekaptam... na nem kellett volna, 3 napos láz, aztán kiütéses lett, 4.nap mondta orvos hogy akkor ez valószínűleg nem olyan betegség, hanem herpeszvírust kapott, akkor bevillant a cumi nyalásom... nagyon szarnak éreztem magam... :( azóta viszont néha eszik a kanalammal, semmi baja sincs... persze, azért vigyázok a szám tisztaságára! ezzel azt akarom mondani hogy a saját anyukájától kaphat herpeszt a gyerek, nemhogy a mamától! hiába van vérrokonságban, akkor is más egy felnőtt szájában a baktériumok, mint egy kisgyerekében! nem mellesleg pedig a mama kirágta a "vitamint" a káposztából, az így "táplált" gyerekek pedig valószínűleg olyan vitaminhiányosak, hogy az fene....

soha nem csinálnék ilyet, nem tudom mi járt a fejében anyósodnak?! egyáltalán töltött káposztát miért adott neki?

2014. aug. 21. 07:19
 34/44 anonim ***** válasza:
84%

jó, ezt mindenki tudja hogy régen hogy etették a gyereket, ezt én is tudom, vidéki vagyok....

de 50 éve is, 60 éve is, 100 éve is volt villa, tehát ezt a csócsálós dolgot nem értem.....

aki meg annyira meg akarja értetni ezt a "régi világban így csinálták" című műsort az anyukával, annak azt kívánom hogy így egye meg a mai reggelijét, jól összerágva!!!!!

nem hiszem el hogy itt az anyós annyira öreg lenne, nem olvas, vagy látja a tévében hogy ezt már nem szokás????

2014. aug. 21. 07:30
 35/44 anonim ***** válasza:
42%
36-37-es vagyok! jajjj de unom már ezt a lepontozást!!! mi a szar amit írtam? hogy egy felnőtt szájában több a baci? vagy hogy hibát követtem el? mi az amit le kell így pontozni????? vagy netalán ide találtak az anyósok akik belehánynak az unoka szájába????? szánalmas...... :D :D
2014. aug. 21. 09:42
 36/44 anonim ***** válasza:
50%
Én többet nem engedném felügyelet nélkül! Sose lennék nyugodt mert nem tudnám mi csinál vele éppen... sztem ez undorító akármi is volt régen a szokás, a számítógépet, okos telefonokat is simán használják az idősek akkor nem hiszem h pont egy pépesítésben ne tudnának fejlődni!
2014. aug. 21. 12:45
 37/44 anonim ***** válasza:
65%

F.szom,pont nem érdekel,hogy régen hogy etették a kölköket,ez akkoris baromi undorító. Akkor már veszek a maminak államalapítás alkalmából turmixgépet és megmutatom,hogyan kell használni.

Az én gyerekem etetési/étkezési szokásait én szeretném meghatározni,amíg erre szükség van(=nem tud önállóan dönteni mit és hogyan eszik).

2014. aug. 21. 13:39
 38/44 anonim ***** válasza:
70%

1. ami régen volt, az nem biztos hogy jó és egészséges, és amitől egy valakinek nem lett baja, attól lehet másnak. Pl a középkorban nem fürödtek rendszeresen, és az utcára öntötték a szennyvizet és a szemetet. Voltak akik túlélték? Persze. De voltak akik fiatalon meghaltak járványokban. Visszahoznánk ezt a szokást? Nem.

2. Ha még csak kezditek a hozzátáplálást, akkor biztosan nem ehet töltött káposztát, se szitán átnyomva, se megrágva, se sehogy.

3. jogosan nem engeded a lányodat, a férjednek pedig meg kéne értenie a te szempontjaidat.

2014. aug. 21. 15:17
 39/44 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Az én nagyikám is 2 gyermeket nevelt fel és anyukám is kettőt, 1 testvérem van. Én kis faluban nőttem fel, de soha, senkitől, még az ezer éves szomszédtól sem hallottam olyant, hoyg megrágott ételt adtak volna a babának. Ez undorító és gusztustalan. Nem nagy cucc villával összetörni a bab kajáját. A villa ősét már az ókori görögök is ismerték...

Teljesen jogosan akadtál ki, én azt mondom. Ha anyósod értelmes (én ezt a fajtájú anyóst nem ismerem sajnos), akkor beszéld meg vele, hogy mit, hogyan és milyen módon kaphat a kislány. A férjednek sem ártana tudni, elvégre ő az apja.

"Férjem nem ért velem egyet, főleg hogy úgy volt hogy anyós vigyázz rá egy teljes napot plusz egy éjszakát, de így édesanyámra hagyom, és ezt nem akarják. " - és kit érdekel, hogy anyós mit akar? A férjed még ezek után rábízná az anyjára a kicsit? Szerintem nyugodtan rakj elé megrágott kaját, vagy csak szimplán hányj bele a szájába és kérdezd meg, hogy a gyerekének is ezt szeretné-e, ezt normálisnak tartja-e.

2014. aug. 21. 22:10
 40/44 anonim ***** válasza:
84%

Hát én direkt megkérdeztem nagyanyámat, ő még csak igazi falusi, ők még otthon születtek, mert az ment csoda számba a faluban, ha valakit lovaskocsival mégis be kellett vinni, de ő se hallott olyan, hogy megrágták az ételt a babának, max. a cigányok. Puhára főzve, villával szétnyomták, akár szitán paszírozták.. De előrágni? Jó ég emberek, a "kedvencem" az a válaszoló, aki szerint falusiaknál volt ez szokás! A "városiak" tényleg mindent bevesznek? Azt hiszik vidéken állatok élnek vagy mi a fene? Ezen az oldalon annyi olyat látok, hogy a falusiaknál ez normális, vagy így szokták, de legalábbis régen a falusiak így csinálták... hogy csak nézek. Már néha azt se tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, hogy miket gondolnak a vidéki emberekről.

Csak mondanám, hogy a tősgyökeres városi sógornőnknek a falusi paraszt nagyanyám vett külön kis edényt stb. mikor 20 éve megszült, mert se neki, se az anyjának nem volt még ennyi esze sem, hogy a babának legalább a kifőzés miatt kell egy külön kis lábas, mert akkor még nem volt sterilizáló, meg mikró is csak elvétve.

Ez nem falusi városi kérdés, hanem ÉSZ és kultúráltság kérdése..

És én sem vinném magában a gyereket. Aki ilyen szinten van, hogy előrágja a gyereknek az ételt, a töltött káposzta már csak hab a tortán, bár nálunk is kapott, de KÜLÖN lett csinálva fűszer nélkül, csirkehúsból eleinte, csak "mutatóba", az ki tudja miket tart még normálisnak. Lehet legközelebb mégy és majd a tyúkszart szedegeti a gyerek az udvaron, mert "szoktak ilyet a gyerekek, semmi baja sem lesz".

2014. aug. 22. 00:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!