Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rászóljak anyósra? Többi lent

Rászóljak anyósra? Többi lent

Figyelt kérdés
Kezdem ott a történetet hogy a párom egyke, szóval rendesen ki volt nyalva neki :) Mi összeköltöztünk pár éve, van kislányunk is, na mondanom sem kell hogy mióta megvan a kisbabánk anyós az szerintem kifordult magából! Neki szerintem nem tetszik a kislányunk neve, így csak babának szólítja, azt is úgy tudja mondani mint ha egy fogyatékoshoz beszélne :( Mondta hogy a főnök asszonyának hogy hívják a gyerekét, egy kutyanévről beszélünk, hogy legyen az a kislányunk!!! Na mondom szó sem lehet róla.. A telefonba az első kérdése az mindig az hogy mit csináltok?! Szerintetek így kell kezdeni egy telefonbeszélgetést? És engem fel sem hív már, általában nem veszem fel már fel, ( hadar, szarik rá mit mondok, nyomja a rizsát) erre nem vagyok kíváncsi! Páromat hívogatja, mit csináltok, sétáltok, gyereket is viszitek ???!!! mit evett a baba ma, és egymás után jönnek a kérdések mint vmi faggató műsorban!! A gyereknek nem tudok egy zoknit úgy venni hogy ne legyen ott, ha kap egy ruhát, ezt ki vette??-mondom neki nem mindegy? Mindenről tudni akar állandóan! A gyereknek a szájában van, a kislányom meg sír mert egyfolytában fogja és nem engedi mászkálni :( Mondom neki ne korlátozd azért sír! Meg úgy akar viselkedni mintha ő lenne az anyja! Az én szüleim ha bele akarnak szólni (szerencsére nem sűrűn) gyorsan rájuk szólok! Szerintetek ez normális? mÁR egyszer beszéltem vele, de úgy látom nem sokat ért! Nincs is kedvem menni hozzájuk egyáltalán, apósom is kíváncsi, ha az én szüleimnél vagyunk jön oda és hogy ő elvisz minket magukhoz, mondom ide jöttünk, majd oda is megyünk.... De most mit csináljak, legyek dúrvább? vagy mi? Azt vettem észre hogy gyakorlatilag irányítva vagyunk... Hogy éljek így egyáltalán?
2014. máj. 30. 11:28
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó köszönöm hogy normális stílusban írtál :D Az a baj a többséggel hogy egyszerűen nincsenek ilyen helyzetben és fogalmuk sincs mit kell néha elviselnem! 8 év után szóltam be anyósomnak, ezt a mi közöd hozzá) mert 8 éve hallgatom a beszólásokat, azt hogy mindenről be kell számolnunk! Lehet nem jól írtam le, és kicsit érthetetlen, és másoknak nem jött le a lényeg! Ja és az egyik válaszolónak üzenem, hogy 56 kiló vagyok, képzeld több mint 20 kilót lefogytam, és soha nem voltam kövér, mert sportolok, tornázok :D terhesség alatt híztam meg biztosan Te egy bomba nő vagy,és helyesírásból pedig jó, de ez engem nem érdekel! Ja majd elfelejtettem és iskoláim is vannak :D Amilyen stílusban írt néhány kedves válaszadó, az azt kapta vissza :D :D Én ide tanácsért jöttem nem azért hogy ilyen alpári módon elhordjanak mindennek, mert nem úgy gondolkozom ahogy ők!
2014. jún. 2. 12:11
 42/52 A kérdező kommentje:
Múlt héten felhívtuk őket, hogy délután megyünk hozzájuk, mert a barátainkhoz megyünk, a kisfiúkat felköszönteni! Azt mondta anyósom hogy jól van! El is mentünk délután, rögtön elkezdte a faggatást, és számomra felháborító stílusban elkezdi: Hogy minek mentetik ti oda?? Ott is ebédeltünk?? Ezt mondom, olyan hangnemben hogy csak néztem a páromra, na még ekkor sem szóltam semmit! De ha megtudja hogy az én anyukám vett vmit a kislánynak, látom rajta hogy nem tetszik neki, mintha nem akarná hogy más is vegyen neki ajándékot! Ki akarja sajátítani! Itthon volt a húgom, ( ritkán jön haza)és fogta a kislányom ( Hugóm lesz a keresztanya) és anyósom jön és már veszi ki a kezéből! Mondani akartam, hogy Ő sűrűbben fogja, miért ne foghatná a tesóm?! Vett a kislányomnak játszószőnyeget Nekem nem tetszett a szőnyeg (fiús) de nem szóltam semmit, használtuk! Következőleg jön, és majdnem fel volt háborodva hogy miért raktam rá a gyereket mert fel fog fázva, és vettem is fel! Megjegyzem duplán hajtottam alá a vastag pokrócot, úgy volt rajta a játszószőnyeg! Az életbe nem fázott volna fel rajta! De még nagyon sok minden van, és én nem is akarom bizonygatni kinek van igaza, de nehogy én legyek elhordva mindennek, mert szeretnék egy kis nyugalmat, és hogy legyen magánéletünk! Az az érdekes hogy ő is mindig szapulja az anyósát, és elmondja mindennek, és a karácsonyi ajándékát visszaadta anyósának, mert neki nem tetszik!!! És cserélje ki neki másra! Még engem is kérdezett hogy visszaadja? Én mondtam hogy nem illik!!! És hogy ő nem szerette és nem engedte hogy anyósa beleszóljon bármibe is! Akkor ő miért csinálja??? Ha tudja hogy milyen sz@r ha vki kotnyeleskedik az életébe....
2014. jún. 2. 12:40
 43/52 anonim ***** válasza:

Szerintem amikor valaki kiír egy kérdést arról, hogy mit tegyen az "elnyomása" ellen, már tévúton van.

1. Soha nem hagynám magam hosszú távon méltatlan helyzetben tartani. Legyen az anyós, após, vagy akár a szomszéd vagy annak kutyája. Ez ugyanis engem minősítene mint embert. Felnőttként, főleg anyaként képesnek kell lenni egy olyan érett kommunikációra, ami a kezdetektől meghúzza a határokat, és egyértelművé teszi mindenki számára azokat hosszú távon.

2. A titok szépen kérni. Nem hallgatni és nyelni ha nem tetszik valami egész addig amíg bele nem állítóm a nagy fejszét anyósba, hanem szépen, higgadtan de határozottan kérni. Úgy, hogy elismerjük az ő érdemeit, megnyugtatjuk hogy ő is sok mindent jól csinál, de ezt egy picit túlzásnak gondoljuk.

Pl. A nem mindegy ki vette? A bunkó megnyilvánulás helyett így is lehetett volna.

- Emlékszel? A múltkor hoztál egy édes kis játékot a picinek, ezt utána kapta anyutól. Úgy örültem mindkettőnek.

Szerinted utána kötekedne? A frászt.

Nem tudsz viselkedni, csak nyelni. Mármint nyelni se tudsz, egyszerűen hallgatsz, mert intelligensen nem tudsz kiállni magadért, ahogy a válaszaidból a példa is mutatja.

A gyerekedet ne tanítsd arra amit te képviselsz.

2014. jún. 2. 12:50
 44/52 A kérdező kommentje:
Nyeltem a hülyeségeit mert kerültem a vele való konfliktust! Nem gondolom magam bunkónak egyáltalán!
2014. jún. 2. 12:56
 45/52 A kérdező kommentje:
De abban igazat adok Neked hogy mikor elszakadt a cérna akkor lehet nem jól reagáltam le, és abban is igazad van hogy az elején húzni kellett volna egy határt, meg elmondani hogy ez és ez van, és nem jutottunk volna ideáig! Szerintem nekem nem késő még változtatni a viselkedésemen, de egy 60 éves asszony miért nem tud viselkedni? Ha ő az idősebb, mindent jobban tud, több tapasztalata van, akkor miért csinálja ezt? erre nem ír senki semmit...
2014. jún. 2. 13:00
 46/52 anonim ***** válasza:
37%

Na pont ezért írtam neked, hogy "feljogosítja magát" ezzel, mert ő az idősebb. Engem arra neveltek, hogy aki idősebb tőlem tök mindegy mennyivel (de főleg az időseket) illik tisztelni! És tényleg a legtöbb ezt használja ki, mert azt gondolja, hogy tudatlan libák vagyunk, ők már mindent tudnak a világról meg mit hogy kell csinálni minden téren, majd ők megmutatják... Mi meg úgyse merünk beszólni, jaaaj nem akarjuk megsérteni, mert akkor örihari... És én úgy vettem észre körülöttem, akik szintén így vannak, a legtöbb fiatal nem akar rosszba lenni senkivel, inkább nyelnek... Én bemerek szólni, ha sérti a nyugalmam és azt, hogy én valóban tiszteletet tanúsítottam iránta ő meg nem, akkor nehogy már meghúzzam magam, mert neki nem tetszik vmi és "idősebb". Én nagyívbe lesz*rom, nekem ne akarjon anyám helyett anyám lenni. Az én anyám modernebb felfogású, mint az anyósom, és nincs köztük még 1 év korkülönbség se, csak pár hónap. Anyám nem szól bele az életünkbe, amióta elköltöztem, ha oka lenne rá még akkor se! Párom is jobban csípi anyámat, mint a sajátját. De egyébként a fiús anyukák zöme ilyen, tisztelet a kivételnek. Már az is ingerli őket, ha jobban főzöl, és inkább a te véleményed osztja, nem a kedves mamáét... Nálunk ez van, ha már vmit is jobban megcsinálok (sok ilyen van - takarítás, higiénia, egy két kaja...) akkor már látom, hogy vörösödik a feje és a párom engem többet dicsér, mint őt, na az nem tetszik neki és már kezdi h jaaaj azt ő nem így szokta, neki titkos receptje van erre... már ez annak a jele, hogy féltékeny a drága, de mi csak bólintunk, kimegy, összenézünk és mosolyogva legyintünk rá. Tudom azt is, ha úgy vesszük "vendég" vagyok itt, de külön lakrészünk van, így is úgy is félig a páromé a ház, és a külön lakrészt a saját pénzéből alakította úgy ki (kb 10 éve), hogyha talál egy lányt, akivel le akarja élni az életét akkor abba a lakrészbe anyósnak semmi beleszólása NEM LEHET, de ugye mi a tapasztalat? Oda is befurakodna, mindent átnézne, hogyan takarítok, hogy csinálom a dolgainkat... hát különbül kinéz nálunk minden, mint nála... akkor nekem ne magyarázzon!!!

Én veled vagyok! Tisztelni kell a másikat,igen. De tartom a mondást, hogy: "Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten". Én addig mindenkivel kedves vagyok és tisztelettudó, amíg mások is olyanok velem. Ha ez felborul, meg lehet beszélni normálisan, de ha már ellenségeskedésbe fajul, velem lehet harcolni, lesz*rom, majd megunja :D. Kérdésedre még mindig ugyanaz a válasz: megbeszéled a pároddal, hogy üljetek le az anyjával és úgy lerendezni, hogy egyik szülő, rokon, bárki részéről ne legyen sértődés vagy kompromisszum. Könyörgöm, ha már egy szerelemből gyerek születik az már egy "külön" családnak számít, ők nevelik fel, ők tudják mi a helyes és a jó.

Már megint jól elhadartam mindent... :D

2014. jún. 3. 09:58
 47/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, legalább Te megérted miről beszélek! :D Ugyanígy gondolom én is a dolgokat ahogy Te is! Sok éven át nyeltem, és csendben maradtam, de ahogy az előttem szóló is írta hülye voltam/vagyok, mert mikor először beszólt vagy kíváncsiskodott, határozottan tisztelettudóan elmagyaráztam volna neki a dolgokat! Ezt kellett volna csinálni, csak én meg mindig mamámnak meg szüleimnek panaszkodtam, és mondták hogy tűrjek, és ne szóljak neki, tiszteljem stb.... Na marhára sokat értem vele, az a gond félre érthetően írtam le a mondanivalómat! Én nem akarnék vele rosszba lenni meg stb. csak olyan szinten tiszteletlen, olyan mintha bármit megengedhetne magának, és én meg kis hülye vagyok hogy kussoltam! Nem tudom mások hogy vannak vele, de alsógatyát én szeretek venni a páromnak, meg is mondtam anyósnak, erre következőleg hozta a gatyát, amit sosem vett fel! 30 elmúlt, miért kell 5 évesnek kezelnie?
2014. jún. 3. 13:27
 48/52 anonim ***** válasza:
0%
Mert a drága mama jobban tudja, hogy mi kell az ő drága pici fiacskájának... azèrt! Az, hogy te jobban ismered a párod stílusát, izlèsèt az anyósod ezek szerint ezt is nagyívbe lesz*rja, a lènyeg, (meglátásom szerint) hogy versenyez MINDENKIVEL, akinek köze van a fiához meg az unokájához. Nem tudom minek kell csinálnia a p*csáját, ha elmarná tőled azzal nem magának tesz jót, hisz nem ő ad p*nát neki ès ha már èrett fèrfi hamarabb ugrik utánad, minthogy az anyja elèrje visszakapja az ő picikèjèt
2014. jún. 3. 22:20
 49/52 anonim ***** válasza:

Aztán szerintem lesheti, hogy a saját fia mennyire fog örülni, hogy a kedves mama intèzkedett az èrdekèbe.

Ha nekem valaha fiam lesz èn biztos, hogy felnőtt korára nem szólok az èletèbe, vagyis megpróbálok, vèlemènyem biztos lesz, az úgy is van mindenkinek, de ha ő boldog ès jó amibe ès akivel èl akkor nincs mibe beleszóljak. Tisztelettel leszek iránta ès a választottja iránt, de ha borul a bili nincs mese, leülünk, megbeszèljük. Ennyi. :)

2014. jún. 3. 22:29
 50/52 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit akar elérni anyósom! De a lelkem mélyén tudom, Ő akart volna feleséget választani! És páromnak volt egy gazdag ( a lány szülei gazdagok voltak) barátnője, szerintem ezt a lányt akarta volna a fiának! Ahogy az elején viselkedett velem, már akkor tudtam hogy nem leszünk jóban, és innentől kezdve engem sem érdekelt! Szerintem szét akart volna marni minket, csak nem tudott, mostanra pedig beletörődött!
2014. jún. 4. 13:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!