Rászóljak anyósra? Többi lent
"így csak babának szólítja"
Ez szerintem aranyos, nem gondolom hogy nem tetszik neki a név. Apám babámnak hív a mai napig, pedig mindjárt 40 leszek.
"A telefonba az első kérdése az mindig az hogy mit csináltok?"
Ezt hívják úgy, hogy érdeklődés. Telefonál, mert fontosak vagytok neki.
"És engem fel sem hív már, általában nem veszem fel "
Mi a fenének hívogasson, ha nem veszed fel a telefont. Ez a gondolkodás kb óvodás szinten van. Nem veszem fel, majd panaszkodok amiért nem próbálkozik még évekig.
"A gyereknek nem tudok egy zoknit úgy venni hogy ne legyen ott,"
Miért? Szólsz neki, hogy megyek zoknit venni? Vagy hogy kell ezt elképzelni mégis?
"ha kap egy ruhát, ezt ki vette??-mondom neki nem mindegy? "
Érdeklődik újfent, megkérdezi kitől kapta azt a szép ruhát. Teljesen emberi, nem úgy mint a nem mindegy reakció egy ilyen kérdés után.
"Azt vettem észre hogy gyakorlatilag irányítva vagyunk.."
Miben vagy irányítva? Azzal nem lehet senkit irányítani, hogy kérdéseket tesznek föl neki, hogy érdeklődnek.
Vedd tudomásul, hogy a férjed az egyetlen gyermekük, így Ti vagytok az ő családjuk. Hárman. Semmi mást nem látok az irományodból, mint hogy egy alkalmazkodni totálisan képtelen hisztérika vagy. Szerintem elsősorban neked kellene változnod. Rögtön stresszmentes lenne az életed. A kákán is csomót keresel fölöslegesen.
Általában nem szeretem az anyósokat, de itt nekem úgy tűnik, hogy te vagy a hunyó.
Az pl. kifejezetten bunkóság, hogy megkérdezni, hogy ki vette a ruhát, te meg úgy válaszolsz, hogy nem mindegy? Elég flegma vagy vele. Én csodálkozom, hogy még nem osztott ki. Amiket meg a telefonban kérdez, teljesen természetes érdeklődő kérdések. Nem is értelek.
Hihetetlenül idegesítő lehet anyósod! Segíteni akar, érdekli, hogy mi van veletek, törődik az unokával, "versenyzik a másik nagyszülővel", hogy ő legyen a jobb, megvesz mindent a gyermeknek, amire szüksége van.
Ez mind csúnya, gonosz, házsártos nagymamára vall, vagy nem????
Most komolyan, az anyósod helyében már rég pontratettelek volna, mert nem tudsz viselkedni, nem tudod értékelni azt, amit más ad. Leírtak alapján max 20-21 éves lehetsz, és nem értelmi szintről beszélünk. Olyan szinten vagy pofátlan, hogy engem is felidegesítettél. Már bocs, de anyásodnak ép sierült egy olyan gyermeket nevelnie, akivel hajlandó voltál összekötni az életed...azért ez talán jelent valamit. Szerintem húzd meg magad, és adj hálát az égnek, hogy van egy olyan anyósod, akit érdekel, hogy mi van veletek, és az unokával.
Szerintem te se vagy egy túl toleráns ember kérdező. Az anyák/anyósok jó része ilyen, és nem rosszindulatból ilyen.
Nyilván rosszindulatból hívogat titeket hogy mit csináltok, hogy vagytok, stb... rossz indulatból akar tudni mindent, hogy ki vette neki a ruhákat, stb. stb... Sőt a gyereket is direkt fogja az ölében, hogy sírjon, és ne tudjon mászkálni...
Egyszer és mindenkorra fel kéne már ismerni mindenkinek, hogy az utálkozás, gyűlölködés nem vezet jóra soha senkinek. Nem szereted őt? Ok.. akkor korlátozd vele minimálisra a kapcsolatot, de ahogy beszélsz róla... Mégis a férjed anyja, és a gyereked nagyanyja.
Azért írtam ezeket a sorokat le, mert az én sógornőm ugyanezt csinálta az anyósával (aki jelen esetben ugye az én édesanyám), és ami a legrosszabb, hogy állandóan nekem panaszkodott (a sógornőm a saját anyámra!). Hogy miért veszi ki a járókából, miért ad neki fagyit, miért beszél hozzá így, meg úgy... istenem annyira rossz volt hallgatni, de nem állítottam le soha, mert nem akartam az öcsémékkel rossz viszonyt emiatt.. Szegény anyu meg olyan szomorú volt mindig, mert bármit csinált, a sógornőmnek semmi se volt jó.
Aztán mit ad isten.. visszament dolgozni a sógornőm, és na találd ki kinél van a gyerek, ha beteg és nem mehet bölcsibe? Na gondolom kitaláltad..
Szóval tolerancia.. ezt jó lenne mindenkinek megtanulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!