Ez így van rendjén, vagy én vagyok bolond?
Én ezt úgy látom, hogy Te egy picit szabadulni akarsz a napi rutinból, a három gyerek mellől. Ez nem negatív kritika, hiszen akinek van több picije, az tudja mivel jár, és milyen megterhelő.
Pont ezért kellene megérteni anyósodat. Nem fog valaki haptákba állni neked minden nap azért, mert felújítjátok a lakást.
Van több lehetőség is. Hetente max egyszer kéred anyósod segítségét. Amikor rövidebb ideig dolgoztok a házon este pl, akkor rábízhatod anyudra.
Viheted magaddal a kicsiket a házhoz, stb.
Az is megoldás lehet, hogy a fürdő és egy szoba felújítása után beköltöztök, és úgy fejezitek be, hogy bent laktok.
Nem lehet úgy vállalni valamit, hogy nem tudod megoldani. Nem másra támaszkodva, hanem önmagatok által kell képesnek lenni egy bevállalt feladat megoldására. Kötelezni senkit nem lehet a segítségre, valamint ha nem tud vagy nem akar segíteni valaki annak szemrehányást sem lehet tenni, mert nem az ő dolga.
Ha anyós felajánlja a segítségét, akkor persze el lehet fogadni, de számon nem kérhetsz rajta semmit.
Az meg, hogy a többi unokájára mikor hogy vigyáz megint csak magánügye. Ha nem vigyázna ott a négy gyerekre, akkor rájuk ki vigyázna, stb.
Ha meg a háznál akar segíteni, szerintem az is segítség. Engedd neki. Néha kimegy a házhoz kicsit takarítani stb, néha meg vigyáz a gyerekekre.
Ezt most úgy mondom, hogy nekem is vannak gyerekeim, igaz ők már felnőttek.
A húgomnál és az öcsémnél kisgyerekek vannak. Míg a húgom lányai 5-6-7 évesek az öcsém fiai 1-2-3 évesek. Én is rendszeresen vigyázok mindkét testvérem gyerekeire, mivel nem dolgozom. Imádom mindkét testvéremet, imádom mindegyik gyereket, de el kell ismernem, hogy a lányok közül a legkisebb borzalmasan elvan kényeztetve, a fiúk meg iszonyú elevenek. Ha a fiúkra vigyázom, és este 6-kor elviszik, én utána úgy bealszom, hogy csak másnap reggel ébredek fel. Nagyon lefárasztanak, úgy érzem kizsigerelnek. A lányok nem. A 2 nagyobbal lehet szépen foglalkozni, ha kell elfoglalják magukat. A kicsi hisztis, kényeske, de hamar leszokik róla, mert a nővérei helyre rakják. A lányok fele annyira nem zsibbasztanak le mint a fiúk. Bizony volt rá példa, hogy az öcsémnek én is felajánlottam, hogy a srácokkal legyen az anyjuk (akit szintén kedvelek) én meg besegítek az építkezésbe. Nem vicc: AZ építkezésen a talicskát cipelni fele annyira nem kimerítő mint a három lurkó. Szerencsére a sógornőm nem sértődött meg, mert pontosan tudja, hogy a gyerekei milyen fárasztóak, elevenek, persze imádni valóak.De mégiscsak kiszívják az ember energiáját.
Szóval én tökéletesen megértem anyósodat. Talán neked kéne tisztábban lenned, hogy esetleg a gyermekeid túl elevenek egy idős embernek akinek már fele annyi türelme nincs mint neked.
a kérdésből nem derül ki, hány évesek a gyerekek
nem lehet, hogy inkább azért nem akar rájuk vigyázni, mert neveletlenek és nem bír velük?
és ha senkire se lehetne számítani?
de látom, neked nem tetszik hogy nem úgy ugrál, ahogy te fütyülsz, ti vettétek a házat, ti vállaltatok 3 gyereket, oldjátok meg!
önállótlanok vagyok!
Délelőtt kiviszed a gyerekeket (csomagolsz kaját) és míg ők elhomokoznak/babáznak/autóznak egy elkerített részen, te óvatosan, rájuk odafigyelve melózol.
Délután meg anyukád elviszi őket (aludni, főtt kaját enni, pihenni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!