Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek adjak igazat? Hogy...

Kinek adjak igazat? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés
Édesanyám külföldön él. Egy évben kétszer jőn haza , reptérren mindig mi várjuk és mindig mi visszük ki ha visszamegy. Budapesten élünk, de anyukám néhány napot v. Egy napot tölt nálunk, mert vidéken van a lakása és a család többi tagja, így a vonatállomásra szintén mi visszük ki és ha pestre jön mi megyünk érte. A testvéremmel szintén ez a helyzet. Ő is külfôldön él, másik országban, mint anyukàm és más ídőponttokban jön, de ugyanúgy mi hozzuk visszük őt is. Illetve párom az aki autóval viszi őket. Természetesen mindig a legrosszabb időben vannak ezek a jövés menések.... Epp akkor van a világbajnoki meccs a tévében, fontos egyetemi vizsga előtt vagy fontos tárgyalással egy időpontban. Párom azt mondta, hogy elege van abból ,hogy mindig őt cibálják. Holnap pl délben a város végére kell mennie anyámért mert ott van dolga és odáig még elviszi egy ismerőse vidékről, de hozzánk már nem, majd este ki kell vinni a reptérre. Megértem a páromat, mert tényleg csak bejelentik, hogy ekkor érkeznek és természetesnek veszik, hogy hagyunk csapot papot es rohanunk értük mint akiknek semmi más dolguk vagy jobb elfoglaltságuk. Ugyanakkor az anyámat és testvèremet is megértem, hisz Budapesten nagy bőröndökkel cipekedve miért mennének egyedűl, ha mi itt lakunk, van autónk. Ha bejelentem, hogy a párom ak elege van a utazgatásaikból, családi botrány lesz, sértődés. Ha nem szólok akkor a páromtól hallgathatom a véleményét és hogy nem állok mellé. Hogy lehet ezt jól csinálni?????
2014. máj. 10. 21:06
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
69%
Akkor nem jönnek haza addig amig nincs mindenre pénzük! Nekem nem lenne pofám hazautazni és még az otthoniaktól tarhálni!
2014. máj. 11. 10:37
 32/40 anonim ***** válasza:
59%
Ha a párod ráér menjen ő értük. Ha nem ér rá menjen értük a taxi. Ha van jogsid néha te is elmehetsz értük akár kisbabával is. Évente 4 alkalomról van szó ahogy írtad, ez azért még nem a világ vége. Ha meg néha egyik variáció sem tud összejönni akkor felteszik a kispopót a buszra.
2014. máj. 11. 11:12
 33/40 A kérdező kommentje:

Persze az is egy képtwlen helyzet , hogy mindig elköltik itthon az utolsó vasukat is, bízva a kölcsönben.

De nem mondhatom ,hogy nem adok mert vérig lenne sértve mindenki. Tudják , hogy jól állunk anyagilag es nem érezzük a hiányát annak a pénznek.

2014. máj. 11. 11:33
 34/40 anonim ***** válasza:
28%

Én úgy érzem, nektek nagyon terhes az édesanyád és a testvéred látogatása. Anyagilag nem okoz gondot kisegíteni őket, van autó is, de mind a ketten húzódtok ettől.

Nekem nem lenne pofám nemet mondani, ha tudom, hogy nem állnak jól. És ennek ellenére összekuporgatják a pénzüket jegyre, hogy meglátogassanak. Mert gondolom, ti nem szoktatok kiutazni, legalábbis nem említetted.

Ha van pénzetek bőven, és nem okoz gondot, akkor segítsétek ki őket egy kis pénzzel, és taxiutalvánnyal.

Én mindig viszek pénzt a szüleimnek, és bizony a testvéremnek is adtam bőven, amikor megszorult. Fel sem merült a kérdés, hogy nem adok /nem segítek. Erről szól a CSALÁD....

2014. máj. 11. 12:07
 35/40 anonim ***** válasza:
77%
Szia, én vagyok megint a 15-ös. Most olvastam el figyelmesen a kérdésedet, és látom, hogy az édesanyádnak vidéken ugyan, de saját lakása van. Namármost: mi a francnak kell olyan sok cuccot hoznia magával, a ruhaneműit tárolhatná a lakásában. (Valaki biztosan rendszeresen szellőztet.) Ha van is 1-2 újonnan vásárolt ruhadarabja, az belefér egy bőröndbe. Így nyugodtam mehet a reptértől busszal is. A mai modern, kerekes utazótáskák már szinte maguktól gurulnak. Különben is: annyit vigyen magával az ember, amit maga is elbír. Az, hogy kölcsönkéreget a külföldi visszaút előtt, az egyáltalán nem lep meg. Pontosan beleillik a képbe. A róla alkotott képbe. Akinek nincsen pénze, minek utazik? Saját tapasztalatból írok. Édesanyuka szégyellje magát. Hol van az önbecsülése? Ne éljen a magyarországi rokonai nyakán.
2014. máj. 11. 12:19
 36/40 A kérdező kommentje:
34-es, pont ezért adok nekik mindig pénzt. Nem okoz nehézséget ès nem sajnálom tőlük, de ez abszolut felelőtlen mahatarzás felnőtt emberektől. Úgy okoskodom és úgy oosztm be a pénzt, hogyha visszamegyek akkor a következő fizetésig legyen annyi amennyire szükségem van. Egyszer megeshet velem, de n rendszetesen.
2014. máj. 11. 13:08
 37/40 anonim ***** válasza:
12%
szerintem kérdezô nem is a párodnak okoz ez gondot,hanem neked...süt a rosszindulat az ìrásodbòl...mindent meg tudsz magyarázni,keresed a kifogásokat..ha ennyire elzárkòzol a családodtòl..akkor inkább mondd meg nekik h nem érsz rá velük talizni...megpròbálod magad itt jò fénybe beâllítani,h te adsz nekik pénzt..cipelitek ôket stb..szerintem ne adj ha sajnálod azt a pár forintot..úgy h neked nem kell nélkülôzni...a meccsre visszatérve (ami szintén tökéletes kifogás részetekrôl) vissza lehet nézni a neten a meccset..nem hiszem ha anyádról van szò 1meccs megnézése jó indok lenne..a helyedbe elsüllyednék szégyenembe..bár egyszer a te 6 hònapos gyereked is felnô..talán majd ha neked lesz rá szükséged pont egy jó kis meccs megy majd a tvbe..
2014. máj. 17. 13:51
 38/40 gabee9 válasza:
Ez fura. Ti nem tudom milyen taxitársaságtól rendeltek taxit, de az imént azt mondtad, hogy a testvéredet metróra ültetted, hogy arra az állomásra menjen ahol te vagy (Ahová te állítólag kisétálsz) Na most valószínűleg hogyha már metróról van szó, akkor Pest. Milyen taxis mondott nektek 70.000 forintot ? 70e-ért már a pesten megállított főtaxi levisz békéscsabára papír nélkül. Akár honnan nézem. Bocsánat, hogy kötözködök, de szerintem valami nincs rendben.
2014. máj. 17. 22:30
 39/40 anonim ***** válasza:
70ezer jo kifogas. nagy szamot akart mondani a kerdezo mert azt hiszi nem vagyunk tisztaba az arakkal..utana lehet mentegetozni h elirta....azt hitte bevesszuk
2014. máj. 18. 11:48
 40/40 anonim ***** válasza:
itt mki le lett pontozva aki nem dicsoiti a kerdezot?
2014. máj. 18. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!