Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek adjak igazat? Hogy...

Kinek adjak igazat? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés
Édesanyám külföldön él. Egy évben kétszer jőn haza , reptérren mindig mi várjuk és mindig mi visszük ki ha visszamegy. Budapesten élünk, de anyukám néhány napot v. Egy napot tölt nálunk, mert vidéken van a lakása és a család többi tagja, így a vonatállomásra szintén mi visszük ki és ha pestre jön mi megyünk érte. A testvéremmel szintén ez a helyzet. Ő is külfôldön él, másik országban, mint anyukàm és más ídőponttokban jön, de ugyanúgy mi hozzuk visszük őt is. Illetve párom az aki autóval viszi őket. Természetesen mindig a legrosszabb időben vannak ezek a jövés menések.... Epp akkor van a világbajnoki meccs a tévében, fontos egyetemi vizsga előtt vagy fontos tárgyalással egy időpontban. Párom azt mondta, hogy elege van abból ,hogy mindig őt cibálják. Holnap pl délben a város végére kell mennie anyámért mert ott van dolga és odáig még elviszi egy ismerőse vidékről, de hozzánk már nem, majd este ki kell vinni a reptérre. Megértem a páromat, mert tényleg csak bejelentik, hogy ekkor érkeznek és természetesnek veszik, hogy hagyunk csapot papot es rohanunk értük mint akiknek semmi más dolguk vagy jobb elfoglaltságuk. Ugyanakkor az anyámat és testvèremet is megértem, hisz Budapesten nagy bőröndökkel cipekedve miért mennének egyedűl, ha mi itt lakunk, van autónk. Ha bejelentem, hogy a párom ak elege van a utazgatásaikból, családi botrány lesz, sértődés. Ha nem szólok akkor a páromtól hallgathatom a véleményét és hogy nem állok mellé. Hogy lehet ezt jól csinálni?????
2014. máj. 10. 21:06
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%
Én is külföldön élek és többször volt már, hogy elbuszoztam a reptérről Pest északi részébe (busz, metró, villamos, kb 1,5 óra), ha épp az nem tudtak értem jönni, de volt, hogy én nem akartam terhelni őket ezzel (drága a benzin). Persze kényelmesebb, ha jönnek az emberért, de egy bőröndöt nem annyira megerőltető végighúzni a városon.
2014. máj. 10. 22:11
 22/40 anonim ***** válasza:
93%

Ha végképp nem tudtok kimenni a rokonok elé, hívjatok taxit. Az első társaságnál, amit most megnéztem, 23 km-es út a reptérre, 7300 ft.

Évi pár alkalommal nekem nem jelentene gondot megtenni ezt az utat, viszont az is igaz, hogy megeshet, hogy épp nem érek rá.

2014. máj. 10. 22:15
 23/40 anonim ***** válasza:
12%

Ha azért zűröz a párod, mert minden alkalommal világbajnoki meccs van a tv-ben, és épp akkor kell elmenni az anyósért a reptérre, azt megértem. Végül is a négyévente megrendezésre kerülő Vb-t nem igazíthatják a párodhoz.

De végül is a repülőjegyet sem kell hetekkel előtte lefoglalni, sőt szabadságot sem kell előre egyeztetni az utazás előtt!

Ráadásul a lapokban sincs benne a TV műsor a meccsek időpontjával.

És a telefont sem lehet felvenni, hogy egyeztesse az ember gyereke, hogy ráér-e vagy sem.

Ha nektek ennyire terhes, hogy meglátogatnak a rokonok, akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot. Mindezt pusztán azért, mert egy évben kétszer kommunikálni kellene velük, netán elvinni őket A-ból B-be.

Kicsinyesek vagytok. A párod meg egy elkényeztetett, hisztis óvodás, aki nem bírja elviselni, hogy néha adni is kell, ha kapni akar az ember.

Anyukádéknak nyugodtan mondd meg, hogy hisztizik, így legyenek szívesek előre szólni, amikor érkeznek.

Kérdésem: Mitől is fogy el anyukád és a húgod pénze, mikor hazajönnek?

2014. máj. 10. 22:37
 24/40 anonim ***** válasza:
56%
Kérd meg őket, hogy előre szóljanak, még mielőtt lefoglalnák a jegyet. Ha akkor épp dolga van a párodnak, akkor jöjjenek későbbi/előbbi géppel.
2014. máj. 10. 22:49
 25/40 A kérdező kommentje:

7 ezret akartam írni a taxi költségére.

Hogy miért fogy el a pénzük, azt nem tudom.

2014. máj. 10. 23:18
 26/40 anonim ***** válasza:
81%
7ezret nem bír ki?
2014. máj. 10. 23:27
 27/40 A kérdező kommentje:
Biztos kibírná, de ingyen megyünk értük, ami előnyös számukra.És ahogy írtam, visszafelé már pénzzavarral küzdenek. Mi adunk kölcsön majdnem mindig.
2014. máj. 10. 23:40
 28/40 anonim ***** válasza:
74%

Én soha nem terheltem senkit azzal, hogy a reptérre furkiázza a seggem és vissza, kivéve, amikor annyira korán ment a gép, és olyan helyen volt a szállás, ahonnan még tömegközlekedve is nehézkes lett volna időben kijutni. Akkor elfogadtam, de a felajánlást! Nem kértem. A 200E-s busz sűrűn jár, és gyakorlatilag nagyon sok helyen fel lehet rá szállni, ami tömegközlekedési csomópont. Ok, nem olyan kényelmes, mintha háztól házig fuvaroznák az ember hátsóját.

Engem inkább az érdekelne, hogy miért a párodat terheled ezzel, mikor ráadásul mindig rosszkor jön neki ki a dolog. Egy hat hónapos babát is be lehet rakni a kocsiba, és lehet menni, ha nem is épp kényelmes megoldás, viszont sokkal kevésbé aggályos, mint a munkáltatónál kihúzni a gyufát. A Te családod, nem is értem, miért a párodat ugráltatod, főként, hogy szinte panaszkodva írod, hogy titeket alig látogatnak. Nem azt kell bejelenteni, hogy a párodnak elege van az utaztatásaikból, hanem azt, hogy dolga van akkor, és nem tud segíteni. Kész. Ezen meg lehet sértődni, de intelligens ember nemfog, a bunkót, aki csak elvár, bármi áron, meg le kell sz..ni.

2014. máj. 11. 06:31
 29/40 anonim ***** válasza:
Bosc: nem fog
2014. máj. 11. 06:49
 30/40 A kérdező kommentje:
28-as, a páromnak saját cége van. Ő a munkáltató és nem kell emiatt senkitől elkérnie magát. Ahogy írtam,nem vezetek, és azt meg végképp nem engedné a párpm ,hogy a gyereket cipeljem emiatt.
2014. máj. 11. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!