Kinek adjak igazat? Hogy oldjam meg?
Szerintem is a taxi lenne a legjobb, de...
Azért az évi 2 az tényleg nem olyan veszedelmesen sok, mint amennyinek leírtad.
Megértem a párodat és a te helyzetedet.
Néha bárhogy tesz az ember, a családi botrány elkerülhetetlen. Szerintem úgy lehet ezt jól csinálni, hogy akkor jó a döntés, ha a pároddal közösen döntötök. Tehát a mama fogadjon egy taxit. Nem muszáj ott, a reptér előtt várakozó kocsiba beszállni, mert az egy vagyonba kerül. De taxit lehet időre is rendelni, egy megbízható fővárosi taxitársaságtól. (A mama biztosan nem szoc. pol. járulékból él külföldön, tehát ki tudja fizetni.) Szerintem az a magyarázat, hogy "nektek van autótok, tessék minket fuvarozni" enyhén szólva nem kielégítő. Hogy "finom" legyek. Ha nagy lakásotok van, akkor odaköltöznek a családtagok hozzátok, mivel "nektek van úgyis bőven helyetek"???
Sértődés biztos lesz, mert anyukád már megszokta az ingyen taxit, a rugalmas idejű sofőrrel - a pároddal. Hát persze, kényelmes.
Jobb, ha bevezetitek a taxis-rendszert, már második alkalommal - ha jön Magyarországra - nem lesz furcsa neki. Meg fogja szokni. Talán most fél minden más megoldástól. De mégis: ő a látogató, tehát igazodnia kell(ene) hozzátok, a ti időbeli beosztásotokhoz. Igaza van a párodnak, ha azt mondja, hogy nem állsz mellé. Mégis úgy lenne helyes, hogy ha nem akarja fuvarozni többé a mamát, ne rajtad keresztűl közvetítsen/üzengessen a mama felé, hanem ő maga mondja meg neki (telefonon). Felnőtt ember. Férfi ember.
De Budapesten lakunk. A reptér és 7. ker. Kb 20 kilométer. Az új tarifával ennyibe kerűl .
Vannak sofőrök, de repülővel utaznak. Németből es Nagy Britanniából érkeznek.
Az szerintem nagyon nagy bunkóság lenne, hogy a párod soha többet nem szállítaná édesanyád. Az, hogy egyszer-egyszer taxiba kell ülnie / tömegközlekedést igénybevennie, elvárható tőle viszont.
Előbb hetvenezer forintot írtál, kérdező, azért kérdeztem vissza. Taxi2000-rel 20 km kb hatezer Ft, nem hetven.
Egyébként érdemes reptéri transzfert rendelni előre, kisbuszok olcsóbban is szállítanak reptér és lakcím között.
De mondom, az azért a párodtól túlzás lenne, ha ő soha többet nem akarná szívességből sem elvinni édesanyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!