Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg a munkát...

Hogyan oldjam meg a munkát két éves gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Júniusban lejár a gyed, vissza kell mennem dolgozni. Vidékről járnék dolgozni, reggel hatkor van munkakezdés. A faluban nincs bölcsi, a kicsit nem tudom hová vinni. Mit tegyek?
2014. márc. 21. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
ott sincs bölcsőde ahova jársz dolgozni? Esetleg oda is vihetnéd, bár nem tudom mikor kezdenek. Illetve családi napközi? Vagy nincs olyan gyeden lévő anyuka aki elvállalná a gyereked?
2014. márc. 21. 14:19
 2/12 A kérdező kommentje:

Szerintem senki nem bajlódna más gyerekével pláne úgy nem, hogy hajnal fél ötkor odavinnék.

Lenne a városban bölcsi, de szerencsétlen gyereket nem kellthetem fel hajnal négykor.

2014. márc. 21. 14:22
 3/12 anonim ***** válasza:
Esetleg munkaidő csúsztatással? 8kor kezdesz és 2 órával tovább vagy bent? S apuka vagy ismerős,barátnő,anyuka elhozza a kicsit és utána odamész érte?
2014. márc. 21. 14:24
 4/12 anonim ***** válasza:
61%

Erre szerintem gondolni kellett volna a gyerekvállalás előtt is. Hogy nem fogsz tudni 6-ra bejárni, csak ha van aki, vigyázzon a gyerekre. Apának is ilyen korán kezdődik a műszakja? Nincs az a bölcsi, ami ilyen korán nyitna. Ha nincs rokon, aki tudna segíteni, akkor fizetett segítség kell. Vagy munkahelyet váltani. A két év gyed alatt tanulhattál volna is valamit, amivel könnyebben el tudsz helyezkedni.

Én 3 gyerek mellől megyek most vissza, tapasztalom, hogy nehéz. De csak magadonh

2014. márc. 21. 14:25
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

*csak magadon tudsz segíteni.

Nézz körbe, nincs e nyugdíjas szomszéd, aki átmenne, elvinné a gyereket pár ezer forintért.

De most őszintén, az elmúlt két évben nem voltál tisztában azzal, hogy ez így nem fog működni? Ovi, iskola se fog olyan korán nyitni, hogy te 6 ra el tudj menni dolgozni, ha nincs segítséged...

2014. márc. 21. 14:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Szüleim nincsenek, a gyerek apja évekkel ezelőtt lelépett. Van egy család akikre számíthatok, de ilyen korán ott sem látnák szivesen a gyereket.
2014. márc. 21. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
94%

Ok. Tehát se szülő, se apa, se rokon. Írtam már, hogy keress nyugdíjas szomszédot, és ne ingyen várd, fizess valamennyit érte. Így szívesen fogja látni hajnalban is, az idősek úgyis korán kelnek többnyire.

Ha nem keresel, nincs ilyen, akkor ennyi, nem tudsz elmenni dolgozni, marad a gyes, és keresel másik munkahelyet.

2014. márc. 21. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
A korán kelő közeli nyugdíjad megoldás lehetne... szomszédban nincs ilyen? Illetve esetleg eladod a házad és oda költözöl ahol dolgozol...
2014. márc. 21. 15:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
bölcsöde és koránkelés
2014. márc. 21. 15:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor se nagyon fog találni olyan bölcsit/ovit/sulit, ami fél 6-kor nyitna. Max céges bölcsi/ovi, ha van, és akkor minden 6-ra menő odaviszi a gyereket. Az intézmények általában 6-kor nyitnak, de inkább fél7/7 a jellemző. Arról nem beszélve, hogy a bölcsődék túlterheltek, nehéz bekerülni. Júniusban, nyáron, nincs új gyerek beszoktatás. És a jelentkezést is jóval előre le kell adni. Ha most be tud jelentkezni egy bölcsibe, akkor is max szeptembertől veszik be a gyereket. Nyáron ügyelet van, hetekre bezár, nincs is beszoktatás.

Nem is értem a kérdezőt, kicsit későn kapott észbe. A bölcsi nem így működik, hogy ő beadná nyáron...

2014. márc. 21. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!