Mit tennétek, ha az anyósotok új férje válallhatatlan becenéven szólítaná két éves lányotokat?
Következetesen kisr.bancnak szólítja a lányunkat. :(
Én komolyan nem értem, hogy az anyósom, aki egy értelmes, helyes nő, hogy mehetett hozzá egy ilyen primitív állathoz.
Kértük már a pasast szépen, hogy szokjon le róla, vitáztunk is vele rengeteget emiatt, legutóbb pedig a férjem leordította a haját rendesen. De ugyanúgy csinálja tovább.
És ami a legrosszabb, már a lányom is elkezdte magát "kisjibanc"-nak nevezni. :(
A következő lépés az lesz, hogy egyszerűen nem láthatja a gyereket. De anyósom kijelentette, hogy márpedig ő nem jön a férje nélkül hozzánk, és nem akarom megfosztani a gyereket a nagymamájától.
Mit csináljak?
Nos, akik szerint kamu, mégpedig azért, mert nem vertük pofán a vénembert az első alkalommal... Hát elég szomorú, ha ti egy ilyen helyzetet egyből agresszióval akartok megoldani, nem pedig szép szóval, kéréssel, érveléssel, vitával. Aki kihagyja ezeket a lépéseket, és magasról tesz az emberi kommunikáció fontosságára, az nagyjából ugyanolyan primitív, mint az anyósom férje. Ezek a kommentek titeket minősítenek, nézzetek már magatokba.
Mindenki másnak köszönöm a válaszokat. :) Valaki azt írta, hogy beszéljünk anyósommal, hátha terrorban tartja a férje, ez nagyon elgondolkodtató, neki külön is köszönöm. :)
Ti is agresszióval oldottátok meg végül, szóval ez nem volt túl jó "nézz magadba" monológnak. Egyébként nem tudom, ezen mit lehet érvelni. A "kislányom nem r*ibanc, mert még kicsi". Vagy, hogy gondoltad?
Vannak szituációk, amiből, ha nem lépsz ki, másképp nem oldható meg. Szóval a ti hibátok is, hogy erre sor került.
Egyébként én tanácsoltam, hogy kérdezzetek rá csak anyósnál, hogy nem bántalmazza-e és ezt továbbra is fontosnak tartom. Minél előbb kellene vele beszélni.
A leírtak alapján az anyós semmivel sem jobb, mint ez a pasas. Az, aki tétlenül végignéz egy ilyen ocsmányságot, aki engedi, hogy az unokáját az új kanja leri....bancozza, az ugyanúgy bűnös ebben. Én kerek-perec megmondtam volna neki, hogy vagy a pasas, vagy az unoka. Kettő együtt nem megy, és nem is engeditek meg. Ha megsértődik, így járt.
Ez tűrhetetlen, és a férjed nagyon jól tette, hogy lekevert neki egy nagyot. Én békepárti vagyok, de a széket vágtam volna hozzá. Ha az anyós nem akar nélküle jönni, akkor nem jön. Slussz, akkor nincs unoka.
Telefont én egy jó darabig nem venném fel, hadd eméssze őket (vagy csak anyósodat) a bűntudat.
Mivel a párod anyja, neki kéne vele beszélni, és kiosztani, hogy hogy lehet ennyire érzéketlen, és hogy engedheti meg meg nézheti el azt, hogy az új pasija ilyeneket csináljon. Én megfogtam volna a pasast, pár nagy maflás után kib....sztam volna az utcára, mint macskát kakálni. Utána biztos nem kekeckedett volna. Az ilyenek csak verésből értenek.
Én közölném az anyóssal, hogy ennyi, vége, ti ebből nem kértek. Vagy CSAK az anyós jön el hozzátok egyedül, vagy senki nem jön.
Egy ilyen "nagymamát" nemigen hiányolna egy gyerek sem, aki szimplán elnézi, hogy ez történik, ergo még asszisztál is hozzá a passzivitásával.
A pasast pedig annyiszor szájba vágni, akárhányszor kiejt valami hasonlót a száján. (már ha véletlen "összefuttok" vele)
Én elküldeném őket a fenébe. Nem vagy te és a kislányod senki lábtörlője. Anyós meg ne szabjon feltételeket. Ha ő azt mondja, nem megy hozzátok a férje nélkül, nem is fontos neki az unokája...ilyen "nagymamával" pedig a gyereknek nem okozol nagy veszteséget, ha nem viszed oda.
Ha a mamának annyira hiányzik a kislány, látogassa egyedül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!