A te anyósodat is zavarná, ha a férjed főzne, és nem te?
Mikor összeköltöztünk a párommal, egy rántottát se tudott megcsinálni. Otthon mindent a feneke alá tettek, a piszkos tányérját se kellett elmosnia.
Mikor összeköltöztünk, figyelmeztettem, hogy én nem fogom kiszolgálni, ha velem akar élni, tanulja meg elvégezni a házimunkát.
Rövid idő után teljesen megváltozott, besegített a házimunkába, és megkért, hogy tanítsam meg főzni.
Remekül főz, hagyom kibontakozni, már kb 2 éve nem kellett főzzek :)
Anyósom fel van háborodva, mert papucsot csináltam a fiából. Annyira nem zavar, csak érdeklődnék, másnál ez hogy van??
Öcsém sokszor főz sógornőm helyett (ő addig a gyerekekkel van általában), édesanyám ezen ki van akadva, papucsférjnek gondolja öcsémet.
Én pedig mondom neki általában, hogy ez az ő dolguk, nem kell minősíteni, beleszólni.
Nálunk nem volt még beszólás, mivel én főzök (szívesen is csinálom) , de van egy olyan érzésem, hogy anyósomnak nem tetszene az ilyesmi. Ő is az a fajta anyós, aki körbenyalta a férjem seggét, kiszolgálta mindig ami a kaját illeti. A férjemnek csak fát kellett vágni/hordani, boltba menni, meg gázért menni. Amúgy főzve mosva takarítva volt rá. Így kb 5 dolgot tud megcsinálni. tükörtojás, rántotta, szendvics, melegszendvics, pizza:D
Viszont nekünk ez nem gond. Én szeretek főzőcskézni. plusz a férjem süti a pizzát (én nem merem begyújtani a sütőt) és sütit is sütött már. És ő csinálja a tükörtojásomat is(az enyém szétszakad kivétel nélkül, így már bele sem kezdek)
Amúgy ezt leszámítva megosztjuk a házimunkát. Tereget, mosogat, felsöpör, fát vág, boltba megy...stb.
Ha valaki beszól ezért, akkor mond meg, hogy te nem egy életképtelen pasit akarsz hanem férfit, aki képes gondoskodni magáról. És ha ez azzal jár hogy a pasi főz, és kiveszi a részét a házimunkából akkor ő főz és takarít is, és kész.
Anyósodnak SEMMI KÖZE HOZZÁ hogy hogyan osztjátok meg a házimunkát.
Az egy dolog ha ő a házasságában házi rabszolga volt. Ettől még neked nem kell annak lenned.
33 vagyok
még annyit, hogy nekem inkább anyám szokott beszólni, ha valamit a férjemre bízok, hogy miért ő csinálja...??????
Miért ne?
Múltkor a férjem kért palacsintát. Elkezdtem sütni, de közben lejárt a mosógép. Így a férjem teregetett ki, mert a sütést nem hagyhattam ott.
Mikor anyám megtudta, hogy a férjem teregetett, teljesen fel volt háborodva, hogy miért ő csinálta miért nem én... az agyam eldobom az ilyeneken...
1 nem tudok két helyen lenni egyszerre,
2 a férjem nem hal bele ha csinál valami házimunkát,
3 én nem tehetek róla hogy anyám olyan férjet választott, akit ki kellett szolgálni, mert még a zacskós levest sem volt képes és nem is akarta soha megcsinálni magának. (amúgy már elváltak régen)
Szóval ennyi.
Szerintem az jó dolog, hogy ő is főz, csak az a gáz, hogy most már csak ő... Vagy legalább a házimunka többi része megoszlik egyenlő arányban?
Mert az addig oké, hogy a férfi is vegye ki a részét a házimunkából, de a nő se üljön a babérjain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!