A te anyósodat is zavarná, ha a férjed főzne, és nem te?
Mikor összeköltöztünk a párommal, egy rántottát se tudott megcsinálni. Otthon mindent a feneke alá tettek, a piszkos tányérját se kellett elmosnia.
Mikor összeköltöztünk, figyelmeztettem, hogy én nem fogom kiszolgálni, ha velem akar élni, tanulja meg elvégezni a házimunkát.
Rövid idő után teljesen megváltozott, besegített a házimunkába, és megkért, hogy tanítsam meg főzni.
Remekül főz, hagyom kibontakozni, már kb 2 éve nem kellett főzzek :)
Anyósom fel van háborodva, mert papucsot csináltam a fiából. Annyira nem zavar, csak érdeklődnék, másnál ez hogy van??
A mai lányok már nem tudnak főzni ...
csak bulik meg plázák ott tudnak időzni :/
Aligha. Rég meghalt. De ha élne, akkor sem érdekelné.
A férjem szeret főzni, én nem. Ha nekünk ez így jó, akkor kinek mi köze van hozzá?
Nem olvastam a válaszokat.
De, szerintem tényleg kicsit papucsot csináltál belőle. Azt írtad 2 éve nem kellett főznöd, ezzel nincs is baj, nem olyan rossz dolog főzni, én is szeretek. Te is tettél érte cserébe valamit? Pl. kicserélted a levegőszűrőt, átnézted a kocsiban a löttyöket? Csináltál a házkörül "férfias" melót?
Ez kb. olyan:
Na gyere cica, ez itt a Lada, most megtanulod hogy kell, hegesztett diffit csinálni. Megtanulod mi az a fokolókerék, meg hogy kell beállítani a gyújtást.
Jó persze ráérez a leányzó, meg még nagy ritkán tetszhet is neki, de ez mondhatjuk úgy kivételes eset. Valahogy nekem, akkor is papucsszaga van. Persze nem ismerlek titeket, és nem bántásból írom ezt, csak ez a meglátásom.
Ez épp olyan, mint a nagy egyenjogúság, hogy erősek vagytok meg minden, nem kell hátrányos megkülönböztetés aztán, ha gebasz van, akkor meg a gyenge nővel takaróztok. Persze félreértés ne essék, nem vagyok én az egyenjogúság ellen, de ne csak addig legyen ez a nagy egyenjogúság, amíg előnyötök származik belőle.
26-os: itt a baj, hogy te a főzést női munkának veszed, és cserébe valami "férfiasat" vársz el. Egy nő is meg tud tanulni autót szerelni, és egy férfi is főzni. Egyiknek sem feltétele a pénisz vagy a vagina léte.
Enni mindenki eszik, egész életében, mindennap. Ezért ciki, ha valaki képtelen magát ellátni. Alap dolog, ami az életben maradáshoz kell.
Autója nincs mindenkinek, és nem is naponta kell vele törődni. Vannak más lehetőségek is a közlekedésre, és a léte nem szükséges az élethez.
Ahogy nők közül sem tud sok főzni, úgy férfiak közül sem értenek sokan az autókhoz.
a nagyszülőket zavarja inkább.
Folyton azt hallgattam tőlük ,hogy az ő családjukban az a szokás hogy a nő szedje ki az ételt meg főzzön takarítson , mert AZ a nő dolga és én nő vagyok.
Egészen addig ment ez a dolog míg megjegyeztem hogy az én családomban meg ha valaki nem tudja magát ellátni az éhen hal....azóta csönd van.
Egyébként én néha ha kedvem van szoktam főzni ,néha sütit is csinálok de alapvetően nem szeretek a konyhában lenni.
Viszont a takarítást/porszívózást,felmosását, mosogatást és minden mást szívesen megcsinálok ^^
#27 Látom nagyon leragadtál ennél a dolognál, csak az analógiát akartam érzékeltetni. Egy szóval nem mondtam, hogy női munka a főzés, mint írtam én is tudok.
Na most, hogy kicsit világosabb legyen a dolog:
Adott egy ember (mindegy, hogy mi van a lába között), azt mondja egy másik embernek (szintén mindegy...), hogy nem fogja ellátni, szóval magát kell majd (persze ezzel nincs gond), ezért megtanulja azt. Az első fél viszont ettől kezdve nem látja el magát, így azért már tisztább a kép? A példámmal szemléltetni akartam ezt, ahogy látom nem igazán esett le többeteknek. Az egyenjogúságos részt már meg sem próbálom elmagyarázni.
További szép napot, szia!
Értem.
De teljesen más, hogy valaki képes vagy hajlandó magát ellátni. Ha csak az egyik fél TUD főzni, akkor mindig neki KELL. Ha mindketten tudnak, ez is a megosztandók közé kerül be.
És ezért nem gáz, ha innentől az első fél nem főz - mert mellette tud, és a második fél nyilván szól, ha fáradt vagy nincs kedve főzni.
A kérdező nem azt mondta, hogy ő azóta fetreng, vagy hogy ostorral ott áll a párja felett, hogy hol van már a vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!