Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan mondjuk el anyósnak,...

Hogyan mondjuk el anyósnak, hogy egy ideig nem lesz kisunokája?

Figyelt kérdés

Anyósom ismerőse meglátott a nőgyógyásznál, futott is anyósomhoz gratulálni... Miután rákérdezett, hogy tényleg terhes vagyok e, nem tagadtuk le.

Elvetéltem sajnos, de nem mondtuk senkinek, mert senki sem tudta hogy babát várok. Anyós meg írt sms-t, hogy mind3unkat vár ebédre holnap... Újra előtörtek az emlékek, elkezdtem pityeregni! :(

2014. ápr. 19. 17:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
72%
A sajnálozók sosem tudják hol a határ, sokszor projektálnak, kikergetve a sajnáltat a világból. De te meg közbevághatsz, hogy köszi, elég lesz. Nem, nem vagy ezzel neveletlen, csak nem udvariaskodsz kikészülésig. Ez ilyen egyszerű.. Végigvárod a kötelező kört, majd leállítod. Aki meg nem érti ezt meg, hogy elég és különben se emlékeztessen mindig rá, azt meg amúgy is ajánlatos nem beengedni az intimszférába, mert ha máshogy nem is, érzelmileg buta, mint a föld. Aki nem érti az empátia és az illendőség fokozait, az magolja be. Úgyhogy ezügyben neked kell cselekedned, igenis hatalmadban áll alakítani a környezetedet, méghozzá úgy, hogy ne nyomorogj benne.
2014. ápr. 19. 18:00
 12/14 anonim ***** válasza:
59%
Minél tovább halogatjátok annál rosszabb lesz neki. És igen valaki írta van ennék rosszabb is amikor a 4-5 hónapos babát halottan meg kell szülni, szóval inkább az elején mint később ha gond van.
2014. ápr. 19. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálom, én is átmentem ezen. Ne kerteljetek anyósodnak, mondjátok el neki úgy ahogy volt. Ő nem tehet róla, hogy valami pletykagépnek eljárt a szája.

Én megértem, hogy nem tagadtátok le a babát, nem is szabad.

Mi sem akartuk elmondani a 12. hétig, de amikor elvesztettük, akkor a férjem elmondta a szüleinek.:(

Amúgy nekem jól esett amikor mások együttéreztek velem, de életemnek ebben az időszakában jöttem rá, hogy mennyi érzéketlen ember van a közvetlen környezetemben.:(

Egy-két kommentelőnek üzenném, hogy ne vigasztaljátok már azzal a Kérdezőt, hogy mennyivel rosszabb egy 4-5 hónapos babát elveszteni. Persze nyilván rosszabb, de hagy gyászolja már a babáját, és ne kelljen már más nyomorán vigasztalódnia. Bocsi, de nekem ebből az jön le, hogy ti még nem mentetek át hasonlón, és ne is menjetek, mert nem kívánom senkinek.

2014. ápr. 19. 21:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyébként a fene essen az ilyen pletykás ismerősbe. Nőgyógyászhoz csak terhesség esetén mennek a nők??

Jobb lett volna inkább nem beismerni anyósodnak, inkább azt mondtad volna, hogy éves rákszűrés vagy valami.

Tényleg ezért is szoktak várni a 12. hétig, hogy ne kelljen feleslegesen magyarázkodni.

Sajnálom, és együttérzek veled!

2014. ápr. 20. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!