Hogy válaszoljak anyósnak, hogy ne olyan hivatalosan hangozzon? írta, hogy elutazik ápr-ban, majd utána küldi a csomagot.
szóval a köszönöm, jó utat addig is - helyett szeretnék valami szívhez szólóbbat.
apukáját megy látogatni, mert nagyon beteg, amúgy meg nekem akar küldeni szeretettel babaholmikat.
gyakran sms-ezünk, mert messze vagyunk egymástól és így szoktuk.
szóval egy rövid, de kedves üzenetet válaszolnék.
"Köszönöm, hogy ilyen helyzetben is gondolsz rám. Apukádnak mielőbbi gyógyulást kívánok, kérlek add át neki, hogy velünk minden rendben, és sokszor pusziljuk.
Vigyázz magadra az úton!"
Én ezt írnám.
azt már korábban jelezte, hogy nem valószínű hogy meg fog gyógyulni, fél nagyon súlyos a helyzet (ennek ellenére kívánható "mihamarabbi gyógyulás"?)legutóbb annyit írtam erre neki, hogy reméljük a legjobbakat, amit nem akarok ismételgetni.
amúgy én nem ismerem az apukát, ő sem engem (ennek ellenére üzenjek neki?)
a "vigyázzon magára az úton", nem tudom ők hogy használják/mondják ezt a kifejezést, hogy ne a szó szoros, hanem átvitt értelemben náluk is van e ilyen (nem magyar nyelven kontaktolunk)
magázódunk, szóval így jó lenne?
Apukának kívánok erőt a gyógyuláshoz, és köszönöm hogy gondol ránk, jó utat. szerettetteli üdv
#4 hát ha hivatalos szövegeket (pályázat, kérelmek, ügyintézések, hirdetések, akármi) kell megfogalmazni, abban profi vagyok.
örülnék is, ha munkahelyeken, meg egyéb szitukban (pl boltokban, az eladókkal, stb stb)ki lehetne hagyni ezeket a "PR" udvariaskodási köröket
"#4 hát ha hivatalos szövegeket (pályázat, kérelmek, ügyintézések, hirdetések, akármi) kell megfogalmazni, abban profi vagyok. "
Ebben biztos vagyok... vagy nem.
"örülnék is, ha munkahelyeken, meg egyéb szitukban (pl boltokban, az eladókkal, stb stb)ki lehetne hagyni ezeket a "PR" udvariaskodási köröket"
A pr, az egy kicsit más. Amikről te beszélsz, egyszerű, udvariassági formulák. 10 évesen már nagy biztonsággal bánik ezekkel az ember. Elképesztő, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!