Egy anyósnak mi oka lehet arra, hogy az idősebb lánya férjével, a fiatalabb lánya barátjával tegeződjenek, velem: a menyével pedig nem?
Puszta kíváncsiságból kérdezem.
Lehetséges hogy ez annak a jele, hogy nem kedvel? Vagy a két dolognak nincs köze egymáshoz?
Szerintem pusztán szokás kérdése. Gondolom Ő még így nevelkedett.
Régen sok helyen az is szokás volt, hogy pl aki egész életében tegeződött a másikkal, ahogy keresztszülők lettek elkezdtek magázódni. Logikát mai felfogással már nem lehet találni, de szerintem itt is valami hasonló lehet.
A férfiak tegezhetik, a nők nem.
Nem lehet, hogy őket régebb óta ismeri? Vagy közelebbi kapcsolatban vannak?
Esetleg faluhelyen előfordulhat, hogy a vő(jelölttel) tegeződnek, de a meny(jelölttel) nem.
Ha egyébként jóban vagytok, ne foglalkozz ezzel. Lehet valaki nagyon bunkó tegeződve is, és lehet kedves magázódva is.
Lehet, hogy őket régebb óta ismeri?
A férjem rá akart szólni az anyjára ez miatt, hogy ajánlja fel, de én kértem hogy ne... hogy nézne már ki?
Amúgy a kisebbik lány 16 éves. A barátja 20 fél éve vannak együtt. Ott is él velük a srác.
Mi a férjemmel meg 3,5 éve. Szóval engem régebb óta ismer.
Végül is csak kíváncsi voltam, ahhoz lehet e köze, hogy esetleg nem kedvel engem....de ha így lenne, és megtudnám, akkor max a férjem egyedül látogatná és ennyi. Nem problémáznék rajta.
Elsőre azt gondoltam, hogy azért mert nem kedvel.
A férjem szülei elég hamar felajánlották nekem, hogy tegezzem őket, a vejüknek viszont nem. Őt valóban nem nagyon kedvelik, mert van egy elég önfényező stílusa. Talán azért is nem tegeződnek vele, mert akkor végképp nem kapnának tiszteletet.
De van egy ellenpéldám is. A sógornőmnek anno azért mondták a szüleim, hogy tegezze őket, mert nem bírták elviselni, ahogy azt mondja "jó napot" meg "viszlát". De mondjuk ő elég bunkó teremtés, külön kategória. Szóval őt nem kedvelik, de annyira irritálta őket a stílusa, hogy lemondtak a magázódásról. A tiszteletet egyik formában sem adta/adja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!