Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Úgy érzem anyósom neheztel...

Úgy érzem anyósom neheztel emiatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

150 km-re élünk anyósoméktól. Kb. havi egyszer megyünk haza, attól függ, hogy alakulnak a hétvégék.

Úgy alakult, hogy húsvétra nem tudunk hazamenni, részben miattam. A párom meg (természetesen) úgy döntött, hogy velem tölti a hétvégét. Nem szólt semmit az anyósom, de naponta azért felhívja, hogy megkérdezze, nem-e megyünk haza, a vége pedig mindig egy "NA JÓ"-olyan ízes hangnemmel, hogy érzem, baja van.

Felajánlottuk, hogy jöjjenek ők, de azt mondta anyósom, ő húsvétkor nem megy máshoz vendégségbe...

Tényleg sokat segítenek nekünk, mert a párom még tanul (6. éves), de úgy érzem ez a harag most nem jogos.

2014. ápr. 16. 08:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

Valamilyen szintem meg lehet érteni az anyósodat, mert az ilyen ünnepek fontosak a családok számára, ez nem csak egy sima hétvége.

Ugyanakkor a felnőtt gyerekről lassan le kell válni, ezt neki is el kellene tudni fogadni, viszont érthető, hogy nehéz a számára, ha amúgy is csak ritkán látja a fiát.

De emiatt nem szabad, hogy neheztelés legyen a családban, ki kell találni egy megoldást, tehát pl. mindenképpen kell egy szép magyarázatot adni, meg kell mondani, hogy te dolgozol, és mindenképpen kettesben mennétek, így viszont a munka miatt nem tudtok. Be fogjátok pótolni a következő (stb) hétvégén, most nem megy, de hangsúlyozzátok, hogy nagyon örülnétek, ha ők jönnének, mert nektek is fontos, hogy együtt legyen a család. Ez most egy kivételes alkalom, és lehet egyszer ilyet is csinálni. Tényleg nagyon kedvesen erőltessétek, hogy jöjjenek, ugyanúgy, ahogy ő próbálkozik újra és újra.

2014. ápr. 16. 09:07
 12/20 A kérdező kommentje:

Ő kategorikus nem-et mondott arra, hogy jönnek-e, kétszer is.

Egyébként nem akkora nagy hagyomány az ünnepek megülése a pároméknál, tehát nem olyan nagy közös családi program, max egy ebéd és kész.

Én csak nem akarom, hogy ebből vita, vagy neheztelés legyen, hamarosan szervezzük az esküvőnket, nem hiányzik.

Kedves márnemtudomhányadik. Azért írtam, hogy vicces vagy, mert gondolhattad volna, hogy nem egy sorozatért nem megyek haza.

2014. ápr. 16. 09:10
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Az én anyósjelöltem szintén nem érti meg, hogy a vőlegényemmel nem szeretnénk a Húsvétot ide-oda rohangálással tölteni. Már 2 hete kérdezgeti, hogy hogyan lesz a húsvét, mikor megyünk, melyik szülőhöz melyik napon stb. Megbeszéltük a párommal, hogy hétfőn egyik szülőhöz sem megyünk, mert délelőtt én is készülök, hozzám jönnek locsolni is a férfi családtagok (nálunk megmaradt ez a hagyomány), és a fiatalabb fiú unokatestvérek. Kb. reggel 8 -tól, dél-1 ig szoktak jönni, ki, hogyan ér át. Délután pedig a párommal szeretnénk elmenni kirándulni, hiszen az elmúlt 2 hónapban reggeltől este 9ig túlórázott minden nap, kb. semmi időnk nem volt egymásra, így kihasználjuk a hosszúhétvégét. Mondtam a szüleimnek és anyósnak, hogy vasárnappal számoljanak, s mivel van még 2 testvérem ők a szüleimhez mennek ebédre. Így eldöntöttük, hogy anyukámnak ne kelljen annyiszor készülnie, mi is ebédre megyünk. Anyósomékat meghívtam egy villásreggelire vasárnapra. Mondta, hogy hát miattuk ne készüljünk, áh nem..mondtam, hogy amúgy is megfőzném a sonkát, főtt tojást, szívesen látjuk őket. De ő még mindig az ebéden lovagolt, meg a hétfőn. Kitalálta, hogy hívjak fel minden rokont, hogy kb. mikor érnek át hozzám, mert akkor még délre átérnénk ebédelni...mikor mondtam, hogy nem szeretnék senkit sürgetni, meg azért iderendelni reggel 8ra, valamint én szívesen látom vendégül a rokonokat és nem szeretnék senkit siettetni, akkor kitalálta, hogy hétfőn ő megcsinálja az ebédet, és menjünk át, hozzuk el éthordóba...úgyhogy nem tudom még mi lesz a vége, de szívem szerint már egyik szülőhöz sem mennék. Nem értem meg az ilyen szülőket, hogy ők elvárják, hogy minden egyes alkalomkor átmenj, miközben más is ugyanúgy készül, takarít, vendégeket fogad. De ő a világért nem mozdulna meg, vagy jönne át... sajnos nem értik meg, vagy nagyon nehezemn. De ha engedsz és végül elmentek, akkor tudd, hogy mindig el fogja várni, mert "múltkor is megoldottátok végül..akkor most miért nem" stb..nehéz és fárasztó. :)
2014. ápr. 16. 09:54
 14/20 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg pont ne érdekeljen, majd kiduzzogja magát. Az én anyósom is hetente cseszegtet, hogy utazzunk le hozzájuk pár hónapos gyerekkel (cca. 400 km-t), de ő csak évente max 3x jön, mert neki a vonatozás nagyon megterhelő, pedig nem is idős még.

Egyébként ha ráérnél sem lennél köteles menni hozzájuk, ha kettesben szeretnétek lenni.

2014. ápr. 16. 09:57
 15/20 anonim ***** válasza:
9%
Teljesen igazad van, csak majd ne várd el te is a saját gyerekedtől, hogy néha napján egy-egy ünnepet veled töltsön. Ő már egy másik korosztály, meg lehet érteni, hogy nem utazgat vendégsébe, hanem ő hívja meg a családot. Az én nagymamám is ilyen és kibírok évi 2 ünnepet úgy, hogy neki kedvezek, hamár egész gyerekkoromban fordítva volt ez.
2014. ápr. 16. 11:47
 16/20 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Egyáltalán nem olyan nagy ünnep a párom családjában a Húsvét, hogy amiatt legyen a fesztivál. Egy ebéd max, de abban is semmi különös, aztán mindenki megy a dolgára.

Én nagyon hálás vagyok a párom szüleinek és természetesen, hogy együtt töltünk ünnepeket pl. karácsonykor is otthon voltunk, szülinapok, házassági évforduló stb. Úgyhogy ne akarj úgy beállítani, mint egy hálátlan dögöt, aki sosem jár haza a szüleihez (v. a párom a szüleihez), mert nem így van.

Sőt két hét múlva készül egy hétre hazamenni. Akkor most is minek kell ugrálni?

Mindegy is, az előbb hívott fel a párom anyukája és mikor mondtam h még nem tudom mit csinál a párom jól lerakta...

2014. ápr. 16. 12:48
 17/20 anonim ***** válasza:
6%
Isten ments, hogy "hálátlan dögnek" nevezzelek. Leírtam, hogy én kibírnék ennyit és kész.
2014. ápr. 16. 12:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, így már szerintem semmiképp se lenne okos dolog, ha elmenne a barátod.

Mert az anyukája megtanulná, hogy ha hisztizik meg bunkózik, akkor az ő akarata teljesül, és a jövőben mindig ezt csinálná.

Neked dolgoznod kell, ez van. Hogy a barátod mit csinál, az legyen az ő döntése, és beszélje meg az anyjával, meccseljék le egymással, te maradj ki ezek után szerintem, megtetted, ami tőled telik, felajánlottál egy megoldást.

2014. ápr. 16. 12:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Sajnos pont elkövettem azt a hibát, hogy mondtam a páromnak h menjen haza, csak épp cirkusz ne legyen. Akkor leszek én egyedül, majd nézek valami filmet, s mindenki boldog...

2014. ápr. 16. 14:23
 20/20 anonim ***** válasza:
81%

Jó, hát most már mindegy, de szerintem figyelj oda a jövőben, hogy a hisztériának ne engedj, csak a normális kérésnek, érvelésnek.

Csak önvédelemből, meg megelőzésképpen :)

2014. ápr. 16. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!