Nektek ez hogy esne?
Egyik héten lejöttek nálunk az anyósomék(ritkán szoktak évente)én készültem sütöttem, főztem, nagytakarítást csináltam(Egyébként dolgozom minden nap és babás is vagyok) Szóval minden nap takarítok, de nem szoktam minden nap portalanítani meg hasonlók, de szerintem ez normális. Mielőtt jöttek, megtettem a portalanítást, de a konyhaszekrényemen egy kicsike polcot kihagytam. Mondta, hogy segít nekem mosogatni, hagytam. Ő pedig meglátta a port a szekrényen és rögtön elkezdte törölni és csak utána kezdett el mosogatni, majd a nem polcos részt, ahova lehet pakolni elkezdte súrolni, ami tiszta volt. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, rosszul esett. A polc poros volt, de én ha ilyet láttam volna, nem kezdtem volna törölni a helyében.
Sztem nem bír engem, pedig igyekeztem.
Nekem is rosszul esett volna, biztos vagyok benne.
Ritkán megy hozzátok, ez a lényeg! :)
Nekem is hasonló kaliberű anyósom :)))
Egyszer a párom költözött ki egy lakásból, nagyjából 3 napig takarítottunk (itt tudni kell, hogy a párom is legalább annyira alapos, mint anyósom). Szóval felmostunk vagy 3x, porttöröltünk meg minden...mikor anyósom megérkezett ő még egyszer felmosott...
Nagyon bénán éreztem magam. De a párom megnyugtatott, hogy hagyjam h fontoskodjon kicsit az anyukája, érezze jobban magát... feltörölt, oszt jól is van...
Most ha jönne hozzánk rendezkedni, megmondanám, hogy majd én mgcsinálom...
23-L
Boldog babavárást! :)
Szerintem jogos a felháborodásod. Egyszerűen illetlenség másnál elkezdeni takarítani, még akkor is ha rokonról van szó és tényleg csak jót akart. Ezzel azt jelzi, hogy te nem tudod rendesen elvégezni a házimunkát.
Az én anyósom is ezt csinálta eleinte: rögtön nekiállt egy szó nálkül mosogatni nálunk, kivasalta a ruháinkat. Párom szépen megkérte, hogy ne csinálja ezt, mert mi magunk szeretnénk megcsinálni a házimunkát. Azóta nem csinálja. Szerintem a kommunikáció lenne a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!