Hogyan esne nektek ez a kedves anyóstól?
előtte is ilyen nem igazán kedves volt a viszony? vagy csak most lett ilyen flegmán gunyos?
Én bizonyára örültem volna :)
Éppen tegnap panaszkodta a szomszédasszony (fiatal anyuka) hogy az ő anyósa is ilyen választ adott nekik, amikor tegnap elmentek hozzá, hogy elmondják, jön a harmadik unoka. Teljesen kiakadt. Mondjuk tényleg nem volt szép tőle, de mivel ismerem a szomszédomékat, és tudom hogy élnek, így nem csodálkoztam hogy az anyósa ezt mondta. Ők is a harmadikat várják, de így is alig bírnak megélni. Ha az anyós nem segítené őket, már végük lenne. Tele vannak adóssággal, hónap közepén már mennek pénzt kunyerálni hol az anyóstól, hogy a sógortól. Egy időben a házban is kértek pár embertől (tőlünk is) de már senki nem ad nekik, mert nem tudják visszaadni. De azért minden hónapban mindig átjön hol kenyérért, tejért, tésztáért. Csak azért adok mert sajnálom a kicsiket..
Szóval, nem azt mondom hogy helyes amit az anyós mond, a kérdés az, hogy milyen körülmények között éltek. Mert ha ti is úgy ahogy a szomszédasszonyék, akkor kicsit jogos az anyós kiakadása. Ha viszont szépen elvagytok, akkor nem jogos, hanem örülnie kéne az unokának.
"nagyon pénzcentrikus,az a fain ember,akinek sok pénze van..."
"óvónő volt,már nyugdíjas,pesszimista ember,sok embert lefikáz,mert ő a miss tökéletes anya."
Mivel neked ez a két dolog fáj, ebből adódik, hogy ti nem álltok jól anyagilag és a meglévő két gyerek neveltetése is hagy kívánnivalót maga után. Ti mégis bevállaltátok a harmadikat. Erre mégis mit lehet, mit kellene mondani? Tényleg ti tudjátok.
Engem nem érdekelne, ha anyósom ilyet mondana, mivel az első és eddig egyetlen gyermekünk sem érdekli.
Egyébként nem biztos hogy bántani akart ezzel. A mai bizonytalan világban sokan gondolják úgy, hogy nehéz több gyereket felnevelni. Az én anyukám is mindig azt tanácsolja, hogy csak 2 gyereket vállaljunk, de biztos vagyok benne, hogy ha több lesz, akkor őket is ugyanúgy fogja szeretni. Ha egyébként jó a viszony köztetek, akkor pusztán egy ilyen kijelentés miatt nem sértődnék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!