Hogy tudnám világossá tenni számukra? Akaratosak!
Egy faluba költöztünk anyósékkal,az én családom és barátaim tőlünk 15-20km-re! Azt akarják hogy a gyerekemet/1,5 éves/az ő falujukba hordjam csak és hogy minden délután náluk legyek.A gyerekem láthatóan nem szimpatizál sajna velük,sír ha meglátja őket,elszalad,felvenni se tudják.
Kérdőre vonják,h miért viszem az én szülővárosomba játszótérre,orvoshoz...stb . Egyszerűen nem értenek a szép szóból.Minden héten 1szer viszem anyósékhoz,olyankor 2-3 órát minimum ott vagyunk. Ezenkívül,ha ő lejön akkor látja. De az ritka...van hogy 3hétig nem ér rá lejönni,pedig nem dolgozik! Párom nem szól bele,én meg nem szeretek bunkózni,de kezd a pohár betelni.Hogy állítsam le őket? Igazam van ugye?
A helyzetet félig megértem. Legalábbis a városba járós részt. Én is kiköltöztem a férjem szülőfalujába, és nagyon jól érzem magam. Ennek ellenére nem váltottam sem háziorvost, sem gyerekorvost, és különféle foglalkozásokra is bejárunk a városba. Szintén 20 km, nekem nagyon praktikus így. A szüleim ott élnek, egyúttal őket is meglátogatom, vagy náluk hagyom a gyerkőcöt és én bevásárolok, hivatalos ügyet intézek...stb.
Az anyós rész nálunk szerencsére nem probléma, jól kijövünk, és nem is várná el, hogy akkor innentől kezdve szakadjak el az eddigi életemtől.
Ha a te anyósod ilyen akaratos, akkor elég nehéz lesz bárhogyan is meggyőznöd. Én nem is biztos, hogy túl sok energiát fektetnék a meggyőzésébe. (főleg, ha kétszínű: lehet, hogy látszólag elfogadja, aztán meg majd panaszkodik, hogy milyen hülyeség máshová hordani a gyereket). Szerintem egyszer a férjeddel közösen ülj le beszélni vele. Mondd el a praktikus észérveidet, miért jó, ahogy most csinálod. Vagy hatásos, vagy nem. Ha nem, akkor nem pörögnék ezen, kérd meg a férjedet, hogy ha nagyon zaklat,állítsa le, és pont. Ne bunkózz vele, egyszerűen hagyd figyelmen kívül a véleményét.
Jajj az enyém is ilyen. Azt gondolja és hangoztatja, hogy már velük vagyok egy család, kb a szüleimhez meg semmi közöm. Jó nagy tévedés. Vele én soha nem leszek egy család. Ő nekem egy idegen volt és az is marad. És a gyerekemnek is.
Egyik füleden be a másikon ki. :)
Az én anyósom is azt akarta, hogy költöttünk abba a faluba, ahol ők laknak....én megmondtam a páromnak, hogy soha nem fogok odaköltözni, és lehet dönteni, hogy velem marad-e, vagy megy anyukához. Szerencsére velem maradt. Ennek ellenére havonta legalább 2szer megyünk a szüleihez (60 km.).
Anyóskámnak csak annyi baja van velem, hogy létezem...
Én 19 éves korom óta főállásban dolgozom, nem iszok, nem bulizok hetente, nem drogozok stb. Egyik legfőbb problémája, hogy van jogsim (szüleim fizették érettségi ajándékként)...mondván, minek az egy nőnek...
Lényeg a lényeg, a TE anyósod sem normális és az enyém sem! Azt tudod tenni, hogy kiállsz magadért, magatokért. Beszélj a pároddal, hátha ő jobban tud hatni a "kedves" mamára! :)
Nagyon papucs lehet a férjed, ha eltűri, hogy benzinre költsd a pénzeteket, csak azért, hogy hetente háromszor hazamenj az anyukádhoz és a barátnőidhez pletykálkodni!
Nem kellene lenézned a falubelieket. Az OK, hogy orvoshoz viszed a gyereket, ha beteg. De az nem, hogy ahelyett, hogy otthon tevékenykednél, fontosabb az anyád és a barátnőid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!