Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babám rendkívül...

10 hónapos babám rendkívül akaratos. Más ilyen korú babák is akaratosak?

Figyelt kérdés

Ha nem kap meg valamit, egyből ömlik a könnye, üvölt, rángatózik.

Párom szerint azért mert kötődöen nevelem, és mindig reagáltam a sírására, ezért most jobban sír, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Nyugtassatok meg légyszi, h más babák is ilyenek, és hogy ez korrral jár.

Amúgy nem sok mindent tiltok neki, de pl azt, hogy ne másszon ki az etetőszékből, na ekkor elkezd bőgni, rángatózni, veri a fejét a székbe. :(

2012. jan. 16. 23:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ilyen volt. Sose hagytam éjjel sírni, felvettem, de a hisztit nem engedtem. De ez szerintem temperamentum kérdése. Légy következetes.
2012. jan. 16. 23:47
 2/5 anonim ***** válasza:

1. gyerekem ilyen.... a mai napig.

jelenleg orvostól orvosig járunk: figyelemzavar, akaratosság, öntörvényűség, kezelhetetlenség miatt.

Csecsemőkorától visít folyton, mindenért, akaratos, hisztérika.

2. babám, most 10,5 hónapos.

és NEM ilyen. cukifalat, nem hisztériázik, nem akaratoskodik, elsétálgat, eljátszik egyedül, gögicsél, soha nem sír az altatáson kívül.

Szóval nem minden 10 hós ilyen.

Számíthatsz arra, hogy ő ilyen lesz.

2012. jan. 17. 08:10
 3/5 anonim ***** válasza:
szia!hát a fiam 8,5 hónapos és pont ilyen már egy hónapja!ugyanezt kapom a férjemtől hogy azért van mert hagytam sírni,sosem hagytam egyedül "vergődni" a kiságyban mert anyósom szerint úgy kelett volna és akkor aludna egyedül nem pedig a mai napig a hasamon aludna el!Komolyan mondom megszületése pillanatától nyafis,sÍros akaratos pedig úgy voltam vele régebben minden nevelés kérdése hát ezt abszolút cáfolom egy külön egyéniség!már 3 hete egyedül mászik,feláll,kapaszkodva lépeget,pakol és hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő kitalálja!sajnos ez van remélem kinövi ezt!persze rászolok hogy nem szabad erre rázza a fejét,hogy nem és csinálja tovább:)
2012. jan. 17. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Kötődően neveltem, egyformán, mindkettőt. Velünk alszanak a mai napig.
2012. jan. 17. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem általános, az én lányom sem ilyen. Rendkívül nyugodt, nem hisztizik semmiért. Ha valamit elveszek tőle, mert nem szabad, akkor nyüsszen egyet, és megy, keres magának más elfoglaltságot. Rá lehet szólni nyugodtan, szót fogad, nem kezd el tombolni szerencsére.

De a barátnőm kislánya meglehetősen akaratos. Ő 1 éves, de olyan durva hisztit le tud nyomni, hogy ha nem látom, el sem hiszem. Folynak a könnyei, rugdossa ami a közelében van (legyen az tárgy, ember vagy állat, mindegy). Veri magát a földhöz.

Szerintem ez vérmérséklet kérdése.

2012. jan. 17. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!