10 hónapos babám rendkívül akaratos. Más ilyen korú babák is akaratosak?
Ha nem kap meg valamit, egyből ömlik a könnye, üvölt, rángatózik.
Párom szerint azért mert kötődöen nevelem, és mindig reagáltam a sírására, ezért most jobban sír, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Nyugtassatok meg légyszi, h más babák is ilyenek, és hogy ez korrral jár.
Amúgy nem sok mindent tiltok neki, de pl azt, hogy ne másszon ki az etetőszékből, na ekkor elkezd bőgni, rángatózni, veri a fejét a székbe. :(
1. gyerekem ilyen.... a mai napig.
jelenleg orvostól orvosig járunk: figyelemzavar, akaratosság, öntörvényűség, kezelhetetlenség miatt.
Csecsemőkorától visít folyton, mindenért, akaratos, hisztérika.
2. babám, most 10,5 hónapos.
és NEM ilyen. cukifalat, nem hisztériázik, nem akaratoskodik, elsétálgat, eljátszik egyedül, gögicsél, soha nem sír az altatáson kívül.
Szóval nem minden 10 hós ilyen.
Számíthatsz arra, hogy ő ilyen lesz.
Ez nem általános, az én lányom sem ilyen. Rendkívül nyugodt, nem hisztizik semmiért. Ha valamit elveszek tőle, mert nem szabad, akkor nyüsszen egyet, és megy, keres magának más elfoglaltságot. Rá lehet szólni nyugodtan, szót fogad, nem kezd el tombolni szerencsére.
De a barátnőm kislánya meglehetősen akaratos. Ő 1 éves, de olyan durva hisztit le tud nyomni, hogy ha nem látom, el sem hiszem. Folynak a könnyei, rugdossa ami a közelében van (legyen az tárgy, ember vagy állat, mindegy). Veri magát a földhöz.
Szerintem ez vérmérséklet kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!