Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehetséges, hogy anyós a...

Lehetséges, hogy anyós a lányának gyerekét jobban szereti, mint a fiának a gyerekét?

Figyelt kérdés

Anyósomnak a fia a párom, mi olyan 10 percre lakunk. Illetve vagy a lánya (2 gyereke van), akik olyan 1 órára.

Anyósom mindig is olyan "rohan mert ezer dolga van" típus volt. Egy-egy látogatása mint egy szélvihar, jön, panaszkodik, babázik kicsit és már megy is, és mindez max 1 órában a legextrémebb időpontokban. Az este 11-kor telefonálok simán belefér neki.

A lányának gyerekéhez viszont rendszeresen jár, rendszeresen elviszi egy babatornás kurzusra az unokát, ez az ő nagyi-unoka foglalkozásuk, rendszeresen jár a lányához vigyázni a gyerekekre amíg ő el tud ugrani pár órára valahova. Sőt, a lánya nála szokta hagyni a gyerekeket fél napokra simán, amíg dolga van.

Na most nálunk akkor jön amikor akar. Csak annyit kértem szóljon előre. De általában csak beugrik egy fél-egy órára, aztán már viharzik is el. A babám nem igazán ismeri, rövid ideig elvan a kezében, de elég hamar vissza akar jönni. Az elején még láthatóan félt is tőle, de most már egészen kezdi megszokni.

Anyós kijelentette karácsonykor, hogy "na idén majd egy szoros kapcsolatot fog felépíteni ezzel az unokájával", de igazából azóta sem lett jobb. Jön heti 1-2-szer, de csak beugrik és inkább csak mesél a munkájáról és a sok fontos dolgáról. (megjegyzem érdeklődni nem szokott, a babáról sem nagyon kérdez)

A viszonyom anyóssal egyébként nem rossz, de nem is jó. Olyan semmilyen, meghallgatom, udvarias vagyok vele, aztán már megy is. Néha szokott keresztbehúzni nekünk a szervezéseivel meg imádja a fiát ugráltatni a legfurább dolgokkal is (kb akármi van vele, a fia oldja meg mert hivatalos szervnél dolgozik azért ő biztos tudja mit kell tenni), de meg szoktuk oldani valahogy.

Lehetséges, hogy szimplán csak jobban szereti a lányának gyerekeit mint a fiának a gyerekét?

Nekem egyszer valaki azt mondta, hogy a lányod gyereke mindig is közelebb áll hozzád, mert az olyan "mint a testedből test lett dolog" és a fiad meg kvázi nem szült gyereket.

Mi a véleményetek?

Egyébként nem bánom, hogy így alakult, lehetne rosszabb is. Csak rosszul esik, hogy úgy látom szerethetné jobban is ezt az unokáját. A másik unokái bújnak hozzá, láthatóan jó a viszonyuk. Az én lányom viszont csak néz és eljátszik vele mint egy idegennel.

2014. febr. 24. 17:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
67%

Kedves kérdező, bár nem vígasz, de ugyanebben a helyzetben vagyok, ugyanígy, mint te :(

Amint azt az egyik nagymama kifejtette, egy lánygyermektől születő unoka felé teljesen másképp viszonyul egy anyós. Ez van.. változtatni nem tudunk rajta..örüljünk annak, hogy a mi Anyukánknak a mi babánk az első :) bár nagyon rosszul esik Anyós hozzáállása, nyilván nem direkt csinálják...vagyis remélem

2014. márc. 20. 11:34
 22/30 A kérdező kommentje:

Ezóta eltelt fél év, a babám is nagyobb lett és már egész jól megszokta a nagymamát.

Mivel többször mondta már, hogy szívesen segít a babavigyázásban, ezért nyáron próbálkoztunk ezzel, rábíztuk több órára/fél napokra a babánkat (összesen talán 3-4szer). Csak elég megbízhatatlanul jött, nekem meg mennem kellett dolgozni...ezért leültünk megbeszélni, hogy próbáljon meg időben jönni mert nekünk tartanunk kell a menetrendet (+ha programot szervez nekünk azt mindig hétvégére tegye, előre egyeztetett időpontban, mert hétköznap nem érünk rá, dolgozunk). Ebből hatalmas sértődés lett, a lányának kipanaszkodta magát aki nekünkesett, hogy milyen szemetek vagyunk. Utána pár hetes hallgatás és sértődés jött, majd úgy-ahogy rendeződött a viszony.

Azóta nem kértük többet a segítségét, de ő sem ajánlotta fel. Pár hetente látja a babánkat, játszik vele keveset, egész jól kijönnek. De úgy érzem jobb lett volna hallgatni és nem panaszkodni (pedig kifejezetten ő kérte, mert látta rajtunk a bosszúságot és mondta, nem szép dolog nem megmondani a másik szemébe, ha bajunk van vele), mert mostantól "ő azért nem jön mert mi nem látjuk szívesen".

Ráadásul most elvették a jogsiját 3 hónapra gyorshajtásért és nekünk kell hurcolni a programjaira. Ok nem túl gyakran, de épp elég dolgunk lenne enélkül is.

A viszonyunk most teljesen semleges, beszélgetünk a semmiről kb, a munkájáról, kollégáiról, néha a családról.

Viszont egyre jobban nem kedvelem, sajnos akármit csinálok ezt az érzést egyre kevésbé tudom visszafogni magamban. Próbálom hitegetni magam, hogy semleges nekem, hogy felnevelte a fiát nekem, mert jó ember alapból. De nem tudok mit csinálni, már alapból ideges leszek ha vele kell találkoznom.

2014. szept. 15. 08:39
 23/30 anonim ***** válasza:
Én is ezt tapasztalom széles körben.
2014. szept. 15. 15:33
 24/30 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van. A lánya gyerekét minden nap látja, ő megy érte iskolába, ő viszi külön órára, minden hétvégén náluk van. Ide max kéthavonta jön. Egyidősek a gyerekek.
2014. szept. 15. 17:15
 25/30 anonim ***** válasza:
Az exem családjában is ez volt. De még hangot is adott neki anyós, hogy persze hogy jobban szereti a lánya gyerekét mint a fiáét, hisz azt az ő vére szülte, a fiú meg nem szült. Korlátoltak voltak marhára, nem is csoda hogy vége lett. Szerencsére nem én voltam az anyukája szegény gyereknek.
2014. szept. 15. 17:47
 26/30 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk is ez a helyzet. A kisfiunk 3,5 éves, első unka a családban. Nagyon messze lakunk a nagyszülőktől (mindkát részről),mi is szoktunk hazautazni, de még a nagszülők sem annyira idősek, mozgásképesek. Apai nagymama mindig hangoztatja, hogy mennyire szereti a kisfiunkat, de soha nem kíváncsi rá, hogy eljöjjön megnézni. Ha nála vagyunk, akkor sem érdekli a gyerek, soha nem játszik vele. A sógornőmék most fogadtak örökbe egy kisbabát (egészségügyi okoból), velük egy városban él az anyósom. Természetesen az a baba van a középpontban. Én úgy érzem, hogy az anyósom a férjemet és a sógornőmet nem egyformán szereti. Nekem nagyon rosszul esik, hogy a a mi kisfiunk nem kell neki (sem most, sem a másik baba születése előtt).
2014. dec. 2. 14:13
 27/30 anonim válasza:

Sajnos, nálunk is hasonló a helyzet :(

A férjemnek 2 nővére és 2 bátyja van. A mi kisfiúnk az első unoka a családban, illetve az egyik nővérének van egy 4,5 hónappal fiatalabb kisfia. Mi ugyanabban a városban lakunk, mint anyósék, a nővére a szülés előtt 2 héttel költözött a férjéhez kb. 40 km- el messzebb. Az én anyósom nem csak többet látta és foglalkozott a másik unokájával, de anyagilag is többet költ rá. Például nekünk egy áruházlánc saját márkás olcsó babatörlőkendőjét veszi, de a lánya gyerekének megveszi a márkás, drágát. Nemrég a férjem valamiért elment a szüleihez, erre látta, hogy raknak össze egy kiságyat. Kiderült, hogy aznap vették, de vettek még összecsukható babakocsit és kompot is. Mi naivan azt hittük, hogy mindkét unokának szánták. Mikor azóta mentünk hozzájuk többször is elaludt a kisfiúnk, erre mindig hozott egy lepedőt, hogy terítsük le a kanapéra, és arra tegyük a gyereket. Apósom hiába mondta, hogy rakjuk a kiságyba, ő hozta a lepedőt. Pedig van takaró is, meg minden abban az ágyban, szóval a másik gyerek biztos abban alszik. A mi kisfiúnk pont annyi idős, hogy kompba lehetne rakni, persze soha egy szóval se mondta, hogy rakjuk bele. Ja, és amikor mondtuk, hogy a mi babakocsink nem fér be az autónkba, és veszünk egy összecsukhatósat, lelkesen mondta, hogy milyen jó ötlet. Én császárral szültem és utána nagyon nehezen épültem fel, de soha egy szóval nem mondta, hogy menjünk át hozzájuk ebédelni, de a lányát bezzeg hívja. Pedig mi autóval 5 percre lakunk tőle, a lánya meg 40-re. Anyós persze sosem dolgozott munkahelyen, apósom tartja el, mégis nála van a bankkártya, arra költi, amire akarja. Egyébként mi a férjemmel minimálbérből élünk, a lánya meg több százezres fizetésből + a lánya férje egy építési vállalkozásnál kisfőnök, úgyhogy ő még többet keres. Mégis őket támogatja, pedig a férjem egyik szakmája kőműves, így rengeteget dolgozott a szülei házán, melléképületeket épített nekik, stb., sokat segített nekik a mezőgazdaságban is. A nővére pedig kijelentette, hogy ő aztán otthon nem fog dolgozni.Hozzátenném még, hogy soha semmilyen konfliktusunk nem volt vele, eddig azt hittem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk.

2015. márc. 27. 01:21
 28/30 anonim válasza:

Kedves Mindenki,

Nem tudom működik a fórum vagy jelen vannak azok akik ezzel a kérdéskörrel foglalkoztak. Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok a leendő anyós jelölttel kapcsolatban. A lányát szereti a világon és sajnos a páromat teljesmértékben leszarja, sokszor elnyomja. Főleg úgy hogy egy aranylélek, senkinek nem tudna ártani és tényleg egy igazi jószívű ember, ellentétben a húgával aki okoskodik, mindenhol és mindenben a közzéppontban akar lenni, konkrétan letarolja a másik embert, senkit sem hagy érvényesülni és mindig az a jó ahogy ő mondja, ahogy ő csinálja, mindenről véleménye van és hangot is ad neki, valamint igazi bosszúálló típus és tiporja az embert. Párom kedvességét és picit önbizalomhiányát kihasználva érvényesül és így könnyen letudja törni a szarvait, hamar eltudja nyomni. Anyukája mindenben csak őket támogatja és leginkább annak örülne ha a fia egyedül maradhatna de csak annyira egyedül hogy még véletlenül se menjen haza, közbe a másik oldalon mindent megtesz hogy a hercegnői élet megvalósuljon. Nálunk felteszi a nagy kérdésköröket hogy én hogy fogom bírni ezt 20 év múlva, meg titokban felhív mikor tudja a párom dolgozik hogy mégis én hogy tervezek mert ők nem tudnak támogatni minket mert most vettek házat a testvérnek és hogy nem egyszerű eset a párom mert noszogatni kell, fogom e ezt én bírni és hasonló keresztkérdések és valljuk be itt a félelem nem az hogy én fogom e bírni hanem az hogy ne tervezzen semmi komolyat se én se a párom egymással. Szemedbe hízelegnek de valóságban pedig megy az agyalás. Tisztában vagyok vele hogy nem szerethet úgy mint a saját gyerekét, azonban az igazságtalanságot nem szeretem, az egyiknél azon van hogy minél boldogabb legyen az életben, minél hamarabb történjen meg minden (család és gyerekvállalás) a másiknál pedig annak örülne ha nem jutna előrébb az egész kapcsolat az együttélésen kívül. ( ne legyen házasság, ne legyen onnan gyerek). Sajnos fiatalon rossz ezekkel szembetalálnia magát az embernek és még nagyobb fájdalom az hogy a páromnak ilyen szülei vannak, akiktől nem várhat szeretetet. A párom mai napig szereti a családját és úgy tesz mintha ezek nem lennének, de közben mikor elnyomják és ott vagyok én is, hát senkinek nem kívánom azt a szomorú tekintetet.

2020. jún. 16. 15:44
 29/30 anonim válasza:

Kedves 7-es hozzászóló. Na pont rólatok szól ez a kérdés. Meg is írtad, hogy a menyed szülése sosem fog úgy mégerinteni mint a lányodé. Meg hogy biztos fiadtól lesz-e a menyed gyereke? Ne haragudj de ez abszurd! Akkor lehetséges, hogy a lányod gyereke sem a vejedtől van, nem?

Nem vagyok nagyi, de pont egy olyan helyzetben vagyok ahol a mama jobban ajnározza a lanyat es gyerekét, mint a fiát és annak gyerekeit.

És mindig is ereztük a különbséget. 12 eve vagyunk együtt. Szóval kaptunk mar eleget vagy ha jobban tetszik nem kaptunk eleget.

Én mit mellőzött meny, csak annyit mondhatok, hogy jobban járnál ha végig gondolnád ezt a kapcsolatot fiaddal és annak feleségével. És ha nem is birod a menyed ne mutasd ki. A masik hogy gondolj bele hogy mit érezhet a fiad, hogy tudja a testvérével jobban tőrődik az anyja? Nagy fájdalom ez egy férfinak is csak sosem fogja bevallani. És te nem tudhatod, mennyit veszekenek e miatt a fiadék. Mert nálunk sokszor volt rá példa.

Lehet az anyósom nem anyám és én is jobban számíthatok anyukámra, de attól még elvárom tőle hogy úgy bánjon a fiával mint a lányával. Mert ez a dolga egy szülőnek!

És ha az unokák nagyok lesznek, tudni, érezni fogják, hogy különbséget tesznek közöttük!

De persze ha teged ez nem érdekel, hát rajta.

Az biztos, hogy én a föld alá süllyednék ha 2 gyermekem között különbséget tennék most míg kicsik vagy ha nagyobbak lesznek!

Ők az életeim es mindennél fontosabbak a számomra!

2021. aug. 30. 10:40
 30/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Ez egy 6 eves kerdesem de gondoltam esetleg erdekel valakit mi lett a helyzet azota. Ahogy latom az anyostema sokaknal erzekeny es talan picit nagyobb tapasztalatbol beszelhetek most.

Szoval igazabol az elmult 6 ev alatt sem lett jobb a kapcsolatunk, egyaltalan nem apol anyosom szorosabb kapcsolatot a gyerekeinkkel. De ido alatt rajottem, ot igy kell elfogadni es szeretni, ilyen ember. Egyebkent tudom, hogy szeret minket, az unokait is es engem is, csak amiota ismerem soha de soha nem volt rank ideje. Pedig volt ido mikor nagyon vagytam egy jo beszelgetesre vele, mert egy intelligens, okos ember es szivesen beszelgetnek vele.

Annyit megtudtam idokozben, hogy anyosomnak a lanyaval nagyon rossz a viszonya, egyszer emlitette mennyire szenved attol hogy a lanya igy kezeli meg igy beszel vele. Ugy latom ez azert lehet, mert ket dudas egy csardaban a helyzet es ezert allandoan vitaznak. Ennek fenyeben meg nehezebb volt megertenem es elfogadnom, hogy hozzank miert nem jon vagy az itteni unokai miert nem erdeklik annyira.

De most mar nagyobbak a gyerekeim, 6-8 evesek es egyszeruen megoldottuk az eletunket nelkule. Ha neha kell egy-egy segitseg megkerjuk, raer akkor raer, ha nem er ra megoldjuk. Es kb evi 1-2szer talalkozunk, foleg alkalmakkor es ennyi. O nem unokazos tipus, legalabbis az en gyerekeim fele nem, elfogadtam, nem puffogok rajta tobbet es koncentralok a csaladomra es hogy minel teljesebb eletet tudjak nekik biztositani.

Nyilvan nem neki szultem gyerekeket es nem is varhatom el, hogy foglalkozzon veluk. Ez csak az en vagyam es hat nem lehet embereket megvaltoztatni csak azert, hogy a vagyaink szerint cselekedjenek.

Egyebkent amiota ezt elfogadtam (nem csak lenyeltem, hanem tenyleg oszinten elfogadtam), azota sokkal jobban erzem magam. Persze a kapcsolatunk nem valtozott semmit.

Esetleg ezt tudom tanacsolni problemas anyos-meny kapcsolatokban, nyilvan ahol meg nem extrem problemak vannak. El kell fogadni a masikat olyannak amilyen, ugy szeretni es elni az eletunket es abbol kihozni a legjobbat.

2021. okt. 5. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!