Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehetséges, hogy anyós a...

Lehetséges, hogy anyós a lányának gyerekét jobban szereti, mint a fiának a gyerekét?

Figyelt kérdés

Anyósomnak a fia a párom, mi olyan 10 percre lakunk. Illetve vagy a lánya (2 gyereke van), akik olyan 1 órára.

Anyósom mindig is olyan "rohan mert ezer dolga van" típus volt. Egy-egy látogatása mint egy szélvihar, jön, panaszkodik, babázik kicsit és már megy is, és mindez max 1 órában a legextrémebb időpontokban. Az este 11-kor telefonálok simán belefér neki.

A lányának gyerekéhez viszont rendszeresen jár, rendszeresen elviszi egy babatornás kurzusra az unokát, ez az ő nagyi-unoka foglalkozásuk, rendszeresen jár a lányához vigyázni a gyerekekre amíg ő el tud ugrani pár órára valahova. Sőt, a lánya nála szokta hagyni a gyerekeket fél napokra simán, amíg dolga van.

Na most nálunk akkor jön amikor akar. Csak annyit kértem szóljon előre. De általában csak beugrik egy fél-egy órára, aztán már viharzik is el. A babám nem igazán ismeri, rövid ideig elvan a kezében, de elég hamar vissza akar jönni. Az elején még láthatóan félt is tőle, de most már egészen kezdi megszokni.

Anyós kijelentette karácsonykor, hogy "na idén majd egy szoros kapcsolatot fog felépíteni ezzel az unokájával", de igazából azóta sem lett jobb. Jön heti 1-2-szer, de csak beugrik és inkább csak mesél a munkájáról és a sok fontos dolgáról. (megjegyzem érdeklődni nem szokott, a babáról sem nagyon kérdez)

A viszonyom anyóssal egyébként nem rossz, de nem is jó. Olyan semmilyen, meghallgatom, udvarias vagyok vele, aztán már megy is. Néha szokott keresztbehúzni nekünk a szervezéseivel meg imádja a fiát ugráltatni a legfurább dolgokkal is (kb akármi van vele, a fia oldja meg mert hivatalos szervnél dolgozik azért ő biztos tudja mit kell tenni), de meg szoktuk oldani valahogy.

Lehetséges, hogy szimplán csak jobban szereti a lányának gyerekeit mint a fiának a gyerekét?

Nekem egyszer valaki azt mondta, hogy a lányod gyereke mindig is közelebb áll hozzád, mert az olyan "mint a testedből test lett dolog" és a fiad meg kvázi nem szült gyereket.

Mi a véleményetek?

Egyébként nem bánom, hogy így alakult, lehetne rosszabb is. Csak rosszul esik, hogy úgy látom szerethetné jobban is ezt az unokáját. A másik unokái bújnak hozzá, láthatóan jó a viszonyuk. Az én lányom viszont csak néz és eljátszik vele mint egy idegennel.

2014. febr. 24. 17:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
17%

#10-nek igaza van!

Egy kisgyerekkel az anyja van a legtöbbet. Egy nagymama nyilván szívesebben megy a lányához, mint a menyéhez.

De szerintem az embere zöme is úgy van vele, hogy közelebb áll az anyai nagymamához, mint az apaihoz.

2014. febr. 24. 19:18
 12/30 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez a helyzet, az apai nagyszülők mindig a nagynéném gyerekeit favorizálták, minket nem zavart ,megszoktuk.
2014. febr. 24. 19:31
 13/30 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az is benne van, hogy a menyek inkább a saját anyukájukra hallgatnak, vele beszélnek meg mindent, tőle kérnek tanácsot, stb.

Itt is gyakran nekiesnek anyósnak, hogy túlszereti, kényezteti, ne ő nevelje, stb., de a saját anyukával ezt nem csinálják meg. Nem rosszból írom, nem tudom, Te milyen vagy, csak ezt látom az oldalon.

2014. febr. 24. 23:23
 14/30 A kérdező kommentje:

Az nálunk is igaz, hogy az én anyám sokkal többet segít, mint anyósom. Gyakorlatilag ő vigyáz a gyerekre, mert én visszamentem részben dolgozni. Ha az én anyám van velünk, akkor átveszi a gyereket míg én takaríthatok, hajat moshatok vagy bevásárolhatok.

De anyámmal való viszonyom nem zárja ki, hogy ő is babázhasson és annyit jöhessen amennyit csak akar. Viszont amikor ő jön, az inkább olyan látogatás szerű, tehát leülünk vele és a babával és beszélgetünk. Ez nem "segítség", hisz én is végig ott vagyok.

Volt egyszer, hogy mi késtünk mert épp bevásároltunk és csak anyám és a baba volt otthon. Gondoltam nem baj, hisz úgyis babázni jön. Hát eléggé húzta a száját mire hazaértünk és már menni is akart.

Illetve beszéltünk arról is, hogy jól jönne egy kis segítség a babavigyázásban. Hát először azt mondta, hogy 1-2 napot is be tudna vállalni hetente. Aztán azt mondta, hogy akár fél napot is hetente, mert a mai nagymamák már nem olyan gyerekvigyázósak mint régen. Aztán a gyakorlatban eddig nem lett semmi belőle, mert a gyerekem nem is ismeri és anyós sem a gyereket, így hogyan tudnám akár csak egy órára is otthagyni, azt sem tudja hogyan szoktuk etetni/altatni/játszani vele...

2014. febr. 25. 08:04
 15/30 anonim ***** válasza:
60%
az utolsó kommented után elgondolkodtam, hogy neked talán nem is az anyós szerete hiányzik, hanem az, hogy segítsen neked.
2014. febr. 25. 12:16
 16/30 anonim ***** válasza:
Már miért ne tudná,hogy kell etetni játszani vele.Lehet jobb játékot tud amivel leköti a gyereket mint te.ha esélyt sem adsz neki még 1 órára sem mit akarsz?lehet azért nem megy sűrűen mert azt látja anyád úgy is szinte mindig ott van,a segítséged meg van.Hogy bujjon hozzá az a kislány ha nem hagyott ott nála?Már pedig azt írod anyós eljátszik a gyerekkel.Adj nekik több időt ketten aztán majd a kislány is simulékonyabb lesz.Gondolom anyádhoz bujik hiszen vele többet van.
2014. febr. 25. 13:58
 17/30 A kérdező kommentje:

Csak az elején volt szó a segítségkérésről, mikor én elkezdtem dolgozni. De aztán kialakítottuk az életünket nélküle, mert elég megbízhatatlan és jó eséllyel mondaná le a dolgokat az utolsó pillanatban. Ezért van vele anyám sokkal többet, mert anyósra nem tudtuk rábízni nekem meg dolgoznom kellett volna. De most már csak és kizárólag az hiányzik, hogy többet legyen az unokájával.

Csak azért írtam az összehasonlítást, hogy igen az anyás nagymama többet segít, de ettől függetlenül az apás nagymama is jöhetne amennyit csak akar és ugyanúgy lehet az unokájával.

Az, hogy este 7-re beesik (8-kor már altatunk), játszik 10 percet a gyerekkel, utána elmeséli a dolgait miközben azt sem kérdezi meg, hogy mi hogy vagyunk, na ez nem igazi unokázás szerintem. Fejből vágom már a kollégái magán életi problémáit pedig életemben nem találkoztam velük. Ő azt sem tudja, hol vagy mit dolgozom.

Pl amikor még kisebb volt és átjött, épp anyám tologatta a kertben és altatni próbálta. Odajött és elkezdett gügyögni neki és rázogatni a kocsit, a gyerek meg erre felébredt és elkezdett sirdogálni. Anyám elmagyarázta, hogyan szokta tologatni erre visszaszólt “úgy tolom a babakocsit ahogy akarom”. De nem egy ilyen esetet tudok felhozni, amikor felkapja a gyereket mert úgy van kedve (ágyban nyugodtan fekvő babát simán addig ébresztgeti, amíg fel nem tudja venni) mert neki senki ne mondja meg mit csináljon, a baba erre elkezd sírni és egyből adja át.

Egyszer már rábíztuk a gyereket, amikor a párom vigyázott rá és jöttek munkások hozzánk és velük kellett foglalkoznia a párommal. Kb 1 órás időtartamról volt szó, de talán a felét ha elvolták együtt. Utána kivitte a páromnak az akkor már nagyon síró gyereket mert neki mennie kell. Párom meg ott állt a munkásokkal, gyerekkel a kezében. Most már nem próbálkoztunk rábízni, mert a gyerek szó szerint fél tőle. Mostanra kezdi megszokni.

2014. febr. 25. 14:29
 18/30 anonim ***** válasza:
16%
én nem hiszek az ilyen egyik fél csak jó, a másik csak rossz történetekben
2014. febr. 25. 15:05
 19/30 anonim ***** válasza:
74%
Lehetséges. De azonos nemű testvérpár esetén is tudok ilyen sztorit, sajnos a mi családunkból: apai nagyanyám nagybátyám gyerekeinek a seggét nyalta mindig, minket le sem tojt, aztán csodálkozott, hogy miért nem istenítjük...
2014. febr. 25. 19:31
 20/30 anonim ***** válasza:
16%
#18-nak igaza van, nagyon kilóg a lóláb.
2014. febr. 25. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!