Az anyósom megütötte az egy éves fiamat. Jogosan akadtam ki?
A fiam lerántotta az asztaldíszt anyóséknél, mire anyósom megpofozta! a gyereket.
Nagyon kiakadtam, mert még nagyon kicsi, de most meg az van, hogy arra nevelem a gyerekemet, hogy neki mindent szabad. A férjem megmondta az anyjának, hogy soha nem merje megütni többet, és hogy nem megyünk többet hozzájuk.
48 ez nyilvánvalóan nem volt szándékos.
de felpofozni a saját kezével egy 1 éves gyereket, úgy hogy utána üvölt, az szándékos..
nem hinném hogy megbánta, mert utána még azon hőbölgött, hogy az a rohadt dísz drága volt...
Na ez a történet akkor állna helyt ugyanebben a témában, hogyha miután a gyerek belesik a forróvízbe, még jól meg is pofozza, mert hogy mert beleesni? Így nem, mert ez gondatlanság, véletlenek előfordulnak és marha rosszul érezte magát utána a nagyi.
Itt nem történt semmi. 1 éves elemében lévő gyerek lerántott egy díszt, ami összetört, erre jól felpofozta, vagy meglegyintette a nagyi, tökmindegy és később is ahelyett hogy azt mondta volna, hogy "b*sszus tényleg túl lőttem a célon gyerekek ne haragudjatok, megijedtem, hirtelen cselekedtem", ehelyett még neki áll feljebb, hogy hogy nevelik azt a gyereket, meg milyen ember lesz majd belőle!?!?
Én írtam, hogy előfordul, hogy ráütök a gyerekem kezére, ha már végképp elpattan az agyam, de nem vagyok rá büszke és általában utána higgadtan végig is gondolom, hogy mi lett volna a helyes megoldás, legközelebb már igyekszek eszerint reagálni (egyébként max kétszer fordult elő ilyen). Nem mondom, hogy meg kell kövezni az anyóst/nagymamát, de nem is kell megveregetni a vállát, úgy meg pláne nem, hogy szerinte ez teljesen rendben van.
Ahogy te is írtad, egy egyéves gyerek útjába nem teszek forró vizes lavort/üstöt, nem hagyom egyedül tűz közelében, vagy bármi más, akár ha látom, hogy mászik az asztal alatt és eléri a terítőt, akkor mentem az asztalról a menthetőt. Nem a gyerek hibája ha megtörténik a baj és törik, megég, esik, stb.
Szerintem is jogosan akadtál ki. 30 éve még nem volt ilyen nagy "ne üssük a gyereket" láz, de nálunk pl. már akkor is ki volt adva, hogy a nagyszülők nem emelhettek rám kezet. Apámtól kaptam, ha úgy volt, de fenntartotta magának a jogot, azért azt nem engedte, hogy a fél rokonság körbepofozzon, ha valami nem tetszik nekik.
Manapság meg már az egészhez máshogy állunk, így aztán nem csoda, ha kiakadtál azon, hogy mi az, hogy megüti. Meg eleve ilyen kicsi gyereket.
"Az anyósom megütötte az egy éves fiamat"
Az EGY ÉVES FIAMAT. Nem látsz bäszd ki?
Úristen... ha nem lenne a liberalizmus, akkor nem írhatnának le ilyen marhaságokat sokan, úgyhogy ne halandzsázzunk a szakszavakkal.
Tekintélyre nevelés? Attól senkinek sem lesz tekintélye egy gyerek szemében, hogy erősebb nála. Amint felnő és nem lesz az, az ajtót sem fogja rányitni a gyereke... okkal. Az erőszak akkor fegyvere egy szülőnek, amikor már semmit sem tud csinálni és akkor sem kifizetődő.
A kérdésre válaszolva:
Nekem nincs gyerekem, de a bicska kinyílik a zsebemben, amikor valaki bántja őket. Miért lehet megütni egy egy éves picit? A fiát is felpofozta volna a drága dísz miatt?
Együtt élek egy 11 hónapos ikerpárral, akik most tanulnak menni és beszélni egyszerre. Elevenek, mert gyerekek. Levernek, összekennek, eltörnek, eldugnak dolgokat nem csak véletlenül, de poénból is. Érdekes, a szüleiknek sosem jutott eszükbe megütni őket.
Engem anyukám sosem vert. 3 gyereket tisztességesen felnevelt egyetlen pofon nélkül. Ellenben apánk egy agresszív állat, aki szerint a gyerek meg az asszony verve jó. 5 éve nem beszél vele senki a családból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!