Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni ha barátnőm...

Mit lehet tenni ha barátnőm szülei lenéznek azért mert nincs a családomnak annyi pénze mint nekik?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel 5éve együtt vagyunk és rengeteg veszekedés volt már a pénz miatt. A szülei tipikusan az újgazdag réteg akiknek van 4kocsija,a 3 háza az én családom pedig az alsó középosztály, van mindenünk, nem úszunk a pénzben de mi jól érezzük magunkat. És többször volt olyan, hogy ők például azt mondták hogy a lányukat elküldik nyaralni külföldre és menjek vele nem olyan túl drága ( több 100ezer volt teszem hozzá). Mellékállást vállaltam csak azért hogy valamennyire tudjam hozni az ő szintjüket de egyszerűen lehetetlen bármennyire is akarom. Az ilyenek miatt egyre több köztünk a feszültség. Én úgy gondolom, hogy egy becsületes ember vagyok kevés pénzzel és ez szúrja a szemüket. Többször próbáltam beszélni velük erről de meg sem hallgatnak olyan szinten lenéznek. Ha beszélek velük az a tipikus lerázó, lenéző és elég rosszul viselem ű. Ti mit tennétek?
2014. jan. 19. 21:02
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A probléma már akkor adott volt mikor bemutatott nekik csak akkor még ugye nagy szerelem nem igazán érdekelt. Most is nagy a szerelem részemről csak mostanában hogy készül egyetemre azóta nagyobb a feszkózás. Egyébként a szülei nagyvállalkozók. Van cég és még vagy 100 hektár föld (talán több) és azzal gazdálkodnak. Az én szüleim átlagosak. Tanárok. Nem rossz állás de nem is egy olyan amiből milliókat ki lehet hozni.
2014. jan. 19. 21:30
 12/23 A kérdező kommentje:
És hogy hogy bírtam ki ennyi idő?? Nem tudom. Többnyire biztattam magamat, hogy hátha jobb lesz, hátha változik valami ha látják hogy mennyire próbálkozok.
2014. jan. 19. 21:31
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

5 év azért bőven elég lett volna nekik, h meggyőződjenek róla, h nem a lóvé miatt vagy együtt a lánnyal.

tipikus felszínes újgazdag prolik. ha ennyire odavannak magukra, akkor van egy tippem rá, hogy nem 100%ig tisztességes úton gazdagodtak meg. aki becsületesen szedte össze a pénzét, magyarul megdolgozott érte, az nem ilyen felvágós ember, és nem felejti el hogy honnan jött.

nem tudom hány éves vagy, és a barátnőd mennyi, de a helyedben elgondolkodnék hogy érdemes-e egy ilyen családba beházasodni. a szülei már elkönyveltek csóró senkinek, a lány úgy ugrál ahogy az ősei fütyülnek. akármekkora is a szerelem, nem ér meg egy gyomorfekélyt.

messzebbre merészkedve még azt is megkockáztatom hogy a barátnőd sem tart sokkal többre mint a szülei, csak élvezi hogy te nyalod a hátsó felét, kidolgozod beled hogy tartsd vele a lépést, pár év múlva meg lelép valami pénzes bunkóval.

2014. jan. 19. 21:36
 14/23 anonim ***** válasza:
11%

Akkor mondd meg a kulák köcsögöknek, hogy segítsenek neked, cégük van, akkor adjanak neked jó munkát, amiből neked is lehet sok pénzed. Ha meg nem tudnak, akkor pedig fogják be a mocskos pofájukat és kussoljanak mint a kutyák.

Am mondtam én h beleszülettek a jóba. Vállalkozáshoz nem kell tanulni. Rohadt köcsögök. leköpném az ilyet.

2014. jan. 19. 21:38
 15/23 A kérdező kommentje:
21 vagyok a barátnőm 19. Lehet meglepő (legalábbis nekem) de sokszor megesik, hogy nem engedik el nálunk mintha itt nem tudom mit csinálnánk vele vagy nem engedik el velem sétálni.A munkáról meg annyit, hogy arra nem méltatnak rendesen beszéljenek velem biztos nem fogom megkérni őket adjanak munkát, hogy aztán (ha úgy alakulna) egész életemben hallgassam, hogy "ha ők nem lettek volna..."
2014. jan. 19. 21:43
 16/23 A kérdező kommentje:
Saját autóm nincs. Szüleimnek van. Nekik van 2 Nissan Navara a mindennapokra, egy Volkswagen Amarok és egy VW Caddy. Nekünk egy családi ház. Nekik tulajdonképpen a nyaralójuk nagyobb mint a mi házunk :D Eleinte úgy nem érdekelt de idővel már azért kezdtem egyre kisebbnek érezni magamat.
2014. jan. 19. 22:00
 17/23 anonim ***** válasza:
22%

Tipikus idióta állatok...

Két ugyanolyan kocsi, ami ráadásul furgon, akkor még egy furgon, meg egy dobozos... Ahelyett h 760-as BMW-jük lenne, GL Mercijük, meg E Merci coupe-juk..

2014. jan. 19. 22:05
 18/23 anonim ***** válasza:
72%
Kérdezd meg őket, boldogok-e, és ha igen, a pénz teszi-e őket azzá. Beszélj nekik az utcán játszó, boldog szegény gyerekekről, és a kőgazdag lelkileg nyomorgókról. Te mindent meg tudsz neki adni, csak az "elég" pénzt nem, de arra ők képesek. Mi kell még? Ha a még több pénz vagy a még több rang, akkor csak önzők. Mondd a szemükbe, hogy azok, szerintem. Lássák meg, hogy kemény vagy, és csak azért, mert elkönyveltek valamilyennek, nem vagy hajlandó ezt elfogadni. Ha más nincs, tök nyíltan állítsd választás elé a csajt, de akkor, amikor ők is ott vannak, és légy tök határozott. Talán bejön
2014. jan. 19. 22:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennék? Majd az idő eldönti. Még csak 21 éves vagy, a lány 19. Ha 5 éve együtt vagytok, akkor ez még olyan első szerelem dolog, de koránt sem biztos, hogy az utolsó.

Ahogy már előttem írták, a dolog nem fog változni, a szüleinek ezután is ugyanilyen nagy arca lesz. Azt megértem, hogy most nem tud szembe szállni velük, hiszen még nagyon szüksége van a szülői támogatásra, hogy elvégezze az egyetemet.

A helyedben én nem nagyon keresnél a szülők társaságát, jobb úgysem lesz a kapcsolat, akármit teszel. Azt pedig majd az idő eldönti, hogy ha a lány már nem függ annyira a szüleitől, akkor a kényelmet választja-e vagy téged. Most még korai választás elé állítani, mert túl fiatal, ahhoz, hogy életre szóló döntést hozzon.

Az is lehet, hogy közben te gondolod úgy, hogy neked ez kevés, és inkább olyan barátnőt választasz, akivel minden szempontból kiegyensúlyozott a kapcsolat. Vagy az egyetemen ő talál magának valami pénzes pasit, aki megfelel a szülők elvárásának.

Ezek a dolgok majd idővel tisztázódnak. Ebben a pillanatnyi helyzetben nem tudsz mást tenni, mint várni.

2014. jan. 20. 07:58
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

nálunk pont ugyanez a szituáció, csak itt én vagyok a gazdag családból származó lány, a páromék nem tehetősek.

Na, kezdem mindjárt az elején: a szülei valószínűleg azért nem nézik jó szemmel, hogy veled van, mert ők jobbat képzeltek el a lányukhoz. Valószínűleg már millió éve kinéztek neki egy jó partit a köreikből, és predesztinálták, hogy hozzá fog menni egy szép napon. Ez nem azt jelenti, hogy te a valóságban nem vagy elég jó a lányukhoz, csak pusztán az ő szemükben. De számukra sosem leszel elég jó szerintem, úgyhogy ez patthelyzet.

A második dolog, amit helyzetemből adódóan elég valószínűnek tartok az az, hogy kvázi "hagyják" a lányukat egy kicsit szórakozni magát. Tehát meg vannak róla győződve, hogy egy szép napon majd megfelelő férjet választ magának, de addig hadd szórakozzon egy kicsit. Ezen felül pedig, nincs sok izgulni valójuk (szerintük, hozzáteszem!!!), hiszen barátnőd nem sokára egyetemista lesz, te pedig nem, úgymond maradsz itthon- Új közeg, gazdag gyerekek, rengeteg buli, egyetemista élet, valószínűleg úgy gondolják, hogyha ebbe belekóstol, akkor hamarosan feledőbe meredsz.

Szóval szerintem a szitu így van. És hogy mit csinálj? Sajnos azt kell mondjam, hogy nem tehetsz semmit. Minden a barátnődön múlik. Elmesélem a saját sztorim,hogy jobban megértsd.

Én is ugyanígy voltam, mint csajod, kiszórakozhattam magam, és mindig is tudtam (tudtuk), hogy egy szép nap majd valami lóvés fickóhoz fogok hozzámenni. Voltak pasijaim, mindenféle, egyikkel sem szándékoztam hosszú távra tervezni. Viszont egy nap egy projektbe kerültem az egyetemen egy nagyon idegesítő sráccal a "panel prolik" közül. Annyira utáltuk egymást, hogy mesébe illő módon egymásba szerettünk. Sosem gondoltam volna, hogy léteznek ilyen érzelmek a világon. A világ legboldogabb embere voltam, hogy ő van nekem, madarat lehetett volna velem fogatni. És tudtam, hogy ő az, a nagy ő. Mindegy, honnan jött.Ezt tudtára adtam szüleimnek is, nagyon ágáltak ellen, többször megpróbáltak minket szétválasztani (elég hatékony eszközökkel), de mindhiába. (Azért fontos azt kiemelnem, hogy én a kapcsolat első pillanatától tudtam, hogy Ő az igazi, és úgy is viselkedtem, nálatok 5 év azért már eltelt, szerintem utána kéne járnod, hoyg barátnőd hogy áll ehhez az egészhez veled, mert mint írtam, csak ő tud változtatni a helyzeten, neki kell a sarkára állnia a szüleivel szemben, érted/kettőtökért). Mára más a vőlegényem, és én vagyok a legboldogabb a világon.

Természetesen ezért komoly árat fizettem. A szüleim megvontak tőlem mindenféle támogatást, anyagi, szellemit egyaránt. Még jó, hogy diploma után azonnal munkába álltam, számítottam valami turpisságra részükről. úgyhogy már a diploma kézhez kapása előtt sikerült felvételiznem egy helyre, ahol egyből kezdtem is. :) Szóval most egy 30 nm-es büdös kis lakásban élünk, én főzök ( :D sose gondoltam volna), beosztunk minden fillért és anyámékat jó nagy ívben elkerüljük, amikor csak lehet. DE, egy pillanatra nem bántam meg, minden másodperc, amit az én kedvesemmel töltök ajándék az élettől! szóval ez a mi történetünk. :)

De mint láttad, komoly ára van, és ha a barátnőd ezt nem hajlandó megfizetni a kedvedért, akkor szerintem komolyan lel kéne ültetni,. és átbeszélni vele, hogy ő tulajdonképpen mit is vár ettől a kapcsolattól. Remélem tudtam segíteni, remélem összejön nektek! :) Kitartást! :)

(ja még annyi, hogy mondd el a barátnődnek, hog neked nagyon rosszul esik a szülei viselkedése, és nézd meg, hogy hogyan reagál. Mit gondol erről a helyzetről. :) )

2014. jan. 20. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!