Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lenéznek a rokonaim?

Lenéznek a rokonaim?

Figyelt kérdés
Senki sem áll szóba velem a rokonságból. Észrevettem, hogy amikor nagy családi találkozók vannak, akkor mindig csak azok beszélgetnek velem, akik nem a családból valók, akik valaki által beházasodtak, vagy csak vendégek. Mindig csak ők állnak szóba velem. Pedig mindenkihez odamegyek, de folyton leráznak. Az egyik unokatesóm például csak annyit képes odamakogni nekem, hogy "aham", "ühüm" és ennyi. A másik unokabátyámhoz meg oda se merek már menni, mert annyira goromba és semmi kedvem azért fejmosást kapni, mert hozzá merészeltem szólni (volt már rá példa). Aztán van egy unokanővérem, ő kedves, udvarias, de annyira látszik, hogy csak a megfelelési kényszere miatt áll szóba velem...nála már nagyon sokszor kezdeményeztem, felhívtam telefonon, meg csomószor odamentem, programokat beszéltünk meg, de sose lett semmi az egészből, mert még csak nem is jelentkezett. Úgyhogy belőle is elég volt. A többi unokatesómmal meg abszolút nulla a kapcsolatom, mert az egyik fele eltűnt, a másik pedig túl idős és ők meg ezért nem dumálnak velem, hisz van jobb társaságuk is. Az egész családban csak egy ember áll velem szóba, ő az egyetlen, aki kiáll mellettem. Amúgy állítólag azért vagyok lenézve, mert gyerekkoromban nagyon problémás, rossz gyerek voltam és anyámnak rámentek az idegei. De csak zárójelben megjegyzem, hogy de legalább elvégeztem az iskolát, egyetemre is járok, míg az egyik unokabátyám nálam anno százszor rosszabb gyerek volt, csak 8 általánosa van és még a mai napig gondjai vannak...de az nem baj. Az kit érdekel? Őt miért fogadják el és engem miért nem?

2013. dec. 6. 08:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a kommunikációd lehet valamilyen oknál fogva taszító. Az ilyen viselkedés arra jellemző általában - taszítja az embereket, idegességet vált ki.

Túlzottan meghunyászkodó, tétova, kissé tapadós viselkedés - de ez főleg nonverbálisan jön át, kevésbé a szavakkal.

2013. dec. 6. 10:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Egész biztos van ott még sz*r a levesben, csak azt nem írod le ide. Vagy nem tudsz róla.
2013. dec. 6. 10:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is van ott még más is.

Az utolsó pár mondatodból lejön, hogy te is feltételekkel nézel a rokonaidra és ez a szavaidban is tükröződhet. Ami így nekik is szemet szúr.

A következő családi eseményre menj el úgy, hogy mindenkire tiszta lapként tekintesz és próbálj ennek fényében beszélgetést kezdeményezni.

Ha nem úgy állítasz oda, hogy: "Nem is beszélek Janiékkel mert kamaszkorukban elküldtek mert csak 10 éves voltam."

Akkor talán sikerül beszélgetésbe elegyednetek. Felnőtt vagy, ők is; ha más nem a napi időjárásról kellene tudni beszélgetnetek.

2013. dec. 6. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!