Megszakitanatok a kapcsolatot ezert? En is megvennek egy erdőrészt de a rokonaim inkabb idegennek adjak el. Mikor meg a nevünkön sem volt én már jeleztem hogy megvennem. én is ugyanolyan tarstulajdonos vagyok ott. És még rokon is.
Figyelt kérdés
A masik ember is tarstulaj öröklés révén . De idegen. Még többet is felajanlottam de akkor is inkabb az idegennek adjak ha mar az övék nem lehet az egesz mondjak nehogy en masokat is kivasaroljak...aztan nekem jo legyen..2013. nov. 25. 18:51
1/6 anonim válasza:
Ha egy terület társtulajdonosa vagy, akkor elővásárlási jogod van egy idegennel szemben, ha a más által felkínált összeget te is megadod érte. Ha jól tudom, ez nem csak társtulajdonosság esetén él, hanem akkor is, ha a telekszomszédja vagy a területnek. Ha a másik vevőjelölt is társtulajdonos, akkor viszont nem tudom, mi a helyzet persze, ha ennyire fontos neked, egy ügyvédi tanácsadás költségét talán megérné a dolog.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen ő is társtulajdonos.ügyvédnél jártam már aki elmondta hogy egyforma az elővásárlási jogunk.viszont a kérdésem inkabb arra iranyul hogy megszakitanatok e ez miatt a kapcsolatot? Mert én megakarom.jogosnak érzem . Mert nincs okuk rá hogy ne nekem adják.illetve mint nekem meg is mondtak miert legyen nekem jo meg mit akarok az erdővel biztos mindenkit ki akarok vasarolni.
2013. nov. 25. 19:02
3/6 anonim válasza:
Ha ugyanannyiért te is megvennéd, és a rokonaid mégis egy "idegennek" adják el, akkor én is bepöccennék.
Ha öröklés révén társtulajdonos, akkor hogyan lehet idegen?
4/6 anonim válasza:
igen,sőt ha ő hal meg hamarabb akkor még a sírjára is vizelnék
5/6 anonim válasza:
Ha a kapcsolat megszakítását nézzük: nem kell indok hozzá, akkor és azzal tartod a kapcsolatot, akivel szeretnéd. Ha te ezt olyan súlyú lépésnek érzed részedről, akkor igen, szakítsd meg vele a kapcsolatot. De ez ne a mi tanácsainktól függjön, neked kell tudnod, mit szeretnél.
6/6 A kérdező kommentje:
Hatalmasat csalódtam bennük.
Egy nagyon nagy erdő az egész és nem csak rokonok a tarstulajdonosok, hanem a sok sok ember aki felmenői után örökölt. De ők sem voltak rokonok. Az erdő ilyen
2013. nov. 25. 20:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!