Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék olyan házassági...

Anyósomék olyan házassági szerződést akarnak aláíratni, amire én nem vagyok hajlandó. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Párom felvetette, hogy házasodjunk össze titokban, de mivel én egyke vagyok, nem érzem ezt fairnak az én szüleimmel szemben.

Mit tegyünk?

2014. jan. 14. 13:53
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
90%

"válásnál meg vigye mindenki azt amit hozott." -írta valaki.

Válásnál amúgy is mindenki azt viszi, amit hozott, a házasság előtt szerzett vagyon különvagyon. Ehhez nem kell szerződés.

Amit leírtál, az nem indokolja az anyósodék által felvetett házassági szerződést, meg különben is a pároddal fogsz összeházasodni és nem a szüleivel, ti döntitek el, hogy le akartok-e egyáltalán valamit papírozni és ha igen, akkor mit.

Szépen megmondjátok az anyóséknak, hogy nem írtok ilyen szerződést, ez nem képezi vita tárgyát. Ennyi.

Szépen megszervezitek az esküvőt, készültök rá, meghívjátok rá akiket akartok, az anyósékat is nyugodtan, mert miért ne. Aztán ha emiatt játsszák a sértődöttet, esetleg ezért nem mennek el a gyerekük esküvőjére, az már az ő szegénységi bizonyítványuk.

Felnőtt emberek vagytok, a ti életetekről van szó, ne hagyjátok magatokat zsarolni.

2014. jan. 14. 14:33
 32/46 anonim ***** válasza:
84%
Alapvetően nincs semmi baj a házassági szerződéssel, de ez az ajánlat eléggé vérlázító. Honnan a fenéből tudják anyósék, hogy mennyit fogtok keresni pl. 3-4-5 év múlva? Ha te háromszor annyit, mint a férjed, akkor mi lesz? És a házimunkát és ilyen arányban kel végezni?
2014. jan. 14. 14:42
 33/46 anonim ***** válasza:
86%

Ezt komolyan egy nő mondja, hogy 80-20, mert te "csak" gyereket, nem mellesleg az unokáit fogod nevelni?

A párod rakja helyre anyóst, mert különben sosem lesz nyugtotok. Ez a nő direkt tönkre akarja tenni a kapcsolatotokat és nem mondanám, hogy kispályás. Képzeld el, hogy milyen elvei lesznek gyereknevelésből...

amúgy egyik esetben sem lesznek ott a párod szülei, szóval nincs különbség. Annyi, hogy a párodnak nem kell szembesülnie azzal, hogy mekkora satrafa az anyja, hiszen nem hisztiből nincs ott, hanem azért mert nem tud róla. Szerintem ez gyerekes viselkedés, a konfliktusokat fel kell vállalni, nem elmenekülni előlük, mert a kedves mama meg fogja keseríteni az életeteket rendesen, ha hagyjátok.

2014. jan. 14. 14:42
 34/46 anonim ***** válasza:
82%
az hogy a nő otthon marad a gyerekekkel, az a családért hozott áldozatként is tekinthető, így emiatt épphogy több járna, nem kevesebb
2014. jan. 14. 14:45
 35/46 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem tökéletesen igaza van a 4-es hozzászólónak. Nekem is ez a véleményem. Sőt, majd ha gyerek lesz és nem az lesz amit anyuka mond, a gyereket majd titokban neveled?
2014. jan. 14. 14:49
 36/46 anonim ***** válasza:
76%

Te tudod mit akarsz. Ne írj alá olyat, amit nem akarsz!

Olyat írj alá, amit te és a párod is akar!

Magával a szerződéssel nincs baj, de korrekt, igazságos legyen, különben ne írd alá...

Ha a párod titokban házasodna, ebből látszik az, hogy nem hallgat az anyjára, hanem VELED van!!! Csináljátok úgy, ahogy nektek jó! Ha neked fontos, hogy ott legyenek a szüleid, és ők nem erőltetnek szerződést vagy egyebeket, akkor beszéld meg a pároddal, hogy csak fél-titokban történjen, és ők ott lehessenek. (Bár ez meg azért nem a legjobb, mert akkor meg a szüleidre fognak haragudni az ő szülei, amiért nem szóltak nekik...)

Én egyébként inkább valami szerződés mellett lennék, de nem az lenne benne, hogy válás esete, meg 80-20 arány, hanem egész más...

2014. jan. 14. 14:51
 37/46 anonim ***** válasza:
24%

Nem házasodnék titokban. Anyósék elé odaállnék a párommal, megmondanánk, hogy nincs házassági szerződés, illetve amennyiben köttök is, az a ti kettőtök és az ügyvéd dolga, de természetesen jótanácsokat szívesen fogadtok.

Aztán meghívnám őket az esküvőre.

A leírás alapján eléggé minden lében kanál embereknek tűnnek, akik viszont imádják a fiukat és a legjobbat akarják neki. Emiatt felesleges titokban esküdni.

2014. jan. 14. 14:55
 38/46 anonim ***** válasza:
76%

Ott a pont a 31#-esnél!

Nem kell túlbonyolítani.

Ti életetek, Ti házasságotok, Ti döntésetek!

Emellett kell erősen, határozottan kitartani és még vitába sem kell szállni.

Aki ezzel nem ért egyet az meg a saját döntése, hogy hogyan reagál...

2014. jan. 14. 14:56
 39/46 anonim ***** válasza:
79%

Végig olvastam minden kommentet :

egy valami nem jutott senkinek eszébe :

Kiváncsi lennék ha anno amikor a kedves mama férjhez ment alírt volna e egy ilyen szerzödést?

Ezt azért megkérdezném tőle.

Drága mama mit írt alá amikor elvették ??? / na azt fogom én is aláírni :

Ha meg hívjátok őket az esküvőre és nem mennek el az tényleg őket minősitik.

2014. jan. 14. 15:04
 40/46 anonim ***** válasza:
25%
Ha már ennyire erőszakosak akkor miért nem csináljátok azt, hogy aláríjátok, megmutatjátok nekik, majd széttépitek?
2014. jan. 14. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!