Anyósomék olyan házassági szerződést akarnak aláíratni, amire én nem vagyok hajlandó. Mit tennétek?
Párom felvetette, hogy házasodjunk össze titokban, de mivel én egyke vagyok, nem érzem ezt fairnak az én szüleimmel szemben.
Mit tegyünk?
Anyósodéknak semmi köze a ti házasságotokhoz. Ha nem írod alá a szerződést, attól még tarthattok bármilyen esküvőt. Max. ők nem mennek el rá.
A házassági szerződést a férjnek és a feleségnek kell kötni és csak az ő feltételeiket veszik bele.
Én nem mennék olyan férfihoz hozzá, akinek még mindig az anyja diktál, főleg olyan dolgokban, amihez nincs köze. És ahelyett, hogy ezt tisztázná az anyjával, gyáván ki akar csúszni a konfrontálódás alól.
Gondolj bele, ez csak a kezdet, ebben a házasságban nem ketten élnétek, hanem legalább hárman.
anyós már most megalapozza a későbbi jó kapcsolatot ... a párodnak kellene a sarkára állnia
ha mondjuk arról van szó, hogy a feneketek alá tolnak esküvői ajándékként egy házat berendezve, meg kocsit, és ahhoz válás esetén semmi közöd, azt szerintem aláírhatod, de ha olyant akarnak, hogy a későbbi '"gazdagodásotokat" is arányosítanák valamilyen formában, akkor hajtsd el messzire
Anyósom azt akarja, hogy váláskor 80-20% arányban osztódjon a vagyon.
A párom egyáltalán nem akar kötni, de a szülei nagyon erőszakosak. Amikor összeköltöztünk, hetekig jártak naponta ellenőrizni, mire elég durván kitiltottuk őket.
Előzőeknek tökéletesen igaza van, a férjed gondolom felnőtt ember, önálló keresettel, önálló élettel. Ez esetben pedig ő dönti el mit ír alá és mit nem. Ja és még egy dolog: amit a szülei után örököl ahhoz soha nem lesz közöd, házasságnál az öröklött vagyon nem feleződik válás esetén, tehát az anyósnak nincs mit féltenie!
Én a párod helyében anyukám elé állnék és szimplán megmondanám neki hogy nem lesz szerződés, szívesen látom az esküvőn. Ha eljön akkor eljön, ha nem akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!