Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy családi házam, amit örököltem. Itt lakunk a barátnőmmel már 2 éve, és házassági szerződést akarok íratni, hogy neki ne legyen semmi köze a házhoz, de ő nem akarja aláírni. Mit tegyek?
Nagyszüleimtől örököltem a házat. Rengeteget dolgoztak ezért a házért, valamint a saját pénzemből (kb 2 milliót költöttem rá) újítottam fel, vettem új bútorokat, stb.
Igaz, hogy már 2 éve itt lakik a barátnőm, de nem tett igazából semmit, azon kívül, hogy segített a számlákat befizetni.
Mondtam neki, hogy házassági szerződést akarok, de teljesen kiakadt ezen... Mit tegyek? Volt már valaki hasonló helyzetbe?
Nagyon helyes, hogy van ennyi eszed! Tarts ki a szerződés mellett. Senki ne a házért szeresse a másikat.
Kötelezővé tenném a házassági szerződést! Nagyon sok problémától óvná meg az embereket!
Ha örökölted, akkor az szerződés nélkül is a tied.
Ha nem örökölted volna, akkor is, mert házasság előtt is a tied volt.
Az 1-es és 2-es hozzászólóval egyetértek.
A harmadikkal csak az a gond, hogy a barátnő semmit nem kérhet vissza, ha csak rezsiköltséget fizetett, hiszen ott lakik. Ha valamilyen hitel törlesztőjébe is beszáll, az már más dolog.
Végre egy pasas, akinek nem a farkában van az esze.
Rúgd ki a fenébe, mielőbb, mielőtt a nyakadba varr öt gyereket és a válópernél elperli tőled a házat az utolsó kiskanálig. Elsővel egyetértek, kötelezővé tenném a házassági szerződést.
Ha nem irja alá, mielőbb rúgd ki, mert csak érdekből van veled.
Nem derül ki mire tér ki a házassági szerződés.....
Azért mert, ha csak a ház miatt, akkor ahhoz a barátnőd akármit is csinál nem lesz köze, hiszen házasság előtt szerzett vagyon...ami ráadásul öröklött.
Annyi a fontos, hogy ha esetleg elköltöznétek, és ezt a házat eladnátok, akkor érdemes egyértelműen jelezni, hogy ennek az értékéből vettétek, mert akkor ahhoz sem lesz köze.
Amúgy ha már hzasok lennétek, és úgy örökölnél, ahhoz sem lenne jogilag köze, másképpen is annyiban, amennyire elmondod neki....
Viszont gondolj arra,hogy ő lakik ott nem 2 éve, hanme már 22, neki nincs lehetőség félretenni, hogy vegyegy egy sajátot, mert az összes pénzt elciszi a ház fenntartása, felújításq... 20 év alatt akr egészbházrészt is hozzáépíthettek...stb ami több millió lenne, az ő pénzéből is, mégis a TE házad értékét növeli...
Én a lány helyzetében vagyok, nálunk én akartam házassgi szerződést, de "nekünk" lakás van, nem ház, így rákölteni is lényegesen kevesebbet lehet (igaz az előző felújítást én fizettem, akkor költöztünk be, még volt "én pénzem, te pénzed". Burkolatcsere mindenhol, bontás, ajtóeltüntetés, festés...stb)
Ennek ellnére tiszta a mi helyzetünk is, nem kell hozzá szerződés...
Majd amikor nagyobba megyünk, akkor kell atulajdonhányaddal tisztába jönni, mert közben én is kapok szüleimtől hozzájárulást, így meg lesz keverve a dolog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!