Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelitek, amikor...

Hogyan kezelitek, amikor "borsószem királykisasszonyt" játszik az anyósotok?

Figyelt kérdés

Anyósom egész karácsonykor magát sajnáltatta. Fájni szokott a térde, ráadásul rosszul lépett az ünnepek előtt, így karácsonyra bedagadt. Ehhez még társult egy állítólagos 37,2C fokos "láz". Megérteném, ápolnám és támogatnám, főleg, hogy egyedül él. De teljes mértékben felnagyítja a problémáit. Pl., hogy egyedülállóként nem engedheti meg magának, hogy fekve pihentesse a lábát. Miért is??? Pont, hogy egyedülállóként engedheti meg! Nincs senki, akit ki kellene szolgálnia. De jaj, ő annyira szarul van, hogy férjemnek a helyett, hogy itthon segítene a karácsonyi készülődésben (van egy 1 éves fiunk + várom a következőt), hozzá kell menni... Hozzánk nem méltóztatott átjönni az ünnepek alatt, pedig többször is hívtuk, elmentünk volna érte autóval és haza is vittük volna. Most meghívtuk sógoromékat, persze már jobban van és jön velük. Nehogy 4-esben tudjunk beszélgetni???

Terhes vagyok, vizsgálatokra kellene járnom, de kire hagyjam a fiamat? Anyósomnak pitizni kell, hogy elvállalja. Eddig csak egyszer volt, hogy otthagytam nála, utána 2 hétig volt beteg... Egy 14 hónapost csak nem vihetek magammal a 12 hetes UH-ra!

2014. jan. 4. 12:04
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
46%

"Hagyjátok már a kérdezőt. Nincs igaza, de eleget kapott már. Biztos nem arra van szüksége, hogy mindenki cinikus hangnemben oltogassa."

Egyes válaszolóknak viszont igenis erre van szüksége, mert így jobbnak érezhetik magukat egy névtelen ismeretlennél a neten.

Kérdező, az én anyósom is ilyen volt, míg közel laktunk. Sose kellett neki semmiben segíteni, még fel is háborodott, mikor segíteni akartunk, de amikor megtudta, hogy más programunk lenne, kettesben lennénk, vagy még akkor is mikor vendégek jöttek hozzánk, akkor mindig AZONNAL segíteni kellett neki. Például olyat, összegereblyézni a leveleket a kertben. Mondtuk, hogy tudja, hogy megyünk el, már fel vagyunk öltözve, majd ha hazaértünk. Erre megsértődött. Vagy hogy hétfőn délután telefonál, hogy a férjem AZONNAL menjen és ássa ki a vízszerelőnek az árkokat a kertben, mert jövő szerdán jön. Erre mondjuk, hogy vendégek vannak nálunk, még amúgy is másfél hét van, most nem, már akár holnap is, de most nem. Ezen is teljesen kiakadt és nekiállt lapátolni, aztán azt hallgatta az egész környék, hogy erre se vagyunk képesek.

Olyanokat csinált, teljesen ki voltam tőle. Pedig mégcsak nem is náluk laktunk, csak egy utcában. Hál istennek azóta jó messze költöztünk, azóta már normális viszonyunk van.

Viszont így ugyanazt csinálja szintén, mint a tiéd. Ha a sógornőmék jönnének, akkor folyton jönni kell nekik is. Ha mi megyünk a sógornőmékhez, akkor oda is átjönnek. Már mindannyiónkat idegesít ez, hogy nem igaz, hogy nem hagy békén, így nem lehet tőle beszélgetni se rendesen. Egyszerűen nem érdekli. Olyat is csinált, hogy megmondtuk neki, hogy egyik szombaton ők jönnek másik szombaton viszont csak sógornőmék. Utánuk jött vonattal!

2014. jan. 4. 16:34
 42/43 anonim ***** válasza:
51%
41.Ti nagyon jó barátnők lehetnétek a kérdezővel:)))Ebben a történetben még sem anyós lett a borsószem királykisasszony:))))))))
2014. jan. 4. 19:43
 43/43 anonim ***** válasza:
42, nem hiszem, hogy én vagyok egyedül a barom, ha a saját lányának meg fiának a fäsza ki van az anyjával. Még én szoktam sajnálgatni, hogy szegénnyel ne legyenek már olyan durvák, hiába falramászok tőle én is.
2014. jan. 5. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!