Hogyan kezelitek, amikor "borsószem királykisasszonyt" játszik az anyósotok?
Anyósom egész karácsonykor magát sajnáltatta. Fájni szokott a térde, ráadásul rosszul lépett az ünnepek előtt, így karácsonyra bedagadt. Ehhez még társult egy állítólagos 37,2C fokos "láz". Megérteném, ápolnám és támogatnám, főleg, hogy egyedül él. De teljes mértékben felnagyítja a problémáit. Pl., hogy egyedülállóként nem engedheti meg magának, hogy fekve pihentesse a lábát. Miért is??? Pont, hogy egyedülállóként engedheti meg! Nincs senki, akit ki kellene szolgálnia. De jaj, ő annyira szarul van, hogy férjemnek a helyett, hogy itthon segítene a karácsonyi készülődésben (van egy 1 éves fiunk + várom a következőt), hozzá kell menni... Hozzánk nem méltóztatott átjönni az ünnepek alatt, pedig többször is hívtuk, elmentünk volna érte autóval és haza is vittük volna. Most meghívtuk sógoromékat, persze már jobban van és jön velük. Nehogy 4-esben tudjunk beszélgetni???
Terhes vagyok, vizsgálatokra kellene járnom, de kire hagyjam a fiamat? Anyósomnak pitizni kell, hogy elvállalja. Eddig csak egyszer volt, hogy otthagytam nála, utána 2 hétig volt beteg... Egy 14 hónapost csak nem vihetek magammal a 12 hetes UH-ra!
"Szóval most neki fájt a lába kicsit. De aludni tudott, nem műtötték, nem ordított mellette senki, hogy kaját kér... "
Te meg csak terhes vagy az nem betegség.Ő már felnevelte a saját gyerekeit tedd te is azt. Komolyan ilyenkor örülők,hogy mégis csak lányaim lettek és ilyen mennyem még csak véletlenül sem lehet.
Koraszülés és császár után nem egészen egy évvel újra terhes vagy? Mit szólt hozzá a dokid? Gondolom nem dicsért meg.
A terveknek meg a végzettségnek mi köze a válaszokhoz?
"Ő már felnevelte a saját gyerekeit tedd te is azt. "
Méghozzá nem is akárhogy ha a gyereked apjának őt választottad.
Hagyjátok már a kérdezőt. Nincs igaza, de eleget kapott már. Biztos nem arra van szüksége, hogy mindenki cinikus hangnemben oltogassa. Meg lehet fogalmazni a véleményünket normálisan is.
Figyelj, kérdező: igazuk van az előzőleg megszólalóknak. Neked semmi sem tetszik anyósodban, valami bajod van vele, vagy csak a hormonok szórakoznak veled és nyűgös vagy a kicsi meg a terhesség miatt, de vedd észre: ott kötsz bele, ahol tudsz. Neked kell változtatni a hozzáállásodon, mert nem fair, amit csinálsz.
Ha anyuka segít, köszönd meg, és kész. Ha nem tetszik, ahogy bánik veletek, meg lehet neki finoman mondani, vagy nem kérni többet a segítségéből, és kész.
Van egy barátnőm, pont ugyanezt játssza minden egyes anyósjelöltjével, mint amit most te. Pedig még férjhez sem ment. Legjobb barátnőm, de előre sajnálom az asszonyt, akinek a menye lesz... Ez a fajta hozzáállás semmi jóra nem fog vezetni, jobb, ha időben észreveszed.
Koraszülöttel mire hazamentél, nyilván már képes voltál ellátni magad. Más császár után pár nappal ki van rakva a kórházból, ha a baba elég nagy és időre született.
Ha átmegy, az a baj.
Ha nem megy, az a baj.
Szerintem férjed se lesz sokáig... anyóst elüldözöd, és te úgy tűnik, folyton elégedetlen vagy, most majd cseszteted a férjedet.
Hát nálunk a védőnő nagyon szívesen megőrzi a kicsit, amíg uh-ra bemegy az ember lánya. De el tudom képzelni, hogy egy 14 hónapost simán betoljak az uh-ra babakocsiban. Egy helyben marad, kezébe nyomsz egy kiflit és kész.
Anyósoddal kapcsolatban: ha nekem ennyi bajom (minden) lenne anyósommal ő hiába "pitizne" nekem, hogy hagyjam rá a kicsit, nemhogy én akarnám rábízni!
Lehet, hogy egyedülállóként nem kell senkit kiszolgálnia, de maga körül csak ő csinál mindent, nem?! Írod, hogy takarított..mert ha nem te átvállaltad volna tőle? Gondolom te is takarítasz terhesen, pedig sokszor és egyre inkább nagyon nehéz, de meg kell csinálni. Az meg, hogy felemeli az unokáját.. hát kiröhöghetsz, mert nem ismerem anyósodat, de a szeretet érzése bizony elnyomja a fájdalomét. Ezt anyaként te is tudod :)
Ha meg sógorodékkal együtt érkezik, talán egyszerűen csak az egész családja körében szeretne lenni!
Szegèny anyòs, szeretnèk egy fiùt de előre fèlek a menyemtől. 1 èves csàszàros a lànyom, közlekedèsi mérnök vagyok, terveim vannak, boldog èletem van.
Igazad van kèrdező mindenki hülye csak te vagy helikopter.....
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!