Hogyan kezelitek, amikor "borsószem királykisasszonyt" játszik az anyósotok?
Anyósom egész karácsonykor magát sajnáltatta. Fájni szokott a térde, ráadásul rosszul lépett az ünnepek előtt, így karácsonyra bedagadt. Ehhez még társult egy állítólagos 37,2C fokos "láz". Megérteném, ápolnám és támogatnám, főleg, hogy egyedül él. De teljes mértékben felnagyítja a problémáit. Pl., hogy egyedülállóként nem engedheti meg magának, hogy fekve pihentesse a lábát. Miért is??? Pont, hogy egyedülállóként engedheti meg! Nincs senki, akit ki kellene szolgálnia. De jaj, ő annyira szarul van, hogy férjemnek a helyett, hogy itthon segítene a karácsonyi készülődésben (van egy 1 éves fiunk + várom a következőt), hozzá kell menni... Hozzánk nem méltóztatott átjönni az ünnepek alatt, pedig többször is hívtuk, elmentünk volna érte autóval és haza is vittük volna. Most meghívtuk sógoromékat, persze már jobban van és jön velük. Nehogy 4-esben tudjunk beszélgetni???
Terhes vagyok, vizsgálatokra kellene járnom, de kire hagyjam a fiamat? Anyósomnak pitizni kell, hogy elvállalja. Eddig csak egyszer volt, hogy otthagytam nála, utána 2 hétig volt beteg... Egy 14 hónapost csak nem vihetek magammal a 12 hetes UH-ra!
A kérdező kommentje:
Férjem nappal melózott, aztán itthon főzött-mosott-takarított. Anyósóm áthozatta magát, bűzlött a cigitől és kézmosás nélkül rohant a gyerekszobába... Amíg szoptattam kipusztította a szobanövényeimet.
Tessék? Otthon voltál egy pici gyerekkel, és ennyit nem tudtál apránként megtenni? Férjedtől is elvártad azért, szóval ezért pláne ne az anyósodat szidd, mert ezt TE cseszted el. Mindenkitől csak elvársz dolgokat, de ennyi legyen is elég. Persze, a párod szívesen segített. De elnézted hogy munka után még eljátssza a háziasszonyt..
"Férjem nappal melózott, aztán itthon főzött-mosott takarított. "
Ezzel megint nem értem mi a probléma. Gogolom nem egy hónapos retkes lakásból mentél szülni, maga után meg csak eltud takarítani.
" Amíg szoptattam kipusztította a szobanövényeimet."
Ez is elég hülyeség,hogy egy növényt 20 perc mert annál nem több egy szoptatás ki lehet pusztítani.
Császár után, 24 órán át 2 óránkénti szoptatás+fejés mellett nyílván mindenkinek jól esne, ha megkérdeznék: "ne menjek át segíteni"?
Szóval most neki fájt a lába kicsit. De aludni tudott, nem műtötték, nem ordított mellette senki, hogy kaját kér...
Nektek van gyereketek? Milyen a végzettségetek? Vannak terveitek az életben? Törődtök a gyereketekkel? Szoptattatok? Törődtök magatokkal? Törődtök a férjetekkel?
Megkértem hogy mosson kezet. Csak nézett rá hülyén, hogy minek???
Koraszülött volt. Nem voltam be se pakolva, nemhogy az előre főzésig eljutottam volna. Akkor költözünk előtte épp és amúgy fagyasztónk se volt, de mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!