Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelitek, amikor...

Hogyan kezelitek, amikor "borsószem királykisasszonyt" játszik az anyósotok?

Figyelt kérdés

Anyósom egész karácsonykor magát sajnáltatta. Fájni szokott a térde, ráadásul rosszul lépett az ünnepek előtt, így karácsonyra bedagadt. Ehhez még társult egy állítólagos 37,2C fokos "láz". Megérteném, ápolnám és támogatnám, főleg, hogy egyedül él. De teljes mértékben felnagyítja a problémáit. Pl., hogy egyedülállóként nem engedheti meg magának, hogy fekve pihentesse a lábát. Miért is??? Pont, hogy egyedülállóként engedheti meg! Nincs senki, akit ki kellene szolgálnia. De jaj, ő annyira szarul van, hogy férjemnek a helyett, hogy itthon segítene a karácsonyi készülődésben (van egy 1 éves fiunk + várom a következőt), hozzá kell menni... Hozzánk nem méltóztatott átjönni az ünnepek alatt, pedig többször is hívtuk, elmentünk volna érte autóval és haza is vittük volna. Most meghívtuk sógoromékat, persze már jobban van és jön velük. Nehogy 4-esben tudjunk beszélgetni???

Terhes vagyok, vizsgálatokra kellene járnom, de kire hagyjam a fiamat? Anyósomnak pitizni kell, hogy elvállalja. Eddig csak egyszer volt, hogy otthagytam nála, utána 2 hétig volt beteg... Egy 14 hónapost csak nem vihetek magammal a 12 hetes UH-ra!

2014. jan. 4. 12:04
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnálom, hogy ilyenek a családok, és nagyon-nagyon, még jobban örülök, és büszke vagyok, hogy az enyém nem ilyen! Hogy van ahol még van összetartás, önzetlen segítségnyújtás, megértés...

2014. jan. 4. 12:27
 12/43 anonim ***** válasza:
65%

Eddig csak egyszer volt, hogy otthagytam nála, utána 2 hétig volt beteg..

ez tényleg elégedettségre utal.

2014. jan. 4. 12:28
 13/43 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem az én családom jobb, én nem fújok a háta mögött az anyósomra, nem piszkálom a férjem, amiért ránéz, ha baja van...

Anyummal annak idején felváltva vettek ki szabit, amikor péntekenként iskolába jártam gyes alatt. NEkem nincs okom cseszegetni, de hát ha neked a te családod tűnik jónak, ám legyen. Én inkább nem kérnék belőle(d)

2014. jan. 4. 12:29
 14/43 anonim ***** válasza:
61%

Önzetlen segítség nyújtás?

" férjemnek a helyett, hogy itthon segítene a karácsonyi készülődésben hozzá kell menni."

Ne röhögtess már, még az is a bajod hogy karácsonyfa díszítés helyett meglátogatja a férjed az anyát aki 10 percre lakik. Az a baj, hogy te csak magadat látod és te magadnak várod el az önzetlenséget nem kölcsönösen.

2014. jan. 4. 12:30
 15/43 A kérdező kommentje:

Nem a gyerek volt beteg, hanem az anyósom...

De tudjátok, hagyjátok is az egészet, egyre jobban elkeserít ez a hozzáállás.

2014. jan. 4. 12:30
 16/43 anonim ***** válasza:
53%

Önzetlen, segítségnyújtás.. Te önzetlen vagy, amikor 'a párodnak kell ugrálnia' és 'segítesz' neki, vagy csak utálod szimplán, mert van, és inkább azzal van problémád, hogy párod megy és segít, tehát addig nincs otthon.

Ne várj olyan hozzáállást, amit fordított esetben te sem (szívesen)... Mert a magad módján te is önző vagy, és marhára nem szívesen segítesz.

2014. jan. 4. 12:31
 17/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk azzal megalapozta, hogy a baba születésekor magát ünnepeltette. Férjem meg gürcölt egyedül...
2014. jan. 4. 12:33
 18/43 A kérdező kommentje:
Ja, és inkább annak segítek, aki rászorul.
2014. jan. 4. 12:34
 19/43 anonim ***** válasza:
46%
el se tudom képzelni, mi lesz, ha ott leszel két kicsivel...
2014. jan. 4. 12:34
 20/43 anonim ***** válasza:
68%

Ez megint mit jelent, hol gürizett?

Azért dolgozni nem mehet el helyette,mert szül a felesége beugrik anyós a munkába vagy hogy érted?

Kérdező ha senki nem ért veled egyet talán el kellene gondolkozni nem?

2014. jan. 4. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!