Penészes tányér anyóséknál? Ezek után ott ennétek?
Párom keresett valamit anyóséknál(szülei) a szekrényben és azt mondta, talált egy nagy tényérkupacot, ami csupa penész volt, szinte mozgott!!!
Anyósom amúgy sem híres a tisztaságáról, sem a higiéniáról, de ez sok volt... Ráadásul van egy 8 hónapos kislányunk is.
Ezek után ti ott ennétek?
Ó drágám, nem nem!!!
De volt már, hogy láttam penészes tányért, és nem szaladtam GYK-ra, hogy fúúúúj, képzeljétek mi történt...
Nem értem a problémát!
Nekünk van egy jó pár tányérunk amik használatban vannak, nyilván náluk is így van, és az már ezer éves ami penészes, kész! Nem kell kreálni a problémát!
Aki lehurrogta a kérdezőt:
- ne mondjátok, hogy jó szájízzel ennétek egy olyan helyen tökmindegy, hogy anyósnál, vagy máshol -, ahol a szekrény tele van penészes tányérokkal.
- ha anyós nem szimpatizál a kérdezővel, akkor nem olyan, mintha hazamenne.
- ha anyósoméknál vagyunk nagyon szívesen megcsinálok bármit, ebéd után mindig én mosogatok, de azt, hogy kiszedjem a szekrényből a tányért, mondván, hogy "bocsi ez mocskos, és látom nem érsz rá, ezért elmosogatom" számomra elképzelhetetlen.
Kérdező: a ház többi helyiségében, részében is találsz ilyen nagyfokú koszt, vagy ez csak egyszeri alkalom volt? Ha igen, akkor ne verd nagydobra, diszkréten nézd meg majd legközelebb a tányérok-evőeszközök állapotát.
Ha jó viszonyban vagy anyósoddal, akkor meséld el neki, hogy éppen a saját otthonodban az egész konyhát kitakarítottad, szekrényeket is belül, és mit szólna, ha nála is megtennéd ezt? Mert kedved van hozzá. Nem számít, ha nem, így talán megnyugodnál, hogy te mosogattad el, és akkor egyrészt egyszer tiszta lesz minden, másrészt le tudod mérni, hogy anyósod rendetlen, vagy véletlenül történt valami, és azért lett penészes az a tányérkupac.
Súlyos problémák ezek, bizony.
Szivacs, ultra, flóraszept mindent megold. Lehet, hogy az öregeknek nem túl jó már a látásuk.
Én is elmosogatok egyetlen szó nélkül anyám után, neki se túl jó már a látása. Ez van, korral jár.
A nagypapáéknál (56 éves, felesége 50... nem hajlott egyik se) sosem mossák el rendesen a tányérokat és mindig zsírosak, mikor előveszik őket. Először törölgettem meg mosogattam őket, de már 7 éve oda járunk, most már inkább az ebédelést is kerülöm, ha muszáj ott eszünk és akkor mindent mosok.
A ciki, hogy ebédelés előtt?!
"Én leszedném a szekrényből és elmosnám az tuti, így legalább jó fej leszel, "
Nem lesz jófej. Sőt. Kritikának fogják venni. Nekem egyszer anyósom adott egy zománc edényt kölcsön. Fehér volt valamikor, de náluk tiszta barna lett a színe. Én kitakarítottam mielőtt visszaadtam, olyan lett, mint új korában. Erre mint utólag kiderült, még én voltam a felvágós, meg nagyképű (?) csak azért, mert kifehérítve, tisztán adtam vissza a fazekát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!