Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért utálja mindenki az...

Miért utálja mindenki az anyósát?!

Figyelt kérdés

Én nem értem.. Én pl. én nagyon jól kijövök az anyóssal fiaként szeret.:) Nekem pedig ő a második anyukám:) 6éve eggyütt vagyunk a párommal és egyszer sem hangolt a párom ellen..

Majdnem 2 évet laktunk az anyósomnál egy hangos szó nem volt. De úgy veszem észre a mai fiatalok ha össze jönnek már vita van az anyóssal.. miért van ez?!

28/F

2013. dec. 28. 20:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem divatból nem bírom elviselni az anyósomat, hanem azért, mert ellenem hangolja az egy szem fiát. Ilyen-olyan célzásokat hint el neki, miközben bárhogy is próbálkoztam, besegítettem neki, udvarias voltam, folyamatosan lenézett és gunyoros volt. Még csak az kellene, hogy egy fedél alatt éljek vele! Tehet nekem egy szívességet az a nő...

" Én pl. én nagyon jól kijövök az anyóssal fiaként szeret.:) Nekem pedig ő a második anyukám:) "

Hát örülj neki. De nem tudom mi olyan érthetetlen ezen az egészen, nem mindenki egyforma. Vannak ilyen anyósok, meg olyan anyósok, ahogyan vannak különböző feleségek, férjek, gyerekek. Egyébként könnyen beszélsz, te férfi vagy, azokat általában jobban bírják a lányos anyukák, főleg, ha vannak testvérek is. De amikor egy labilis nőnek van egy fia, aki összejön valakivel... akkor általában a legtöbb anyós agyára leereszkedik valami vörös köd.

2013. dec. 28. 21:57
 12/25 A kérdező kommentje:

A feleségem is ugyan ilyen viszonyba van édes annyámmal mint én az anyóssal:)

És itt nem szált le 'semmilyen köd:) akit ismerek azoknak se

Egyébként fura mindig az anyós a hibás ... a vejek,menyek nem.. nem lehet h tettek valamit és meg sértették az anyóst? Csak ők ezt nem veszik észre?!

És lehet nem divat de majdnem mindenkinél ezt látom,olvasom,tapasztalom (Tisz, a kivételnek)

2013. dec. 28. 22:13
 13/25 anonim ***** válasza:
Figyelj, akinek jó az anyósa, az inkább csak a jó példákat veszi észre, akinek meg rossz, az a rossz példákat. Mindkettőből akad bőven. Ennyi.
2013. dec. 28. 22:21
 14/25 A kérdező kommentje:
Igaz :/
2013. dec. 28. 22:25
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyósomat imádom, apósomat úgy szintén, bár ők nem tipikus "anyuci pici fiait" neveltek... Önállónak lettek nevelve, a férjem is és a sógorom is. Soha nem szóltak bele az életünkbe, tiszteletben tartják a döntéseinket és ez visszafelé is működik. Tudtommal az egyetlen negatív dolog amit mondtak hogy lehet hogy korai 2 hónap után összeköltöznünk, de mellettünk állnak. Pedig tudom, hogy emberileg is nehéz elfogadni engem (nagyon nehezen nyílok meg és kommunikálok a magánéletben) plusz tetoválóként és piercerként nem is vagyok az anyósok álma... De azért nagyon hamar a szívükbe zàrtak (még a férjem is meglepődött milyen hamar, pedig nem 16 évesen kerültünk össze)

De pl a volt barátom szülei sehogy se tudtak elfogadni, 5év együtt járás után is hangoztatták hogy nem illek a családba mert nincs diplomám, az persze nem érdekelre őket hogy a munkámban kiemelkedő teljesítményt nyújtok.

A máspdik komolyabb kapcsolatomban, a kedves anyós jelölt az első találkozásunk alkalmával kijelemtette, hogy mimdent meg fog tenni azért hogy a fia ott hagyjon engem, mert én csak egy összefirkált, dro.gos, kis kur..va vagyok...

Tudom hogy velem sem egyszerű, de mindig kettőn áll a vásár, ha már előre elkönyvelnek nehéz változtatni a véleményen, főleg ha a másikban egy fikarcnyi hajlandóság sincs a változásra....

2013. dec. 28. 23:08
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

Van rengeteg rosszindulatú anyós, hisztérika meny és ennek a kettőnek a kombinációja is kapcsolatban. Röviden ennyi.

Én alapvetően kompromisszumképes ember vagyok, anyósjelölttel jónak mondható a viszonyom, de azért van egy-két dolga, ami elég meredek. Na most ha nálam egy fokkal makacsabb lánnyal jött volna össze a párom hasonló véleménnyel, mint én, hát akkor ott lenne tányértördelés... kicsit ilyen "itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" nő, akinek soha semmi nem jó, és néha olyan butaságokat tud mondani, hogy az fáj. De mivel én nem szeretnék tányértörős-ordítozós kapcsolatot, ezért igyekszem tolerálni :).

2013. dec. 28. 23:11
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én egy sok generációs családból jöttem, nyitott voltam anyós felé mindig kedves és segítő kész voltam vele tiszteltem őt a kora miatt, és azért mert a férjem anyukája, amit kért megtettem de mivel a fiát sem szereti sajnos láthatóan így én már eleve rossz helyről indultam és az évek alatt csak romlott a viszonyunk, hogy példákat soroljak : az esküvőnk napján kitépte a kezemből a jegygyűrűmet és felpróbálta mert neki az jár, mikor bejelentettük hogy terhes vagyok közölte az még el is mehet, majd amikor az unokák (a gyerekeim) nála nyaraltak azt mondta nekik hogy hívják őt anyunak mert ő lesz az anyukájuk mert én már nem szeretem őket, utána férjemet kezdte el oltogatni hogy hagyjon el és váljunk el mert nem vagyok hozzá méltó, és ezt még sorolhatnám mivel faluban lakik hallottam vissza cifrábbat is. Én mindent el néztem és eltűrtem neki, ha náluk voltunk én voltam a cselédje bárki jött hozzá vendégségbe nekem kellett kínálnom felszolgálnom és körül ugrálnom a vendégeket, ha nálunk van egy pohár vízért nem tud kimenni mindent elé kell tenni vagy kezdődik a balhé, és az üvöltözés ha nem úgy van valami ahogy ő akarja akkor levágja magát a földhöz és mint egy hisztis 5 éves veri magát a földhöz. Tehát valószínű én nem csak divatból nem szeretem már őt-
2013. dec. 28. 23:52
 18/25 A kérdező kommentje:
utolsó ezt teljesen megértem:/
2013. dec. 29. 00:58
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem utálom, miért tenném? Csak tartózkodóak vagyunk, mert... én alapból nehezen nyílok meg másnak, így neki is.

A párom nem ismerhette meg, pedig biztosan jól kijöttek volna, anya nagyon nyílt természetű és barátságos volt. Az új nőt viszont én sem csípem, mert képmutató és kétszínű, úgyhogy szegény barátom (is) jól megjárta így. Bár ő lesz...ja és igaza van. Apával pedig jól megvannak, neki az számít, hisz ő az édes szülőm.

2013. dec. 29. 08:48
 20/25 anonim ***** válasza:
Ez az ellentét inkább a fiús anyósok és a menyek között van. Általában az anyós mániákusan ragaszkodik a pici fiához és úgy gondolja hogy az illető hölgy el akarja venni tőle. Ebből származik a sok konfliktus. Nem divat, hiszen régen is így volt, csak a feleség alárendelt szerepe miatt csak ritkán mert szembe fordulni a gonosz anyósával.
2013. dec. 29. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!