Mit tegyek, hogy apósék ne nézzenek cselédnek, ha
odaköltözöm hozzájuk?
Figyelt kérdés
Párom azt szeretné, ha az apjához költöznénk, vagyis ő már ott is lakik.
Az anyja pár hónapja meghalt ezért félek, hogy majd engem néznek csicskának. Èn nem akarok a szabadnapjaimon másra főzni, mosni amokor másnap 12 órát dolgozom. Hogyan értessem ezt meg velük?
Azért mert nő vagy, nem vagy automatikusan szakács is.
2013. nov. 25. 21:10
12/30 anonim válasza:
Biztos nem költöznék, nem vagyok házi cseléd, másrészt olyannal sem lennék együtt, aki nem veszi ki a részét a házimunkából, lakjunk bárhol is.
2013. nov. 25. 21:10
13/30 anonim válasza:
Hát ha nem költözöl oda, akkor csak megcsinálják előbb vagy utóbb, mert vagy éhen halnak, vagy egyszer csak észre veszik, hogy nincs tiszta ruhájuk, és kosz is van, és akkor csak nekiállnak. Ha meg nem, akkor így jártak, de amíg nem megy a háztartás nélküled is, addig ne költözz oda.
2013. nov. 25. 21:13
14/30 A kérdező kommentje:
Apósom most megcsinálja, de félek, ha odaköltözöm akkor ő sem fog semmit sem csinálni.
2013. nov. 25. 21:16
15/30 anonim válasza:
Amúgy itt mindenki retardált?
Azt írjátok "nőként te főzöl" wtf? Normálisak vagytok?
Ha már mindenki dolgozik, a házimunkát ésszerűen el kell osztani. Ha valaki nem dolgozik, akkor ő házimunkázik.
Bezzeg ha egy nő van otthon akkor neki kutyakötelessége ellátni mindenkit, ha egy férfi (após) akkor már el van ez felejtve? Mi ez a kettős mérce?
A költségekbe pedig arányosan szállj be te is, így csak a házimunka felosztását kell megbeszélni. Nehogy cselédnek menj oda.
Jöhet nekem is a 0%.
2013. nov. 25. 21:47
16/30 anonim válasza:
A "nőként te főzöl"-t én írtam. Bocs, de nálunk így van, ez az egyik legkisebb fizikai terhelést igénylő munka, így azt értelemszerűen érdemes nőként végezni, azaz itthon nekem. Ráadásul én élvezem is, mert szeretek alkotni, ebben nem tudom, mi az előítéletesség. Miért, vágja ő a tüzelőnek valót? Vagy tartsa karban a házat, netán ásson tavasszal? A munkamegosztás úgy ésszerű, ha mindenki a számára testhezálló munkát végzi. És nem, nem pontozok le senkit, nekem van jobb dolgom is. :)
2013. nov. 25. 22:03
17/30 anonim válasza:
Neked nem lett volna szabad férjhezmenned. Már előre rinyálsz a munkától, ami még nincs is...
2013. nov. 25. 22:05
18/30 anonim válasza:
17 Nem érted, nem érted, nem érted. Neked kár is lenne magyarázni. El se kezdem.
Én nem költöznék össze olyanokkal, akik cselédnek használnának.
2013. nov. 25. 22:16
19/30 anonim válasza:
"Ráadásul én élvezem is, mert szeretek alkotni"
Látod, van aki nem élvezi, unja vagy szimplán utálja.
"vágja ő a tüzelőnek valót? Vagy tartsa karban a házat, netán ásson tavasszal?"
Ez megint csak a házban élőkre igaz. Meg akkor oké, ásson tavasszal, de akkor én csak tavasszal főzök.
2013. nov. 25. 22:17
20/30 anonim válasza:
Oké, más nem szeret főzni, de nem véletlenül írtam oda, hogy _PL_, tehát példaképpen egy lehetséges felosztást, ami nyilván nincs kőbe vésve, sőőőt, külön odafigyeltem rá, hogy a cipekedést a kérdező párjára írtam, a mosást meg külön, hogy még véletlenül se az legyen, hogy én az após nadrágjait akarom bárkivel kimosatni. Ne értsétek, hogy példaként írtam, ne értsétek, hogy tanácsot adtam, ne értsétek a jó szándékot, kössetek bele két szóba, ha ettől lesz jobb estétek, hát egészségetekre. ;) És továbbra sem pontozok, az a ti feladatotok, láthatóan végzitek is. :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!