Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan haragudott meg rám a...

Jogosan haragudott meg rám a párom? Hogyan kellett volna a sokadik alkalom után reagálnom az anyja rinyálására (már nem tudom másnak nevezni)?

Figyelt kérdés

A párom apja egy agresszív és iszákos ember. Anyósomat elég gyakran megveri. Anyósom ilyenkor taxiba vágja magát és átjön elsírni a bánatát, hogy milyen szemét ember a férje, milyen rossz sora van neki...

Már többször felajánlottuk, hogy költözzön hozzánk, vagy segítünk neki kivenni egy kis albérletet, hogy szabadulni tudjon a férjétől, de ő NEM AKARJA.

Tegnap hajnalban is beállított, hogy megint pofozkodott a férje. Én megkérdeztem, hogy végre elköltözik-e tőle vagy sem, ő azt mondta, hogy nem, erre én hívtam neki egy taxit és hazaküldtem.

A párom most szólni sem akar hozzám, hogy milyen kegyetlen voltam az anyjával, pedig csak egy kis megértésre lett volna szüksége.

Szerintetek mit kellett volna tennem? Mégis meddig kellene ezt elviselnem?

2013. nov. 2. 18:39
1 2 3 4 5
 31/42 besenyőpistabácsi ***** válasza:
39%

Ha annyira segíteni akar valaki, miért nem kérdezi meg az apóst: Papa mér'iszikmegverekszik?!

Ha nem akar, kidobja a panaszost!

2013. nov. 3. 13:42
 32/42 anonim ***** válasza:
78%

Most picit menjünk vissza az eredeti kérdéshez!

akik lehurrogják a válaszadókat: képzeljétek el a szitut:

november 1-seje van, ugyanis ez volt tegnapelőtt, végre egy pihenőnap, aludnátok akár kilencig is, nem kell korán kelni. Erre hajnalban kicsönget az ágyból a kedves mama, aki nem először van itt taxival (valóban nem lehet nagyon szegény), tehát nem megrémültök, hanem morcosak lesztek. Nem teljesen jogos, hogy a kérdező nem ugrált örömében?

Mert ha ez lett volna az első alkalom, akkor természetesen a mamát vigasztalni kell ésatöbbi. De ha a mama szeret szenvedni (hiszen ő mondta, hogy a papa csak úgy viselkedik, ahogy egy férfinak kell), akkor miért kellene a kérdezőnek ötezredszer is ugyanazt végighallgatnia, félálomban, hálóingben...

Kedves jólelkű válaszolók, akik biztosan minden szituban Teréz anyaként viselkedtek... ugyebár?

2013. nov. 3. 15:09
 33/42 anonim ***** válasza:
29%

Én a papáról még azóta sem hallottam semmit, csak amit futólag megemlítettek róla a kérdésben. Ő le van írva. Iszik. Ennyi.

A meny (kérdező) úgy akar segíteni, hogy papa: kukába, mama itt legyen, csak csendben! Mama ezt már századszorra sem fogadta le, akkor mama is kukába, mert én pihenni akarok!

Ha a saját anyjával történik, és a férje dobja ki az anyját, akkor azért írt volna ide! Mert egy férfi férfiasan viselje az anyósát!

Tényleg csak az az egy megoldás van? Az ilyen ne vállaljon gyereket, mert anyós lesz! Ha a gyerek ünnepnapon nyavalyog, azt hová "dobja"? Ő még nem fog taxizni...

2013. nov. 3. 15:45
 34/42 anonim ***** válasza:
67%

15ös, csak miattad bejelentkeztem, hogy lepontozhassalak!!!

Ő szólt bele az életükbe???! Aztán mivel? Hogy istentudja hányadszor, hány órán keresztül unos untalan hallgatja a mártír kórságban szenvedő mamát, akinek felajánlotta, hogy meneküljön hozzájuk lakni, ha már nem bírja? Ezzel szólt bele DURVÁN az életükbe? El vagy te tévedbe kisanyám, miért vagyok én köteles újból és újból hallgatni ugyanazt a semmit?? Főleg úgy, hogy próbálok segíteni, de köszönik, nem kérnek belőle, mert az igazság az, hogy mamának ez jól jön. Egyrészt tévesen azt hiszi, hogy ilyen egy igazi férfi, másrészt így zajlik az élete, harmadrészt előrehaladott mártír-szindrómában szenved: az a fontos, hogy sajnálják és csodálják, hogy ő mi mindent megtesz a családért! A fiacskája ebben jól támogatja, ő ugyan nem kér az unalomig ismert szenvedésből, de talált maga helyett valakit, a kecske és a káposzta tipikus példája: majd a valaki felkel akár hajnalban is (szerintem ez bőven kimeríti a kabát vagyok és minden pillanatban le lehet akasztani a szögről esetét), hogy a mamának legyen kinek a vállán kisírnia magát ezeregyedszer is, de hál istennek ez a valaki nem ő kell, hogy legyen!

VAN JOGA KIOKTATNI AZ ANYUKÁJA KORÚ ANYÓSÁT, ha az meg megengedi magának, hogy hajnalban felcsengesse, mert megint pofozkodnak..... a megfélemlített, terrorizált, bántalmazott nők nem rohannak senkire rá hajnalban, legfeljebb ha már nagyon-nagy a baj! Szerintem épp hogy nagyon toleráns és megértő volt vele a kérdező, azért is mer nyakló nélkül bármikor menni, és az is várható volt, hogy ennek egyszercsak vége szakad, ez törvényszerű, mikor már így éjjel, hajnalban, bármikor rárontanak az emberre.....

"Csak azert mert tudsz a problemarol es tanúja vagy még nem hatalmaz fel arra, hogy a paroddal közös lakasból kipaterold az anyjat"????? Mi ez? Szerinted kötelessége éjjel-nappal-hajnalban bármikor szolgálatára állni? Könyörgöm, nem tudsz olvasni? FELAJÁNLOTTA, HOGY KÖLTÖZZÖN HOZZÁJUK, MEGVÉDIK - mit kellene még ezen kívül csinálnia, amikor csak anyós kitalálja, félredobni csapot-papot és sírni vele meg sajnálni őt? És mégis meddig? Ha hozzájuk költözne, gondolom a fia megvédené, nem lenne egyedül - szerinted miért nem megy? Inkább ezt magyaráznád meg, ha már te nem vagy tejfölösszájú. (Mondjuk én sem vagyok az, meg szerintem sokan mások sem.)

Lehet azon vitatkozni, ki a tuskó, az, akinek sokadszorra elszakad a cérna mert emberbéol van ő is, azok, akik nemcsak szépeket és okosakat írnak, amelyek nagy részét valami lányregényből olvassák ki, hanem átgondolják és a gyakorlati életre méretezett tanácsokat adnak, vagy az, aki használhatatlan, de szerinte jól hangzó tanácsokkal oktatja ki a kérdezőt? Vagy az, aki megpróbálja megmagyarázni, hogy szegény apósnak mi minden okból kifolyólag kell innia és vernie a feleségét (ilyet is olvastam itt) vagy esetleg az olyanok, akik azt mondják, hogy ha az én anyámat dobtad volna ki, utána váglak... Na, az olyanoktól kérdezem, hogy miért vagyok köteles mindig haptákban állni valakinek, akinek már több ízben megpróbáltam/tunk segíteni, de nem lehet?

Kérdező, jól tetted, bár rosszul sült el. Nem arról van szó, hogy nem sajnálom az anyósodat, mert beteg ember, ha élcelődök is rajta, akkor is az az igazság, hogy valami nincs vele rendben, komolyan gondoltam a mártírkodást, vannak emberek, akik szabályos pokolban élik le az életüket, mert vaalmiért nem tudnak/akarnak változtatni rajta. Ha megint jön, meg kell neki mondani, hogy keressetek valami lelki-segítséget, pszichiátert, egysületet ahol beszélgethet - sok ilyen hely van, mert ezt már tovább nem lehet tűrni. A férjeddel nem veszekednék, legközelebb, mikor jön a mama, elmondanám neki a fenti ötletemet, aztán a férjemre hagynám, hogy foglakozzon vele ő. Ha éjjel jön, vagy bármikor, amikor a férj dolgozik, és neked nincs energiád rá, rá kell a férjecskére csörgetni, hogy méltóztasson hazajönni, mert el szeretnéd kerülni a mostani eset megismétlődését, viszont fáradt vagy, hát most mutassam meg ő, hogy milyen empatikus!

Ez az amit te se tudsz es a tejfölösszaju valaszolok sem: illik tapintatos lenni es diszkret. Es valoban durva voltal es durvan beleszóltál a dolgokba.

Mint minden buta liba, aki teruleten belulre kerult.

Anyósod nehez helyzetben van es az ilyen nök nehezen tudnak elvalni mert a többeves verés megtöri öket es mentalisan nincsenek toppon emiatt, söt hibasnak erzik magukat

Nagyon sok turelem kell es szeretet h merjen változtatni.

Tuskó voltal az biztos!

2013. nov. 4. 00:51
 35/42 A kérdező kommentje:

Sikerült mindent megbeszélni a párommal. Az anyja ezután csak akkor jöhet át, ha előre megbeszéljük.

A lakás nem a párommal közös, hanem a szüleimé, akiknek a saját lakásukban joguk lenne nyugodtan élni, de nem tehetik, mert anyósom 3-4 naponta mindig megjelenik és felveri álmából az egész családot.

Az apósomat nem jelenthetjük fel (egyszer már megtettük), mert anyósom letagad mindent és azt mondta, a következő alkalommal, ha megpróbáljuk feljelenteni a férjét, azt fogja mondani, hogy a párom verte meg.

A párom már 2 éve nem beszélt az anyjával (a feljelentős eset óta), igyekszik elkerülni. Ha éppen itthon van, amikor panaszkodni jön, akkor sem áll szóba vele. Már nálam is elszakadt a cérna. Tegnap megint jött volna, a párom is itthon volt, de már be sem engedtük.

Ha megértésre van szüksége, mehet a többi gyerekéhez vagy a szüleihez, de már azok sem kérnek belőle.

2013. nov. 4. 11:17
 36/42 anonim ***** válasza:
12%
Hát akkor is fel kell jelenteni,a rendőrség úgy is bizonyítékot fog keresni,ha rosszindulatúan a Párodat bemártaná, horzsolás,egyéb apró sérülések. + ha eleged van,akkor legközelebb vedd fel ahogy panaszkodik a férjére,és úgy menj a rendőrségre. Addig fog hozzátok járni Titeket zargatva,míg egyszer ki nem dobod úgy,hogy lába se érje a földet... vagy míg le nem csukják az "urát"...
2013. nov. 4. 12:38
 37/42 anonim ***** válasza:
66%

hát ha ilyennel fenyeget akkor jogos a kidobása sőt a legjobb be se engedni.

a pofátlanságnak is van határa legalábbis kéne lennie

2013. nov. 4. 14:08
 38/42 anonim ***** válasza:
70%
Azért nem tudom mit képzel, hogy beállít a szüleidhez, ahol laktok. Az még egy dolog, ha hozzátok megy, de hogy ti is a szüleidnél laktok és van pofája felcsengetni őket is éjszaka a sirálmaival, az nem semmi!
2013. nov. 4. 16:44
 39/42 anonim ***** válasza:
8%
Nagyon örülünk, hogy megbeszélted a pároddal, hogy anyukája mekkora verés után mehet át!Gondolom, ehhez a apósod is alkalmazkodni tud, és úgy veri meg, hogy veled egyeztetni fog!
2013. nov. 4. 18:59
 40/42 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, te komplett vagy?
2013. nov. 4. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!