Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy jöttök ki anyóssal?...

Hogy jöttök ki anyóssal? Bővebben lent

Figyelt kérdés
2013. okt. 29. 19:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam, hogy a gyerekem nem lesz az életem értelme, de attól még a kutyám is az marad és nem fogom jobban szeretni, mint a kutyámat, mert egyszerűen ennél jobban nem tudok szeretni. Gondolkozás nélkül ölnék érte, ahogy biztosan a gyerekemért is.
2013. okt. 30. 15:02
 22/30 anonim ***** válasza:

13as, mint kutyabolond tenyésztő és kisgyermekes anya mondom, hogy ha úgy érzed, hogy"jobban" nem is tudsz ennél szeretni, akkor is másképp fogod szeretni a saját gyermekedet, mint a kutyáidat, mint ahogy másként szereted a családod különböző tagjait. Én például azt imádtam, ahogy felfedezték egymást, a kutyáim és a kisfiam. Mára szinte "testvéri" kötődést érzek mindkét irányból és ez boldoggá tesz. A mai napig meghazudtolhatatlanul rajongok a kutyáimért és végtelen szeretettel fordulok feléjük, de a fiamért pedig rajongok és imádom. Ez is egy más érzés, mint ahogy a férjem is másként szeretem és az anyukámat is. Mind mind különböző szeretet és nem a mértékében különbözik és nem is összehasonlítható vagy sorbaállítható számomra.

A kérdéshez is hozzászólva, nagyon szerencsés vagyok, az én anyósom szülés után sem buggyant meg, imád az unokájával lenni, de sem a terhesség alatt, sem azóta nem szól bele, mit hogy csináljak és tiszteletben tartja a szabályaimat és kéréseimet. Mindenkinek csak hasonlót kívánhatok, mert a korábbi anyós-jelöltjeim megértek egy misét...

2013. okt. 30. 17:04
 23/30 A kérdező kommentje:
18: hát ez aranyos:) Gratulálok a babócához, én is várom már h teljenek a napok szépen fejlődjön. de még messze van a szülés és a többi, pedig tartanám már a kezemben:)) de annak is eljön az ideje.Hogy érti azt, hogy ne vegyél semmit?
2013. okt. 31. 21:39
 24/30 anonim válasza:
51%

Na az én anyósom az a kategória, aki megér egy misét! Szerencsére jó messze lakik, de egyébként sem hajlandó velem szóba állni még a skype-on sem..Az egész szerintem abból indult, hogy elvittem a fiát, mert nagyon fiúpárti. 17 éve vagyunk együtt a párommal, de nemhogy megkedvelni nem tudott (amit nem is várok tőle), de elfogadni sem. Voltak olyan időszakok, amikor beengedett a lakásába, de volt, hogy 2 évig szóba sem állt velem, mert mondtam vmit a fiának, ami neki nem tetszett. Régen voltunk közös nyaralásokon is, de akkor éppen még hajlandó volt beszélni velem. A szemembe természetesen nem mond semmit, de a páromtól hallottam, amikor rákérdeztem, hogy mégis mi a problémája anyukájának velem, hogy önzőnek, lustának tart, a fiát csak a pénzéért szeretem...mondta ő abban a lakásban, amit én vettem, mert a fiának nem volt lehetősége..Rájöttem, hogy egyszerűen a puszta létemmel van baja ill. hogy van a dolgokról véleményem és ezt fel is vállalom. Nem durván, nem bántóan, soha nem mondtam rá rossz szót, de ő személyes sértésnek vette ha a gyerekneveléssel kapcsolatban nem úgy csináltam vmit, ahogy ő mondta. Nem is beszélünk már néhány éve. Jó messze lakik, a párom meglátogatja kb. 2 havonta a 3 és 6 éves lányainkkal hétvégén, mintha elvált apuka lenne. Egyébként a gyerekeket imádja, jól is bánik velük, akár maradhatnának is a gyerekek nyáron v. még nincs iskola bármikor 1-1 hetet, de ők nem akarnak. Rólam nem kérdez, abszolút nem érdekli mi van velem. A múltkor hallottam a skype-on, hogy megint összehordott mindenféle okosságokat, hogy én ellene nevelem a lányokat, ezért nem akarnak nála maradni...teljes agyrém, nagyon felhúztam magam ezen! A párom azt mondta, hogy ő már mondta neki, hogy én nem dumálom tele a lányok fejét semmivel, sőt örülnénk ha ott maradnának, de hajthatatlan, a párom meg ráhagyja, mert minek balhézzon vele, úgyis ritkán látják egymást..

Még csak annyi, hogy annyira fiúpárti, amikor megüzentem neki, hogy a második babánk is lány lesz nem is gratulált..no comment! Megüzentem neki, hogy ha lesz harmadik remélem az is lány lesz! Most éppen a 3-at várom, még nem tudjuk a nemét, de nekünk annyira mindegy! Anyós meg így járt, szeret haragban élni, nem tudom miért jó ez neki és hogy hosszú távon ki veszíthet többet..

2013. nov. 1. 09:28
 25/30 anonim válasza:
51%
Az előző vagyok. Én csak annyit tudnék tanácsolni az egészségmániás anyósoddal kapcsolatban, hogy ha van rá lehetőségetek költözzetek tőle messzebbre, legalább a város másik végére - hogy ne tudjon papucsba átugorni csak úgy bármikor..:-) A gyerek sajnos az abszolút ütközési pont egy egyébként is olyan új helyzetben, amihez Nektek is hozzá kell szokni. Anyósom még a gyerekek születésekor hajlandó volt szóba állni velem, sőt segíteni, de utólag azt mondom, hogy abban sem volt sok köszönet, csak kényszerhelyzetben voltunk...most már biztos nem hívnám! Annyit aggodalmaskodott a gyerekkel kapcsolatban, amikor az ember - főleg az első gyereknél - egyébként is bizonytalan, hogy nemhogy megnyugtatott, de rárakott egy lapáttal! Pár hétig nálunk lakott, de volt, hogy számoltam egy nap hányszor mondja el, hogy ez a gyerek mennyire beteg - 15-20 percenként mondta - fáj a hasa, a szeme, a mittudomén, milyen anya vagyok én, nem látom...??? Vigyem már orvoshoz! Az orvos egyébként 3x volt kint az első két héten, utána mi mentünk hetente. A védőnő is jött vagy 3x, mindent rendben találtak, de anyós ezután sem állt le... és a helyzet azóta sem javult, csak sokkal nyugodtabb lettem, hogy nincs a közelemben és nem láttam már vagy 2,5 éve. Szomorú, mert nem így képzeltem el, de ez van.:-(
2013. nov. 1. 09:44
 26/30 anonim ***** válasza:
48%
Ha ezeket az infókat nem anyósodtól hallottad volna és nem ilyen formában,akkor lehet,hogy még el is gondolkozol rajta,de így eleve csak hülyeség lehet.Terhesség alatt érdemes visszaszorítani a cukor,fehér kenyér,fehér liszt,bolti cukrozott üdítők,köztük szörpök fogyasztását is.Nem most,hanem a 20.hét után mérnek cukrot és a terhességi cukorbetegség nem játék.Érdemes több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani,ezeknél is megvan,hogy mi az,ami emeli a cukrot.Ráállni a rostos és teljes kiőrlésű dolgokra,hogy ne legyen székrekedésed.Most még nagyon az elején tartasz,de ezek valós problémák terhesség alatt.A só fogyasztást is érdemes visszaszorítani,mert nem tesz jót sem a vérnyomásnak,sem a vizesedésnek.Ezek szintén a középidőtől fordulhatnak elő.A bolti madártejet és somlóit,még nem terhesen sem nyelném le,meg sem közelíti a házit,ha ilyesmit kívánsz inkább kérd meg,hogy csináljon. A tetkó magánügy,de a kalocsai minta manapság tényleg divat,gondolom azért jegyezte meg,hogy a divathullám nem tartós,a tetkó viszont az.A te dolgod,te úgysem látod a hátad közepét,majd a férjed szól,ha megunta.
2013. nov. 1. 17:42
 27/30 anonim ***** válasza:

Azt, hogy mit csinálj, az legjobban attól függ, hogy a férjed hogyan látja a dolgokat.

Ha igazat ad, az ő segítségét kérném, közösen hárítsátok el valahogy, de a legjobb lenne minél messzebbre menni az anyóstól, igaz, az nagy dolog, de lehet megérné.

Viszont ha őt nem zavarja, akkor beavatni azokba a dolgokba, amit az anyós szeretne, amiben ő is érintett, és ami neki sem tetszene.

Vagy elkönyvelni, hogy az anyós hülye, nem kell vele foglalkozni mit mond, mindent úgy csinálni, ahogy te jónak látod. Ha szerencséd van, megunja.

Szerintem meg nem fogod bírni, mert ha baba lesz, sokkal több "jó" tanácsa lesz majd.

Volt férjem annyira az anyja mellett volt, hogy mikor anyósom nem jött felénk hetekig, férjem nem kérdezett rá, de volt amikor kibukott belőle, szerinte mert biztosan megbántottam. Pedig, legtöbbször csak azért nem jött, mert nekem sok dolgom volt, és nem akart zavarni.

2013. nov. 2. 21:11
 28/30 A kérdező kommentje:
utolsó: én is ettől félek, ha meg lesz a baba akkor a fejemre nő.már most ki vagyok akadva rendesen mi lesz akkor...harcra fel:)
2013. nov. 3. 10:16
 29/30 anonim ***** válasza:

Igaza van anyósodnak abban amiket mond, nem beszél butaságokat, és nyilván csak a születendő unokáját félti. A boltokban tényleg rengeteg szemetet árulnak, hisz profit orientált világunkban lényeg, hogy minél kevesebb ráfordítással minél többet előállítani, az, hogy egészségre ártalmas, kit érdekel, az úgyis csak sokára jön elő, és különben is a gyógyszergyáraknak is meg kell élniük valamiből. Más kérdés, hogy ha te erre nem vagy

vevő, akkor úgysem fogsz rá hallgatni, és mivel a te gyereked, ezt el kell fogadnia. Egyszerűen mondd meg neki, hogy te másképp gondolkodsz mint ő, és a jó kapcsolatotok érdekében hanyagoljátok a témát. Esetleg lehet kevesebbet találkozni. Néha meg el lehet mosolyogni udvariasan bárkivel, én is ezt gyakorlom apósomékkal, azt meg úgyse látják hogy közben csikorog a fogam...:)

2013. dec. 10. 17:52
 30/30 kéti22 válasza:
én ki nem állhatom az anyósomat állandóan beleszól mindenbe meg ugráltatna de én nem hagyom magamat.hála istennek a párom melletem áll mindenben és nem az anya mellet
2013. dec. 11. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!