Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg nincs más, mint...

Tényleg nincs más, mint szakítani?

Figyelt kérdés

30 évas a pasim, 5 éve vagyunk eggyüt. Az anyós kikészít, mert nem fogad el, és állandó hadjáratot indít ellenem. 2-en élünk együtt, egy lakásban amit neki vettek. A ruháimat állandóan elpakolja ha ott van, h. itt én ne terjeszkedjek. Addig maradhatok amíg eltűr. Erre a barátom azt mondja h. ne vegyem fel. Meg h szokjam meg h ők ilyenek. Ha a barátom velük van, csak veszekedés árán tud engem felhívni. Tegnap az anyós hívott fel, h a fiának aludnia kell, hagyjam már békén, ne irogassak... A bajom az h. anyós nélkül dúl a love és nagyon szerelmesek vagyunk, de én kikészülök, az anyjától, ő meg vállat rándít, hogy már öregek, nem tud mit tenni. Ünnepeket (még egy ilyen 1 naposakat is) sokszor külön töltjük, mert őt hazarángatják, hogy dolog van. Sokszor nincs amúgy, vagy csak ürügyként kitalálnak egy pár órás elfoglalátságot. (Nem a szüret ideje zavar, v a karácsony-arról már lemondtam, hanem pl. a 4 hetes nyári szabadságából 3ategyütt töltenek,mert ha Ő nem megy le, akkor anyós jön fel, idén már a közös nyaralást akarták, hogy azt az időt is együtt tölthesse a fiával).

Ő is szenved ettől, de ha változtani próbál, olyan botrány kerekedik, hogy érzelmi zsarolással végül megtörik őt. Én már kerülöm őket, mert bár megtudom magam védeni, de ezzel a szörnyeteggel szemben baromi nehéz. Bármit mondok falra hányt borsó, a stílusa minősíthetetlen, megalázóan lenéz, és nem tűr ellentmondást. Próbáltam már szakítani, de a barátom hiányát nem bírtam, viszont kikészülök tőlük, hogy ilyen nyámnyila a pasim, és ezt kihasználja a zsarnok anyja.

2013. okt. 23. 16:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én azért megkérdezném egyenesen a pasastól hogy milyen formában képzeli a jövőt. Akarja-e hogy gyerek legyen meg házasság. Lehet hogy anyukáék alá adja a lovat, hogy most vagy neki, de majd más lesz... Szóval én kerek perec megkérdezném. 5 éve vagytok együtt, azt hiszem ideje ennek a döntésnek. Ha himmeg hámmog, hogy jaj mit fog szólni anyuka, meg nem teheti meg velük, meg most jó így ahogy van, akkor te is vedd tudomásul, hogy a pasid nincs annyira oda érted.

Ha a felesége lennél, már nem állhatnának így hozzád. Legalábbis szerintem. Hiszen pillanatnyilag tényleg senkije se vagy.

Mindenesetre akármit mond is, azért én elgondolkoznék azon, hogy valóban jó-e ilyen formán összekötni az életemet.

2013. okt. 23. 17:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az apóssal van a gond. Folyton a párom exét nyomja a pofámba (nem voltak házasok). Direkt beszél róla előttem, faggatja a páromat, hogy nem -e tudja mi van vele. Párom már rászólt négyszemközt, hogy ne emlegesse, bennünket nem érdekel az a nő, mi házasok vagyunk, van babánk, de akkor is. Kiderült, hogy a párom exe az öntögetett neki piát, együtt vedeltek, berúgtak párszor, azért volt olyan szimpatikus neki.

Úgy döntöttem, hogy már nem fogom magam idegesíteni ezzel. Legközelebb, ha felhozza megint, majd szólok, hogy hívja fel, és hívja meg kocsmázni, biztos szívesen asztal alá issza magát vele, mert erről híres, aztán itt meg is szüntetem az összes diplomáciai kapcsolatot. De hogy kajával sem fogom többet kínálni, az is tuti. Még egy kávét se fog kapni, ha ide jön. Egye meg, amit főzött.

2013. okt. 23. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem menj albiba..akkor a barátod is látná, hogy nem csak beszélsz, hanem tényleg nem bírod tovább..így elkerülőd a találkát anyóspajtival..viszont ez csak átmeneti megoldás..mert így közös jövőt nem lehet tervezni, hogy ilyen tutyimutyi a párod, hogy albérletbe kényszerülsz az anyja miatt, mert ő nem állítja le..de jelen pillanatba ha nem akarod ott hagyni az albi a legjobb ötlet szerintem..a párod is észhez kapna meg te is megnyugodnál h nem kell látni anyóst :)
2013. okt. 24. 18:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Szegénykém, jól kifogtad. Az a baj, hogy bármit csinálsz, bárhogy is próbálsz majd megfelelni anyósnak, az nem fog sikerülni. Ugyanis nem veled van a baja, hanem csak ki akarja magának sajátítani a fiát. Ha más lány lenne ott, akkor vele is ugyanezt csinálná. A megoldás kulcsa pedig a párod. Neki kell a sarkára állni és leállítania a szüleit. Próbáld vele megértetni, hogy felnőtt ember lett, le kell szakadnia a szülőkről ha normális életet akar élni. Lehet, hogy a lakás miatt nem meri ezt megtenni. Pedig az is olyan dolog, hogy nyilván nem kérte. Megtehették, ezért vették neki a lakást. Ettől még nem kell minden füttyszóra ugrania élete végéig, és ettől még nem jogosultak ott rendezkedni. Ha ajándékba adták a lakást, akkor adják szabadon, ne feltételekkel. Szóval ne anyóség miatt idegeskedj, inkább a párodat tereld jó irányba. Lassan fog menni, de kitartással sikerülhet.
2013. okt. 25. 10:30
 15/19 A kérdező kommentje:
G.T.A jól látod. :( Már ráment erre egy kapcsolata(tehát tényleg nem én vagyok az, akit nem visel el) és eddig próbálta elkerülni h. ide jussunk, de sajnos azt kell h. mondjam h. elfelejtette mit is tanult az előzőből.
2013. okt. 25. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:

A te párod még mindíg "szopik", 30 éves, le kéne már szokni erről!

Van egy könyv: Susan Forward, Mérgező szülők, olvastasd el vele!

Kizárólag a párod tud lépni ebben a helyzetben..., SENKI MÁS, ideje felnőnie, dönteni, és a sarkára állni, de nem hibáztatom, nem mindenki tudja ezt megtenni.

Anyósodékkal nem tudsz mit tenni, nincs meg hozzá a kellő IQ.-juk, illetve, ha olyan a személyiséged, és olyan beállítottságú vagy, akkor "kedvesmamával" négyszemközt lehet közölni, hogy hagyjon benneteket élni, vagy egy életre elvadítod a fiát tőle...

2013. nov. 13. 10:49
 17/19 A kérdező kommentje:
koszi, en olvastam a konyvet, de o nem akarata elolvasni. kiszedtem a ra vonatkozo reszeket azt ugy elolvasta, de nem hatotta meg. kezdek ebbe belefaradni.
2013. nov. 14. 07:31
 18/19 A kérdező kommentje:

szakítottunk!

3 hónapig húztuk, sokszor átbeszéltük. én így nem tudok jövőben gondolkodni, ő nem képes meghúzni a határokat az anyjánál. jobb ha nem marjuk egymást.

UI: bárki akinek ilyen gondja van és a párja nem képes ezt kezelni sürgősen tiplizzen. itt is mindig ezt tanácsolták, sose hittem el. de tényleg nincs más megoldás

2014. febr. 3. 21:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Gratulálok a döntéshez, nem fogod megbánni, ha valóban szeretne, és felismerné a problémát, akkor még most is rádöbbenhetne, ha nem akkor örökre mama pici fia marad...
2014. febr. 5. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!