Az anyósok miért bánnak úgy a menyeikkel, mintha a mostohagyerekük lenne?
A férjem anyjával jól kijövök, igaz mi nem együtt lakunk. Elfogadjuk egymást. Anyukámék viszont a tesómmal meg a mennyasszonyával együtt laknak. Anyuék úgy kezelik a tesóm választottját, mintha én lennék, saját lányukként. Néha furcsálom is, hogy anyu semmilyen különbséget nem tesz a menye és a lánya között, de aztán rájövök, hogy ez a normális. Mondjuk anyós azért különbséget tesz a lánya meg én köztem, de engem ez sem zavar.
Szóval azért léteznek jó anyós-meny viszonyok.
Ha ilyen stílusba beszélsz vele is, nem csodálom hogy nincs jó kapcsolatotok.
Nem kell anyóshoz költözni és gyereket szülni, máris megoldódnak a problémák.
Nekem nincs túl jó viszonyom az anyósommal, viszont ez elsősorban a sógornőm miatt van, aki nagyon sokat kavart az esküvőnk előtt.
Ettől függetlenül tényleg pont ugyanúgy tekint, mint a saját gyerekét, csak én képtelen vagyok őt újra közel engedni magamhoz. Korábban jó volt a viszonyunk, csak nekem nagyon nagy csalódás volt, amit csináltak és félek egy újabb pofáraeséstől.
Tudunk kultúráltan beszélgetni egymással, bármit meg tudunk beszélni, de már nem úgy mint korábban. Kicsit kimért a viszonyunk. Én bízom benne, hogy majd az idővel jobb lesz, de ehhez szerintem nekem kéne változnom, csak félek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!