Gazdag szülők, ti lenézitek, ha a gyereketek szegényebb családból származóval jár?
A barátom családja valami elképesztő szinten gazdag, mi viszont pont az ellenkezője.
Én ezen sose gondolkoztam, hogy vajon zavarja-e őket, mivel ez a pénz téma sose volt nálam központi dolog, de a rokonaim bogarat ültettek a fülembe... Többször is kérdezgették már tőlem, hogy ők vajon lenéznek-e engem ezért, és elbizonytalanodtam.
Egyébként nagyon barátságosak velem, érzem, hogy családtagként kezelnek, a családi programjaikra meg mindenhova hívnak magukkal, és tényleg jóban vagyunk. Majdnem minden nap elmondják, hogy milyen szép pár vagyunk, mennyire összeillünk, pont olyan vagyok, mint a barátom stb...Abban biztos vagyok, hogy szimpatikus vagyok nekik, de ez a nagy anyagi különbség miatt lehet velem bajuk? És még valami, attól is félek kicsit, hogy nehogy azt gondolják, hogy csak a pénz miatt akarok vele lenni.
Köszönöm a válaszaitokat előre is! :)
21L
ma 22:41 Lehet, hogy hamarabb lehúzná a gyereked egy másik jómódú, mint egy szerényebb anyagi körülmények között nevelkedett ember.
Nem egyformák a szegényebb és gazdagabb emberek sem. Legtöbbször a szegényebb sokkal jószívűbb, s az utolsóját is odaadja, míg egy jómódú azt nézi, hogy tud átgázolni a másikon, csak hogy pénzhez jusson.
Lehet emiatt lett 1-2 emberből gazdag, mert csak azt nézte, hogy neki mi a jó, s miből tud hasznot húzni, viszont emberileg meg egy nulla, és a saját anyját eladná 2 Ft-ért.
Szóval felesleges általánosítani. vannak ilyen és olyan emberek is.
Hehe, jók ezek a válaszok. :)
Lány vagyok, nemzetközi viszonylatban nagy vagyont fogok örökölni, ráadásul egyedüli gyerek vagyok. Szolidan élünk, semmi feltűnés, de nem kell a pénzen gondolkozni, megvehetek mindent, amit szeretnék. A szüleimet egyáltalán nem érdekli az, hogy a párom milyen anyagi helyzetben van, egészen addig, amíg nem nekem kell majd eltartani. Annyi kikötésük volt, hogy értelmes legyen és tudjon viselkedni, ne maradjak szégyenbe miatta. Még azt sem mondták, hogy okvetlenül egyetemista legyen (mert én az vagyok), habár szerintük ez lenne a legjobb. Nekik csak az értelmi szint fontos és az, hogy szorgalmas legyen. Nyilván tartanak attól, hogy valami lehetetlen alakkal jövök össze, aki kiforgat a vagyonomból, de erre van a házassági szerződés. Meg bíznak a józan ítélőképességemben. :) 23L
Hát,nem tudom ki hogy van vele,de szerintem inkább a Te rokonaid azok,akik azt gondolják,hogy a pénz miatt vagy velük,csak kétszínűek. magamból kiindulva soha nem feltételeznék olyat,hogy egy valaki csak a pénz miatt van valakivel,kivéve ha akkora a k.különbség....
Valahol az is benne van a pakliban,amit a 3-as írt! A szegényebb családokban is van olyan,hogy amíg úgy ugrálsz,ahogy ők fütyülnek,addig minden faxa,de ha egyszer is mást teszel,akkor már Te vagy a gonosz boszorka,aki a fiukat elcsábítja és kihasználja!!- tudom,ezt megéltem én is,pedig csóró familia mind a kettőnké...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!