Miért igaz az, hogy ha 3-an vannak testvérek, mindig a középsőn vezetik le az idegességet, és inkább vele igazságtalanok a szülők?
Mindháromnak van előnye meg hátulütője, amik sok esetben, de persze nem mindig igazak:
a legidősebb: eleinte őt féltik a legjobban, később tőle várják a legtöbbet, vele példálóznak a kicsiknek, és neki kell "kitaposni" az utat a szülőknél az olyan kardinális kérdéseknél, mint meddig maradhat, hová mehet egyedül, mikor randizhat először igazán egy sráccal (ez csak lányok esetében, fiúknál nem nagyon szoktak ilyenekkel foglalkozni), ebből a szempontból neki a legrosszabb.
a középső: szürke kisegérként, amolyan "harmadik" kézként mindig ott van, mindenki elvárja a segítségét, de senki sem veszi észre, ő tud a leginkább láthatatlan maradni annak minden előnyével és hátrányával
a legkisebb: két variáció van: vagy mindenki szeme fénye, a kis kedvenc, akinél mindegy, mit csinál, ő a kicsi, a legjobban féltett később, vagy pedig egész életében hallgathatja, hogy bezzeg a testvéreid (különösen a legidősebb), azt már kevésbé látják át, hogy ő egy másik személy, más célokkal, más beállítottsággal.
Mindnek megvan az előnye, hátránya. Te most tapasztalod a középső gyerek hátrányait, mivel a legidősebb elköltözött, talán még erősebben. Tenni nem sokat lehet ez ellen.
nálunk én vok a legidősebb
és mindig én voltam a fekete bárány
bármi volt tuti engem vettek elő
stb...
szal nem mindig a középső az akin csattan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!