Anyósom miért nem kíváncsi az unokájára?
Azt írod összevesztetek.. Kibékültetek már?
2013. aug. 31. 21:42
2/19 A kérdező kommentje:
Nem, mert úgy érzi elvettük a testvérkétől a lehetőségét az élettől, mert kivette a férjem az apai jogos örökségét, mert így a testvére 3 szintes jaccusis kertesház helyett csak egy két szinteset tudott venni. Nem tudtuk elmagyarázni, hogy a férjemnek az élethez volt szüksége ehhez a pénzre és apja halála után jogos is. Anyait tudjuk már biztosan nem fog kapni.
Hát akkor most duzzog. Lehet, hogy kíváncsi lenne az unokára,. de nem úgy alakult, ahogy ő akarta, és haragban van. Ki kéne békülnötök...
2013. aug. 31. 21:49
4/19 anonim válasza:
Nálunk is pont ez a helyzet, csak ebben az esetben én vagyok az unoka. Látszólag mi kibékültünk, de anyám azóta is évente 1x hajlandó elviselni őket kb. 2 órára. Én felhívom minden héten kb. 10 percre, de úgy vagyok vele, hogy már nem nagyon érdekel. Idős, ennyit kibírok ;)
2013. aug. 31. 21:59
5/19 A kérdező kommentje:
Lehetetlen vele, nem látja be a hibáit...Én pl soha nem tudnám a gyerekemmel nem tartani a kapcsolatot..
Sajna ezzel nem tudtuk mit kezdeni. Vagy engedtek az akaratának-amit nem kéne- vagy marad ez egy darabig.
Az a vicces, hogy ha hajlandó lesz normálisan beszélni veletek, akkor is tuti még hallgatni fogjátok ezt a dolgot párszor...
Nálunk anyum ilyen... 6-7-8 évvel ezelőtti dolgokat képes a mai napig felemlegetni! De olyanokat basszus, amikor még csak 12-15 éves voltam... hihetetlen!
2013. aug. 31. 22:05
A férjednek igaza volt,de a boldog szülő szokta értesíteni a rokonságot a babaszületésről,és nem pletykából értesülni.
Mért kéne érdeklődnie?? Vagy naponta kellett volna hívni,hogy megszületett-e már??
Különben köteles anyai rész is van,még végrendelet esetén is.
2013. aug. 31. 22:10
8/19 A kérdező kommentje:
meg lehet oldani a köteles részből való kihagyást. Azért nem értesítettük, mert engem jóssal átkoztatott meddővé és féltünk a babonáitól...ezért titok volt..
ha az anyuka nem akarja, hogy a a férjed részesüljön majd a későbbi örökségéből, akkor is jár neki egy köteles rész, illetve csak nyomós indokkal lehet kitiltani
2013. aug. 31. 22:14
Elég gáz, ha te féltél a jóssal való megátkozástól? Nem a középkorban élünk már, hogy ilyen babonákban higgyünk.
Ha nem békültök ki vele, akkor ő miért kezdené a kibékülést? Makacsok vagytok mind a ketten.
2013. aug. 31. 22:18
Kapcsolódó kérdések: