Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért hiszi az anyósom, hogy...

Miért hiszi az anyósom, hogy mindig az lesz amit ő mond?

Figyelt kérdés
Párommal van egy 16 hónapos lányunk, és mióta megszületett, anyós teljesen megváltozott. Elvárná hogy minden héten utazgassunk hozzájuk (vonattal mert nincs autónk), azt hiszi nekünk más dolgunk nincs, csak mindig az ő seggüket bújni. Együtt nyaraltunk 1 hétig (kész rémálom volt), de mikor hazajöttünk rögtön azt kérdezte mikor megyünk hozzájuk!? Egyébként ők jobban ráérnének mert nyugdíjasok, autójuk is van. Ha a páromnak névnapja vagy születésnapja van, akkor el kell mennünk hozzájuk, hogy ott meg legyen tartva náluk. Mintha én itthon nem tudnék egy ebédet főzni nekik. Mióta összeköltöztünk még nem volt olyan hogy itthon tartottuk volna akár szülinapot, akár névnapot! Még a kislányom szülinapjakor is azt akarta, hogy majd ő főz meg süt náluk, csak azt én lefújtam. A legrosszabb hogy a párom is mindig azt csinálná amit ők mondanak (főleg az anyja). Naponta háromszor beszélnek telefonon, de mostanában már soha nem előttem. Az anyja hívja a munkában délelőtt-délután. Az apja hívja este, vagy a párom hívja őket olyankor. De mindig akkor mikor én nem vagyok a közelben. Párom jövőhéten szabadságon lesz, és mondta nekem, hogy az anyja említette neki, hogy reméli akkor az egész jövőhetet náluk töltjük. Erre persze hogy a párom azt mondta nekik hogy igen ott leszünk. Mindent velük beszél meg először és aztán csak utána mondja nekem, hogy mit beszéltek meg. De ha mondom majd neki, hogy nem fogunk ott lenni jövőhéten mert itthon is van mit csinálni, meg szeretnék vele lenni egy kicsit ha már itthon lesz, akkor én leszek a szar, mert nem akarok az anyjáékhoz menni. Annyira idegesít már ez a helyzet. Ti mit tennétek a helyemben? Nem akarok megint én lenni a szemét.
2013. aug. 5. 09:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

"...az a baj, hogy az ilyen anyukák lelkileg terrorizálják a fiukat..."

Ezzel nem értek egyet. Nézzük általánosságban, mert tényleg sok az ilyen kérdés:

Egyrészt a kisfiú mondhat nemet, ha tartja magát annyira felnőttnek, hogy igénye van rá. Terrorizálni azt lehet, aki hagyja magát. Mindig csak azt! Ugyanez igaz a feleségre is:

Másrészt a feleség, aki járt a pasival pár hónapot tuti, majd hozzáment ehhez a pasihoz, majd gyereket szült neki, és már neveli is évek óta, hosszú éveken át végignézte ezt a kapcsolatot, és mégis úgy döntött, hogy vele marad. Az, hogy aztán nem tetszik neki ez az életforma, nem csak az anyós hibája, és nem csak a férje felelőssége, hanem az övé is, hisz nem titok, hogy mibe házasodott be.

Azt gondolom, hogy ha valakit zavar egy helyzet, tegyen ellene! Ha a férjet, akkor meg kell tanulni a "NEM" szót. Ha a feleséget, akkor is. Ha pedig ketten nem jutnak dűlőre, akkor nem lennék a férjem pótmamája hidegebb éjszakákon, mert nincs értelme. Menjen anyucihoz!

2013. aug. 5. 10:31
 12/15 A kérdező kommentje:
Egyébként ha hiszitek, ha nem a lányunk születése után lett ilyen anyósom. Ott kezdődött az egész. Azt hiszi, hogy ő mindig jobban tud nálam mindent, hiszen felnevelt két gyereket. Azóta azt szeretné hogy minden hétvégén náluk legyünk. És a párom sem volt azelőtt ilyen, mert még nem volt a kicsi, addig nem mentünk mindig, csak havi 1-szer vagy 2-szer, és telefonon sem hívogatták egymást napi szinten sem, nemhogy naponta 3-szor. Úgyhogy nem tudom mitől lett ennyire anyuci picifia!
2013. aug. 5. 10:44
 13/15 málna_ ***** válasza:
51%

Én elhiszem, hogy ez egy kényes helyzet... Nem akarsz szar lenni, mégse küldheted el a francba anyósodat. A férjed is gondolom őrlődik a szülei és közted...

Alapesetben neki kellene a sarkára állnia, de ha nem teszi, akkor viszont neked kell lépni. Magától nem javulnak meg a dolgok, állj ki magadért.

2013. aug. 5. 11:39
 14/15 anonim ***** válasza:
35%
Első vagyok, egyébként az még a titka a dolognak, hogy neked kell ELŐRE elkezdeni a programszervezést. Mikor tudod, hogy anyósod nyomulni fog, akkor előre szervezz valamit. Pl. szépen betáblázhatod az összes következő hétvégét, hogy aszondja, elviszitek az állatkertbe a gyereket (sokat már egy évesen is érdekel, a tiéd meg már idősebb, lehet utánozni a hangjukat blablabla) aztán utána következő hétvégén eljönnek az xy-ék. Aztán azutáni hétvégén meg ti mentek xyékhoz, mert hívtak, hogy milyen régen voltatok. Aztán elmehetnétek romantikázni ide vagy oda és az biztos tetszene a kicsinek is, mert van ott ez és ez. Érted a lényeget, nem?
2013. aug. 5. 11:59
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Igazatok van! Maradjon így minden, nekik maradjon a munka utáni esti fürdetés, a szabad perceket meg töltsék anyósnál.

Vagy vesszenek össze. Tényleg csendben átszervezni, hogy hozzászokjon a férje, hogy mást is lehet csinálni, és más is jó, nem csak az, hogy beülünk anyóshoz, hadd cseszegesse az asszonyt, az hülyeség. :)

2013. aug. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!