Már 5 hónapja folyik a perpatvar,mert anyósom nem tudja megérteni,hogy nem az Ő fiam az én fiam,ha nem csak unokája.Szinte minden egyes látogatásnál összeveszésük,és azért mert mindenért kérdőre von.Mit,hogy csinálok a fiammal,és kiakarja sajátítani Őt!Egy folytába leakar győzni!Ha valaki hozzáér a fiamhoz rajta kívül sírógörcsöt kap.Egyik fórumon a kisfiam képe alá szerelmes verseket írogat,én kitörlöm.Már szóba sem állok vele!Ha majd elmegy pszichológushoz,és lesz róla papírja,hogy alkalmas nagymama szerepre akkor közelébe mehet az 5hónapos fiamnak.Le ülni nem lehet vele,egyfolytában nagymamai jogaival jön elő,és idegesít.Úgy viselkedik mind ha egy féreg volnék,és el kell taposnia!Férjem sem tud mit kezdeni vele!
Próbáljátok megértetni vele, hogy ez nem mehet így tovább. Hozzatok egy mindenki számára megfelelő megoldást.
2009. jún. 3. 14:21
2/13 anonim válasza:
én tuti eltiltanám a gyerekemtől. :S
nem normális. talán a párodon nem élhette ki az anyai szerepeket.. :D orvoshoz tuti elküldeném :)
2009. jún. 3. 14:25
3/13 anonim válasza:
Juj ez nagyon durva!Nehogy egyszer majd megpróbálja elvinni tőlled a picit.Ez már beteges és kezelni kellene.Nem tudnál orvossal beszélni,mert ilyen nincs,hogy azt hiszi az unokájáról,hogy az az ő fia.
2009. jún. 3. 14:38
4/13 anonim válasza:
Mivel nem a te anyád, a párodnak kéne keményen rászólnia az anyjára. Feltéve, hogy van mersze hozzá. Ilyenkor nem kell attól félni, hogy megsértődik. Ez a lecke lényege. Ha meg az anyósod ilyen bírtokló, akkor neked is helyre kell ráznod azzal, hogy megmondod neki, hogy ilyet ne mondjon a gyereknek, mert ez nem helyes a te elgondolásodhoz és nevelési módodhoz, mert ezzel összezavarja a gyereket. Nem utolsó érv a sem ha szereti a gyereket akkor ne rontsa megy a családi levegőt. Mert a gyerek elöbb útóbb észreveszi, hogy gáz van és a saját malmára hajtja vizet. Érsd ami kényelmesebb neki azt választja. Szóval le kell ülni az anyóssal és férjeddel együtt elmondani mi a helyes magatartás és SZABÁLY a ti családi életetekben. De meg lehet kérdezni azt is tőle, hogy miért ez a nagy ragaszkodás. Ha a nevelésen különböztök össze akkor csak az uralkodás vonzza, de ha azért mert unatkozik, vagy mert "elvetted" tőle a kicsi fiát, akkor meg kell nyugtatni hogy nem veszett el a fia. Szóval egy tisztázó beszélgetés nem árt. Talán még megviláglik és lesz egy hasznos nagymama.
2009. jún. 3. 14:44
5/13 A kérdező kommentje:
Már próbálta!Mondta jön emberek elviszi a fiamat tőlünk!Meg fenyegette gyámhivatallal,de nem lép!Mindig is ragaszkodott a férjemhez,először még nem volt babánk a férjem kellett neki,most meg a fiam!
2009. jún. 3. 14:47
6/13 anonim válasza:
Én komolyan nem értem, hogy az ilyen emberrel miért kell szóba állni? Be se engedném a lakásba, aztán jöjjön a gyámhivatallal. Meg menjen, ahová akar.
Ne engedd be. A férjednek se engedd meg, hogy bejöjjön hozzátok.
Nincs látogatás, nincs perpatvar. Az unokának ez nem tesz ám jót, hogy idegesek vagytok egy ilyen ember miatt!
Nyugodtan menjen bíróságra, meg ahová csak akar. Mondd meg neki kerek perec. Nem kell finomkodni, idegeskedni, veszekedni. Egyenes beszéd.
Ennyi.
2009. jún. 3. 14:54
7/13 A kérdező kommentje:
Lapátra tettem,és nem vagyok hajlandó szóba állni vele.A férjem családját is ellenem fordította,most én vagyok a család szégyene,mert szegény nagyival mit tettem.Bár már páran enyhültek,és jönnek látogatóba,és szeretik a fiam,és nem birtokolják.
2009. jún. 3. 15:02
8/13 anonim válasza:
Sajnos ez betegség. A legeslegjobb, ha a sziveteket bezárjátok öelötte mert ha nem, akkor pokol lesz a további évtized vagy még több, tönkretehet benneteket teljesen, szétzüllesztheti a családot.
2 megoldást tudok:
1:ha a férjed is belátja a problémát és öt is zavarja akkor terápiára kellene mennetek de a kicsi nélkül hárman, vagy ahogy a szakember mondja nektek.
2:ha a terápia nem segit akkor el kellene költözni messzire, akár külföldre.
Mindenképpen csinálnotok kell valamit!
2009. jún. 3. 15:04
9/13 anonim válasza:
Nincs más kisgyerek a családban aminek példáján be lehetne mutatni a normális viselkedésmódot? Nincs egy nővére/huga akinek szintén kisunokája van? Valahogy szembesítenie kellene h a nagymamák nem így gondolkoznak ez nem jó a többség szemében sem.
2009. jún. 3. 16:02
10/13 A kérdező kommentje:
Van nővére anyósnak,de neki sajnos nincs gyermeke:(most született még egy unkája,de az én fiamat akarja!ÁÁÁ
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!