Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom miért hiszi azt h nem...

Anyósom miért hiszi azt h nem birom ellátni a kislányomat?!?

Figyelt kérdés

3hónaposak vagyunk. én 3 tesómat láttam felnevelni, segítettem is sokat. ő 2 gyereket nevelt fel.szte semmi sem történhet másképp mint az övéinél voltak 30-40 éve./de ugye minden baba más/

a pelenkázásba, a játszásba, a tornázásba, az öltöztetésbe, a szopiztatásba(!) mindenbe okoskodik, mert úgy 'adja a tanácsot', h sugallja h nem jó ha nem úgy csinálom.

nagyon szeretem őt egyébként, pont ezért is nem szeretnék vele összeveszni, de qrva értetlen és idegesítő.egy városban lakunk, 1 héten max 3x megyünk, meg akkor ha vigyázni kell a picire.

pl.: a kislány néha szeret a bébihordozóba ülni és játszani a szoba közepén.anyós: tedd a kiságyba, mert nem görbül meg, DE MI VAN "HA"?! hagy nyújtózkodjon, hagy akarjon oldalra folrdulni, tegyek be neki játékot (ezt már mi régóta így csináljuk, pedig már dicsekedtem is milyen ügyes).

Ha ott szopizunk mindig megkérdezi h eleget evett-e, mindig sugallja, célozgat h rakjam vissza, biztos még éhes, mert egy babának 30 percet kell cicin lennie, meg ha rágja az öklét tuttti h éhes, óóóó még nem jöhet a foga!

miért ilyen?mit csináljak? hogy beszéljek vele ha egy kicsit értetlen?!

2009. dec. 3. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Hát ezen a helyzeten igazán csak te tudsz változtatni szerintem.Te érzed hogy mi az a pont amíg még el lehet menni anyósodnál a beszélgetések során.Értem ezen azt hogy mennyire sértődékeny pl., vagy mennyire belátó.Mert ha rugalmas gondolkodású(bár a leírtak alapján nem az), akkor finoman rá lehetne vezetni arra hogy TE szeretnéd ellátni és nevelni a gyermekedet, neked is vannak elképzeléseid erről, és aszerint szeretnél cselekedni.Szerencsére nekem nem ilyen, de ha ilyen lenne akkor azért finoman megemlíteném neki hogy miért nem úgy csinálod ahogy ő azt látja.Vagy a férjed is beszélhetne vele esetleg, ha olyan viszonyban vannak.

Sok sikert.

Szintén 3 hós baba anyukája.

2009. dec. 3. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:

A férjeddel beszélj erről, neki kell ezt a konfliktust elrendezni. Egyébként engedd el a füled mellett, amiket mond, jobban jársz, tapasztalatból mondom! Nálunk is a férjem simította el a nézeteltéréseinket!

Egyébként valahol azt olvastam,(valamelyik pszichológus írta) hogy a nagymamák még mindig kicsi gyereküknek érzik a kisbabás anyukát, vagy apukát, s ezért úgy érzik, nem tudják rendesen ellátni a babát.

2009. dec. 3. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem engedd el a füled mellett, és csinálj mindent úgy, ahogy az anyai ösztönöd diktálja.Mi is három hónaposak vagyunk, de nekem nem az anyósom osztja az észt, hanem a férjem nagymamája.Például mondta, hogy ha kimegyünk, adjak a gyerekre sapkát, mert megfázik a füle.Ezt magamtól biztos nem tudtam volna.Nagyon hasfájósak voltunk, van amikor egész nap sírt, és nem tudtam sok mindent vele kezdeni, főleg még egy hónapos kora és az angol víz előtt.Hogy biztos azért sír, mert nem elég neki a tejem.mondtam neki, hogy akkor nem tudom mitől hízott egy hónap alatt 1,2 kg-ot, mert miért ázik el minden éjszaka a tejtől az ágy.Szóval nem vagy egyedül.Én nem reagálom de durván, itthon jól kidühöngöm magam a férjemnek, aki nekem ad igazat, aztán nem foglalkozok vele.Te se tedd.

üdv.

2009. dec. 3. 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Imádom az anyósomat, de a 3-5 hó között a falra másztam tőle.

Mondjuk picit depis is voltam.

Lényeg, hogy ha nem értek miért mondott valamit úgy ahogy, akkor megkérdezem.

Szemmel láthatóan könnyebb lett mindkettőnknek, mert ő is csak aggódik értünk, és mint kiderült sokmindenre nem emlékszik már, pl mikor is forogtak a gyerekei, viszont aggódott, hogy a lányom 6 hósan még csak alig fordul meg. Aztán mondtam, hogy ez még jó és amúgy is nagy baba, és megnyugodott.

Szerintem kedvesen kérdezz rá.

Nekem bevált, de mi ilyen viszonyban is vagyunk, mintha 2. anyám lenne.

2009. dec. 3. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem nicns bajom az anyósommal, de néha engem is idegesít a hasonló dolgaival. én leszereltem. mindig mondott vmit, én meg visszamondtam, hogy az orvos a védőnő stb nem ezt mondta, valamint hogy a kislányom pont úgy szereti, ahogy csinálom. aztán gondolom látta, hogy nemigen hallgatok oda,úghogy abbahagyta. Persze volt olyan is, hogy jót mondott, és azt megfogadtam.
2009. dec. 3. 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk az édesanyám csinálja ugyanezt. Sokat van velünk, rengeteget segít a háztartásban és a babával is, de néha a sikítófrászt hozza rám. Méregeti a babát evés előtt és után (én csak este szoktam fürdetés előtt), és ha mondjuk "csak" 120 ml-t evett, akkor ő is azt mondja, hogy rakjam még vissza, mert "ennyi idősen már 150 ml-t szoktak enni a babák". 10 hetes a kislányom, gyönyörűen gyarapszik. Persze én könnyebb helyzetben vagyok abból a szempontból, hogy a saját édesanyjával az ember nem bánik olyan "kesztyűs kézzel", mint a párjáéval. Megmondtam neki, hogy egy babára nem lehet skatulyát húzni, egyszer ennyit eszik, máskor annyit, addig ameddig a korának megfelelően gyarapszik, édes mindegy. Egyszer, csak hogy megnyugtassam anyut, visszatettem a kicsit, hát mondanom sem kell, hogy fél órát cumizott még a mellemen, de egy grammal sem evett többet. Persze akkor meg a mérleg volt rossz... :-))) Az édesanyám egy angyal, csupa jóindulat, csak kicsit merev. Még össze kell csiszolódnunk. :-) Kitartást és sok türelmet kívánok Neked!
2009. dec. 3. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!