Annyira idegesít anyósom. Miért hiszi hogy okosabb nálam?
Persze, a gyermeked is gyűlöli azt a vén banyát, megérdemli. :)
Jaj, de kíváncsi lennék, hogy ezt a sok anyósellenes kérdést kiíró anyatigris milyen anyós lesz majd.
Én örülnék, ha lenne akár egyetlen nagyszülője a kisbabámnak, aki majd aggódik érte és szereti, mint ahogy engem szeretett a nagymamám (ő is beleszólt mindenbe, de hát istenem, az idősek már csak ilyenek), de sajnos az én szüleim is és a páromé is meghaltak már gyerekkorunkban :(
hát nem irigyellek! együtt is laktok?
szerintem mondd meg neki,hogy ő a te gyereked,és nem szeretnéd ha bárki is beleszólna a nevelésébe
Hogy miért hiszi, hogy okosabb nálad azt csak ő tudja. De az biztos, hogy a szüleink korú emberek általában fensőbb rendűnek érzik magukat. Az, hogy ezt melyik, mennyire erőszakosan hangoztatja már embere válogatja.
Saját tapasztalatom az, hogy próbálj nem venni róla tudomást. Tudom, hogy nehéz (nekem sem ment!), de addig míg csak mondogat annyira nem árt. Amikor már nem csak beszél, hanem konkrétan ellened is tesz (megeteti olyannal amivel Te nem szeretnéd pl.) na akkor már marha nagy gáz van. Az jó, hogy a férjed már szólt. Neki kéne a Mamát olykor- olykor rendre inteni. Amúgy a másik tapasztalatom az, hogy egy idő után már hiába akar okoskodni, mert a saját unokája fogja rendre utasítani.
Szerintem nem bírják elfogadni a nagymamák, hogy már ők másod szereplők, ennyiről van szó. Nehéz nekik háttérben maradni. Azt meg, hogy a kicsi mennyire szereti, kár pedzegetni. Majd kialakul. Neked az lenne az érdeked, hogy jó kapcsolatuk legyen. Nagyon sok pluszt tud adni egy nagymama az unokájának. Ezt is tartsd szem előtt!
3 gyerekes anya (nekem már meghalt anyósom, de ő sem volt életében szent az biztos)
Nem azt mondom, hogy normális, de el kell fogadni, hogy ez van.. Az én nagymamám is ilyen volt, minden dolgomba beleszólt Még tini koromban harcoltam ellene, de aztán rájöttem, hogy felesleges. Nekem fiatalon kevesebb kínlódással a hátam mögött könnyebb alkalmazkodnom egy idősebbhez, mint neki énhozzám. Most is próbál beleszólni a gyereknevelésbe de egyik fülemen be, a másikon ki. Bólogatok szépen, aztán kész. Tudom, hogy csak jót akar a maga idegesítő módján.
Akik pedig lepontoztak remélem hibátlan anyósok lesznek és soha semmilyen módon nem lesz konfliktusuk a menyükkel. :)
Utolsó, respect, ez tényleg jó szöveg:)
Mi múltkor jó fejek voltunk, és tanácsot kértünk anyóstól gyerekaltatás-ügyben. (a fél rokonságot és baráti társaságot szintén felhívtuk, gondoltam hátha tud valaki valami okosat mondani)
A probléma az, hogy mászkál a 2,5 éves fiunk éjjel. Anyós azt javasolta, h vigyük be az ágyát a szobánkba. Meg hogy amúgy nem tud mit mondani, mert a lányai gyerekei nem mászkáltak soha éjszaka.
Megköszöntük, hogy még gondolkodunk rajta.
Pár nap múlva hívott minket, hogy akkor átvittük-e az ágyat. Nem. De miért nem?
Hát kész voltam.Senki nem mondta, hogy mindenképpen azt fogjuk csinálni, amit tanácsolt. A lányai gyerekeiről meg annyit, h a 3 gyerekből kettő mászkált, csak anyós egy cseppet elfogult velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!