Akik anyóssal, apóssal laknak egy házban, azok hogy tudnak úgy gyereket nevelni hogy nincs vagy kevés beleszólás van a gyereknevelés körül?
Nálunk ugyanez volt, anyósomék és a párom hozzáállása is. Ráadásul anyósom óvónő, szóval ő aztán tényleg azt hitte, mindent jobban tud. Ráadásul emiatt sokat volt otthon, sokat voltunk 3asban.
Én elköltöztem. Főleg a párom hozzáállása miatt. Nem egészen egy hét után jött utánunk. Nem volt könnyű, őt folyton piszkálta az anyukája, én nagyot csalódtam benne. Ciki vagy sem, de végül az segített hogy leültünk ketten és felírtuk a szabályokat: heti mennyit jön az anyja, ha beszól akkor a párom állítja le, ha nem teszi akkor én kidobom/hazajövünk a gyerekkel.
Irigylem azokat, akik tudnak együtt élni a szülőkkel, mert anyagilag és egyébként is nagy segítség, de ehhez minden résztvevőnek tennie kell.
Húha, úgy érzem magam mint fehér holló. Mi együttélünk az én anyámmal, aki ráadásul pedagógus. A gyereket én nevelem, gyesen vagyok, szeptembertől dolgozom. Anya még dolgozik. Nem szól bele a gyereknevelésbe, mert elmagyaráztam neki idejében, hogy ő már nevelt, most rajtam a sor. Ha akar valamit akkor elmondja, hogy ő így látja, de a gyerek előtt, soha a tekintélyünket nem rombolta, nem ásta alá a szavunkat, soha nem volt olyan, hogy gyere ide mamihoz,mami megveri anyát meg hasonlók. A lányomnak többet szabad ha maminál van, de már most 2 évesen tudja, hogy azt az ő szobájában lehet, a mieinkben viszont nem és nem is próbálkozik. Sok időt töltünk együtt és ez picit összehozza az értékeinket és a normákat. A férjem nem egy papucs, elmondja a véleményét és anya ezt tiszteletben tartja,még akkor is ha néha ez picit nehéz. Pl. egy sarokba állításnál ráharap a fogára anya, mert neki is fáj, de soha nem venné ki a gyereket a sarokból. Értitek mire gondolok?
Nem minden nagyszülő hülye, el kell mondani mit szeretnél és kérni, hogy tartsák tiszteletben. Nálunk is volt gyümölcsevés ebéd előtt, elmagyaráztam anyának, hogy ilyet ne, mert nem eszik, beteg lesz és nem lesz jó vége, megérti, ezt márki megérti....csak el kellmondani, annak, akivel gond van,a szomszédnak hiába magyarázod....
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!Sajnos mi próbáltunk már beszélni velük, amire az volt a válasz hogy a mi dolgunk a nevelés az övék a kényeztetés.De ez minden napra sok, ha mindennap megtömik édességgel, meg hasonlók.Nálunk nem nagyon kap édességet, náluk viszont odamegy a szekrényhez és kiveszi magának.Mindegy éppen hány óra van.legyen az dél vagy este. Tény hogy én sem vagyok tökéletes, ahogy mások sem.de sajnos nem nagyon tudom már hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket.És hiába mondjuk hogy mi mit hogyan szoktunk csinálni a gyerekkel, meg sem hallják.Ők úgy csinálják ahogy nekik tetszik.(nem olyanról van szó hogy néha kicsit később fekszik le,vagy hogy pl, náluk wc-zés közben újságot nézegethet,) ha nem hogy nem firkáljuk össze a falat, vagy csavarhúzóval nem bökködjük a falat,ezekért nem szólnak rá.Meg hasonló dolgok.Mikor pici volt mindig azzal piszkáltak, hogy 4 hónaposan ők már ezt, meg azt adták a gyereknek, én miért nem.Hozzáteszem rengeteg tejem volt, és szerettem volna féléves koráig csak azt adni neki.Tény hogy maradtam a saját elvemnél.Csak ez az állandó frusztrált helyzet már kikészít.Mindig azon aggódni,idegeskedni hogy mit válaszoljak nekik, vagy hogy hova menjek hogy ne is nagyon találkozzak velük,már kezdek belefáradni a dolgokba.
Kedves 07.27. 10:25-ös.Neked is köszönöm hogy megosztottad velem ezt a példát is.Örülnék ha nálunk is így lennének a dolgok.Szerencsére eddig még a 3 és fél alatt nemvolt csak egyszer beteg, még a gyerekorvos is megkérdezte hogy biztos ő hozzá tartozunk-e.A levegőztetést rosszul fogalmaztam, bocsánat.Azóta nem nagyon vagyunk kint mióta ez a hőség van.Meg hogy őszinte legyek nem is akarom őket látni.Inkább elmegyünk itthonról a gyerekkel ha olyan az idő is.Még egyszer is nagyon szépen köszönöm mindenkinek hogy válaszolt!További szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!