Mit lehet csinálni egy ennyire elfajzott gyerekkel?
Figyelt kérdés
19 éves, és uralja a házat. Én ilyet még nem láttam. Minden nap éjszakázik, és a városban a legbunkóbb haverjai vannak, folyton bukik még középiskolás. Azért írok most mert most sem tudok aludni, mert épp party van. Nem tudok aludni a kint dübörgő zenétől és a hangos óbégatásoktól. A házat annyira leszarja hogy cipővel járkál bent, ajtót nyitva hagyja, villanyt égve hagyva, azt mondja úgyis lekapcsolja más ha zavarja. Nyilván lekapcsoljuk, mert nem tudunk mit tenni, mert ha rajta múlik reggelig égne meg nyitva lenne minden. A pénzt kiköveteli, ha nem kap, feltúrja a házat érte, szórja. A lökdösődés, dulakodás sem áll messze tőle. Egyeduralma van, önkényes, hisztis. A szüleim is tehetetlenek.
Megkérni semmire sem lehet, mert csak azt csinálja amihez kedve van, szavát nem tartja be.
2013. júl. 2. 02:25
2/27 anonim válasza:
Úgy látom, nektek is megvan a magatok keresztje!
A gyerekekkel az apa, ill. az anya szokott vmit "csinálni", amikor még ez lehetséges, ha ezt a fázist elszalasztották, akkor ilyenkor már nagyon nehéz rendbe tenni. Esetleg még faterotok tudná megregulázni, de ha ő is hagyta, hogy a fejetekre nőjön, akkor annyi...
Addig fog otthon élősködni, amíg jobb helyet nem talál, de ez nagyon soká lehet még, és addig a helyzet is romolhat.
2013. júl. 2. 02:49
3/27 anonim válasza:
Nos az ilyet csak egyszer vágnám képen de akkor nagyon alaposan. Jobb későn, mint soha. Haverokat kidobni a fenébe, kihúzni a zenegépet, zsinórt eltenni, esetleg a rendőrséget kihívni mert ez már csendháborítás vagyis mostanában rendzavarás vagy mi de kijönnek.
Álljatok már a sarkatokra ez nevetséges, hogy így el legyen kapatva!
Ha elveszi a pénzt az meg lopás. Ő már sajnos az a fajta, akinél már csak a kőkemény szigor használ.
2013. júl. 2. 03:13
4/27 anonim válasza:
A gyereknevelést nem 19 éves korban kell elkezdeni...most már nehéz lesz! A szülők próbáljanak vele beszélni, esetleg fenyegessék meg, hogy mivel nagykorú, hogyha nem változtat a viselkedésén kiteszik a házból!
2013. júl. 2. 03:17
5/27 anonim válasza:
Nevelésileg ezen már nem lehet segíteni, alapjaiban rent elrontva minden. Amit én tennék az az, hogy kiadnám az útját. 19 éves, nagykorú, menjen albérletbe vagy ahova akar... hidd el 1 hónap alatt megtanulná becsülni a dolgokat.
2013. júl. 2. 03:52
6/27 A kérdező kommentje:
Hát, én csak havonta egyszer-kétszer vagyok itthon. Mondjuk épp elég mert fárasztó tud lenni. egyébként eleinte én is ezt mondtam, hogy álljatok a sarkatokra, egy két pofon és megoldódik minden. De nem olyan egyszerű. Nem lehet neki pofont adni. Szembeszegül. Apum is havonta csaj egyszer-kétszer van itthon, és akkor is általában veszekedés van, anyummal is folyton, meg tesómmal is, szóval káosz, abból nincs nevelés. Szóval se észérvekkel, de fizikailag nem lehet rá hatni, inkább ő találja meg az embereknek az olyan pontját, amivel zsarolni tudja őket. Én csak most tapasztaltam meg, milyen az olyan ember, akivel semmit sem lehet kezdeni, annyira nincs kontrollja.
2013. júl. 2. 03:52
7/27 Salx Narval válasza:
Az biztos, hogy nagyon elrontottak valamit a szüleitek, de ezen már hiába rágódunk, ami megtörtént az megtörtént.A kérdés csak az, hogy miért is tehetetlenek a szüleitek? Nem inkább arról van szó, hogy most sem érdekli őket igazából a srác sorsa? 48 éves vagyok, de azért tudnám mit kell tennem egy neveletlen suhanccal, mi az ,hogy az engedélyem nélkül haverokat hoz haza, mi az, hogy pénzt követel? Ha nem viselkedne úgy, ahogy elvárható egy fiatal embertől és esetleg megfenyegetne valakit a családban, vagy elvenné kérés nélkül a család pénzét, úgy kivágnám, hogy a lába sem érné földet. Ne félj ha neki kellene gondoskodni magáról, hamar rájönne, hogy jobb normálisan viselkedni, tanulni, mint nyomorogni, egy albérleti szobában és napestig gürizni a megélhetésért.
2013. júl. 2. 03:57
8/27 anonim válasza:
A szüleidnek kellene együttes erővel fellépni az elfajzott testvéred ellen. Ők jogosultak arra,hogy a saját otthonukból kitiltsák a bulizós fiatalokat. Nem tudom hol laksz és a lakóhelyeden milyen a "Birokvédelem"-mel kapcsolatos eljárás a hatóságok részéről? A zavaró bulizós napokon,éjszakákon rá kell hívni a rendőrséget. A szüleid megtilthatják,hogy akivel képtelenség együtt élni az ne tegye be a lábát a házatokba!Minél előbb lépni kellene mert ez a helyzet csak rosszabbodhat,ne kerülhessen arra sor,hogy a szüleidet bántalmazza majd a pénz és egyéb miatt!!!! A villanyégetés nálunk is probléma volt:az érzékelős megoldást választottuk a közös helyiségekben valamint abban a lakószobában ahol az folyton égve maradt.Nagyon idegesítő tud lenni az érzékelős akkor amikor a szobába van felszerelve:nálunk közel egy évig volt ez a megoldás,de az "energiapazarló" azóta megtanulta lekapcsolni a lámpát!
2013. júl. 2. 04:07
9/27 anonim válasza:
8-as:"Birtokvédelem" akart lenni,bocsi elírtam.
2013. júl. 2. 04:09
10/27 anonim válasza:
Nos.
Valamiből bulizik. Pénzt ne adjatok neki.
Valamiért csinálja a kupit - gondolom mert nem neki kell takarítania. Tessék a kezébe adni seprűt.
Lökdösődik, mert hagyjátok.
Amúgy az elmúlt 19 évben hogy lett ez a gyerek nevelve?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!