Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit gondolnátok, ha az...

Ti mit gondolnátok, ha az anyósotok/apósotok bemenne a házatokba úgy, hogy tudja, nem vagytok otthon?

Figyelt kérdés

Legyen az bármilyen piti ok. Pisilnie kellett és már nem birta ki hazáig, eleredt az eső hazafelé...stb

Igen, velem történt ez (gyalog 10percre lakunk egymástól)

2013. júl. 14. 08:26
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

40-es

Szia!

Maximálisan egyet értek a leírtakkal. (Én vagyok, akihez kopogás nélkül bevonul az após). Ugyan ezeket, csak más szavakkal elmondtam a páromnak tegnap. Ő nem gondolta, hogy számomra ez ennyire zavaró. Neki természetes, hiszen mellette nőtt fel, de elmondtam, hogy elvileg nekem az apja egy idegen férfi, nem az apám. Megjegyzem, még apukám is bekopogott, és várt kicsit, mielőtt bejött a szobámba. Gondolkodtam rajta, hogy miért csinálja, és szerintem kíváncsi, és azt várja, hogy mikor kap rajta valamin, ami eszköz lehetne neki ellenem. Másra nem tudok gondolni, mivel tegnap már a 4. alaklom volt, hogy meg lett kérve, hogy ne osonjon be. Lehet, hogy az ellenséget látja bennem, aki miatt neki egyedül kell lennie.

Az anyósok is véleményem szerint ezért piszkálják a menyüket. Féltékenyek, és szándékosan keresik a hibát. Amikor bemehetnek a lakásba, zavartalanul kutathatnak a hibák után. Ezzel tudom magyarázni.

Van egy ismerősöm, neki az anyós bement, mikor ő dolgozott, és kiszedte a szekrényből a vasalt ruhát, és átvasalta, mert szerinte rosszul voltak hajtogatva és nem volt makulátlan. A csaj kiborult, és anyukát elküldte melegebb égtájra. 5 éve nem beszélnek.

2013. júl. 15. 08:38
 42/55 anonim ***** válasza:
86%

Nekem felfoghatalan az, amiket itt gyakran olvasok, hogy némely ember milyen pofátlan, szemtelen, rosszindulatú. Nem értem a mai szülőket (anyósokat, akinek nem inge, nem veszi magára!).

A legtöbb arra neveli a fiát (vagy szeretné nevelni), h valamiféle tenyészállatot lássanak a párjukban(mivel a fiacskájuk ma sem tud egyedül unokát adni nekik). Mivel az unokához kell a nő, meg ez az élet rendje, egyedül nem maradhat a fiam, hát ok, legyen menyem, de csak olyan szabályok szerint, amilyeneket én, mint anyós adok meg, mert ki nem emgedem a fiam a kezeimből.

Első és legfontosabb szabály, h a pénzed a tiéd, fiam, nem azé a készbeülő qrváé!!!

Lehetőleg egy életen keresztül minden nap legyen a menyem tányérján, hogy te itt (ha úgy alakul, h nekik a fiatalok otthonában bármilyen kicsi részük van) csak megtűrt személy vagy és addig vagy jó, amíg eszerint viselkedsz. Ami alatt értem azt, h én, mint anyós minden pi...gal kapcsolatban szekírozni foglak, sosem fogsz a nyomomba érni sem mint szakácsnő, sem mint háztartást-vezető személy, vasalni nem tudsz úgy, ahogy én, egyébként is rendetlen és koszos vagy és nekem ezért kell kontrollálnom téged 30akárhány évesen is. Én, az anyós természetesen nem rosszindulatú vagyok, csak jót akarok nektek, inkább köszönnéd meg.

(Ez meg az igazán durva, halál komolyan elvárnák, h a menyecske még köszönje is meg - ez az igazi pszichológiai hadviselés :DDDDD. Megnézném egyszer fordítva, átmegy a menyecske és nekiáll pakolni abban a házban, amiről anyós azt gondolja, h rend van - szerintetek??).

Az unokához természetesen nekünk JOGUNK! van, akárhogy is viselkedünk az anyjával, fogja be a pofáját, hiszen a miénkben lakik, szintén legyen nagyon hálás és evidens, hogyha valami nem tetszik a neveléssel kapcsolatban, ill. vitás kérdés van e téren, akkor a nagyszülők szava a szentírás.

Hasonlóképp a fiúnak anyuka mellé kell állni, nem gondolkodni a saját fejével és eldönteni, h neki mi tetszik és isten ments, h esetleg a párjával beszélje meg és határozza el a gyerek nevelésének főbb csapásait, mert akkor anyuka nem tudja demonstrálni, hogy a menyecske az ő haláláig csak mindenki után következik a sorrendben.

Én nem tudom, mitől lettek ilyenek az anyósok, hogy miért ilyen bizonytalanok, miért kapaszkodnak ennyire a fiaikra. Miért kell arra nevelni, h mindig ő (a mama) legyen az első, hiszen ezzel elveszik a gyerekeiktől a boldog élet lehetőségét - melyik nő fogja azt egész életében tűrni, h neki mindig hallgass legyen a neve? (állítom, h 10 tönkrement házasságból min. 6-ban közvetve benne az anyós/após keze).

Sajnos a mai fiús anyák jó része gondolkodik úgy, h a fia csak egyetlen nőt tud szeretni, ezért nem engedhetik, h a feleségüket/párjukat úgy szeressék, ahogy a boldog, kiegyensúlyozott élethez szükséges lenne, mert halálra vannak rémülve, h akkor őket többet nem fogják szeretni - a feltevés persze egy vicc kategória, de meg nem magyarázod az ilyen anyósnak, akkor is vagy ő, vagy a feleség.

A kettős mércére (a fiús anyukáknak sokkal több mindent szabad, a menyecskének meg mindenért kuss, akár a párja házában lakik, akár a közösben - kivétel ezalól, ha 100%-ban a sajátjában van - még jó, h ott nem merik neki írni, hogy hallgass, de min. odaszúrják, hogy engedni kell az együttélésben :-)) bizonyíték az is, hogyha pl. egy férfi ír ide panaszt az anyósával kapcsolatban, sokkal empatikusabbak vele a válaszolók, és jobbára neki adnak igazat, míg ha egy nő írja, hogy kicsi vagy nagy pokol az élete, a válaszolók addig firtatják, míg kiderül, h kaptak segítséget anyóséktól (akár csak min.-ot is) - na akkor aztán kap a menyecske minden rosszat, mert panaszolni mert bármit is.

Azért az átlag ember nem hülye és érzi, h jóllehet kaptunk segítséget, igen, de ez nem azt jelenti, h apósom fogja magát és kulccsal, kopogtatás nélkül tör be a házamba - mi van, ha meztelenül állok a nappali kellős közepén? Gondolom, a nagyon kritikus válaszolók most nem átallják majd azt válaszolni, h ne álljak meztelenül, de akkor én meg azt mondom, h a saját otthonomban kulcsra zárt ajtó mögött úgy állok, ahogy akarok! Nem beszélve arról, hogy aki ilyen rajtaütészserűen közlekedik, az igenis OKKAL TESZI, el akarja kapni a menyecskét valamin, ha máson nem, akkor azon, h ledőlt délután, aztán majd mondhatja, hogy nekem mindegy fiam, de a konyha rendetlen volt (mert pl. elő voltak a poharak, csak ezt nem fogja hozzátenni :-), ő meg aludt a tvnél. Persze, h aztán a fiú nekiáll gondolkodni és megvan a veszekedés!

Csak nekem furcsa ez? Csak én érzem úgy, h itt a válaszolók többsége ilyen téves gondolkodású anyósból tevődik össze? Vagy ha a feleségek írják ezeket a válaszokat, akkor miért ilyen kegyetlenek egymáshoz - ha pl. anyutokkal lettek volna ilyenek anyós/apósék, az is rendjén való lett volna?

2013. júl. 15. 13:22
 43/55 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben igazatok van. A férjem is még mindig anyuci kicsi fia, pedig már 39éves, van egy gyereke, saját családja, de mindig mindenben anyucinak van igaza. Ha én megmertem emliteni, hogy esetleg nem lehet, hogy az anyjának alkoholproblémái vannak (mivel napi szinten iszik), még én voltam a rossz.

Anyuci bármit mond, ő ugrik. Konkréten nemrég a barátnőjével borozgattak, elfogyott a bor és a férjemet hivta fel, hogy ugyan ugorjon már le a boltba és vigyen nekik. A férjemnek ezért kellett kiállnia a kocsival, miközben anyósomnak gyalog 2perc a bolt. Őrület.

2013. júl. 15. 15:42
 44/55 anonim ***** válasza:
44%

Milyen szépen lepontoztatok,de nem baj, erre is számítottam ettől az álszent társaságtól - akinek nem inge, nem veszi magára :-)

A régi jó magyar szólás: mondj igazat és betörik a fejed.... :DDDD

Itt csak annak szokás igazat adni, aki a rosszindulatú anyósok minden gusztustalan trükkjét megéljenezi, komolyan megérdemeljük, amit kapunk. :-))))

2013. júl. 15. 20:53
 45/55 anonim ***** válasza:
68%

Hát, szomorú kérdező, de sajnos szerintem a 39 éves embert már nem nagy esélyed van megváltoztatni (persze a remény hal meg utoljára és a beszélgetésnek nagy ereje van, azért ne add fel).

Elég baj, h nem tudom hány év együttélés után, ha az ember mondani talál valamit a párja családjával kapcsolatban (olyasvalamivel kapcsolatban persze, ami esetleg rá is kihat) még megkapja, h semmi köze hozzá. Persze, mivel a másik családjáról van szó, ezért óvatosan kell fogalmazni, mert

egyrészt: az anyja/apja mindig a családja marad, akármilyenek is, és biztosan ő sem örül mondjuk annak, h anyuka szeret iszogatni, tehát kár vele bántani

másrészt pedig, ha nem laktok együtt, akkor próbáld meg kikerülni (amíg lehet) a témát, anyóst biztosan nem fogod tudni megváltoztatni és persze nincs is hozzá jogod, úgy él, ahogy neki tetszik.

Nekem az a tapasztalatom az ilyen konfliktusokkal kapcsolatban, h ahol ilyen kibékíthetetlen ellentétek vannak, amiket verbálisan sokadjára sem lehet rendezni, ott ritkítani kell, amennyire csak lehet a fizikai találkozások számát, ha pedig mégis tali van, akkor formális udvariasan cseverészni, h ne lehessen összeveszni.

2013. júl. 15. 21:30
 46/55 anonim ***** válasza:
49%

42-es! Elég érdekes a hozzászólásod. Speciel én a családunkban arra látok példát, hogy a sógornőm azt hiszi, hogy az öcsém az ő tulajdona, és minden kapcsolatot meg kellene szakítania velünk. Sógornőm az alapvető udvariassági normákat sem tartja be - oka nincs rá. Van ilyen is sajnos, úgyhogy felesleges általánosítani.

Kérdező! Lesznek még ebből problémáitok, hogy megpróbáltad felnyitni a párod szemét. Olyan szinten nem akar szembenézni a problémákkal, hogy azt sem veszi észre, hogy az anyja iszik. :( Nem sok jóra számíthatsz.

Azért számomra itt az a legdurvább történet, ahol a lábszagú após bejárkál. Borzasztó lehet!:(

2013. júl. 15. 23:01
 47/55 anonim ***** válasza:
56%

"Van ilyen is sajnos, úgyhogy felesleges általánosítani"

46os, én NEM ÁLTALÁNOSÍTOTTAM. Ha jól emlékszem, többször jeleztem a hozzászólásaimban, hogy akinek nem inge, nem veszi magára.

Ezzel szerintem nyilvánvalóvá tettem, hogy tudom, vannak olyan anyósok is, akik mindent megtesznek, és mégsem becsülik meg őket!

Ha majd ők lesznek témaként felhozva, akkor hozzászólok ahhoz is. Volt már ilyen vita itt nem egy, és nem védtem a menyecskét, és nem is fogom elvakulva védeni, mert én el szokom olvasni a kérdezőt és a válaszolókat is.

Ezzel ellentétben van sok érdekes hozzászóló, aki ha azt olvasná, h anyós nagykéssel kergetett, közben a 2 lábával rugdosott, ha el tudott érni, akkor is annyit kérdeznének, h:

1.: hol laksz?

a., ha nála, akkor ne fuss előle, milyen dolog ez, szegény kiköpi a tüdejét

b., ha az ő segítségükkel (is) összehozott ingatlanban, válasz lásd a., pontnál,

c., ha a magadéban, amihez anyóséknak annyi a köze, mint nekem az ő lakásukhoz, akkor meg megkapod, h tiszteld a korát, meghogy felnevelte a férjed, úgyhogy akkor meg ezért pofa be!

Miután megkapják a kérdéseikre a választ, úgy forgatják, h mindenhogy a gonosz menyecske legyen a hibás.

Én ezekről a hozzászólókról beszéltem, nem a hülye sógornőkről, ha nem haragszol.

Bizonyos válaszolókkal kapcsolatban zavar néhány dolog, amit ki is fejtettem, szerintem eléggé érthetően.

2013. júl. 15. 23:25
 48/55 anonim ***** válasza:

Nem haragszom, de konkréten a 42-es számú hozzászólásodról írtam, amiben eléggé sokrétűen fikázod az anyósokat, kiváltképp a fiús anyukákat. Ez általánosítás szerintem, de ha nem inged, nem veszed magadra. Én csak írtam egy példát egy fiús anyukáról aki nem olyan mint amilyennek leírtad őket (konkrétan anyukámról)- és még rengeteg ilyen van. De tök mindegy ebből a szempontból igazából, ha nem akarod, úgysem érted.

46-os

2013. júl. 15. 23:37
 49/55 anonim ***** válasza:

Amit a 47-es hozzászólásodban írtál az érdekes hozzászólókról - az tényleg így van sajnos.

46

2013. júl. 15. 23:41
 50/55 anonim ***** válasza:
56%

Muszáj magamra vennem, mivel nekem írtad - nehezen tudnám nem magamra venni.

De persze igazad van, embere válogatja, pl. én anyum is, ha lenne menye nem hiszem, h ellene fordulna, kizártnak tartom, h másképp viselkedne velük (a fiával) mint mondjuk velünk (a lányával).

Nem akartam megsérteni a normálisan gondolkodó fiús anyukákat, sem pl. a te anyukádat, és természetesen tisztában vagyok azzal, hogy szép számmal vannak ilyenek is, amit te hoztál fel példának.

A bejárkálást akkor sem tartom egészséges dolognak, felesleges probléma-forrásnak látom.

2013. júl. 16. 00:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!